General Bodybuilding Discussion > Članci

ISTINA O DOPINGU I ANTIDOPING KONTROLI

<< < (6/6)

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Veliki89  Decembar 20, 2017, 07:34:53 posle podne ---
--- Citat: pirat  Decembar 19, 2017, 10:25:05 posle podne --- sta ti se uzorci cuvaju pa se testiraju kada se sazna nova supstanca ?

--- Kraj citata ---

Ako me secanje dobro sluzi cuvaju se do 20god zapecaceni kako su uzorkovani. Uzorci se skupljaju u dve bocice A i B i jedna se analizira odmah dok se druga cuva u bazi za....😁 za bb ne znam koje su procedure ali na takmicenjima se uglavnom uzorkuju pobednici i neki random ucesnici(sta mislite sto nekad favoriti ne pobede?)
Takodje svi vrhunski sportisti( u srb nekih 100tinak) treba da bude uvek spremno da da uzorke i moraju svakodnevno da popunjavaju formular online u kojem ce navesti u kom delu dana i gde ce moci Antidoping Agencija da ih uzorkuje.

Naravno, kao i svugde u svetu postoji i kod nas TUE(terapeutska upotreba leka) u kojoj se ukoliko takmicar boluje od neke bolesti mogu naci i nedozvoljena sredstva koja sluze u svrhu "lecenja" 😆

--- Kraj citata ---

Par dodataka
Generalno se "uzorci" ne cuvaju, vec obicno uzorak B se otvara kada i ukoliko se sportista zali na uzorkovanje A tj tipa "nisam majke mi".

- a sto se tice terapeutske uotrebe leka - da, to postoji, ali svakako postoji LISTA terepatuskih lekova koje sportista "sme" odnosno za koje je potreba i sifra, dijagnoza, svrha, nacin upotrebe kao i potpis lekara koji se prilazi mnogo, mnogo ranije takmicarskoj komisji kao dokaz da sporitsta taj lek ne zloupotrebljava vec da mu sluzi kao lek (tereaputska svrha) posto i svakako postoje supstance koje su strogo osmisljenje za poboljsavanje sportskih rezultata i kao takve svakako ne mogu spadaju pod "terapetuske svrhe" itd...ali generalno- da

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Stevan Čerubdžić  Decembar 20, 2017, 08:40:22 posle podne ---
--- Citat: teleci  Decembar 20, 2017, 07:53:34 posle podne ---mene interesuje postoji li doping kontrola na mr olympia? i kako ti ljudi prolaze te testove?
pozdrav

--- Kraj citata ---
Naravno da postoji.
Prolazi se kao i u svim ostalim sportovima, manipulacijom doping testa, a postoji mnogo nacina da se tako nesto uradi.

--- Kraj citata ---

Mislim burazere da vise cak ni zvannicno se ne radi.Tj ne mislim, nego sam siguran, posto i od kada je receno gospodi, a od strane MOK-a, da bb nikada nece biti olimpijski sport, da drug testinga na pro levelu kada je bb u pitanju vise nema.

SlobodanS:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Decembar 21, 2017, 06:23:29 pre podne ---
Mislim burazere da vise cak ni zvannicno se ne radi.Tj ne mislim, nego sam siguran, posto i od kada je receno gospodi, a od strane MOK-a, da bb nikada nece biti olimpijski sport, da drug testinga na pro levelu kada je bb u pitanju vise nema.

--- Kraj citata ---

U neku ruku i ocekivano.

Stevan Čerubdžić:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Decembar 21, 2017, 06:23:29 pre podne ---
--- Citat: Stevan Čerubdžić  Decembar 20, 2017, 08:40:22 posle podne ---
--- Citat: teleci  Decembar 20, 2017, 07:53:34 posle podne ---mene interesuje postoji li doping kontrola na mr olympia? i kako ti ljudi prolaze te testove?
pozdrav

--- Kraj citata ---
Naravno da postoji.
Prolazi se kao i u svim ostalim sportovima, manipulacijom doping testa, a postoji mnogo nacina da se tako nesto uradi.

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---
Eto pa da, i ocekivano je bilo tako nesto.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju