Ostalo > Offtopic

Bledi bubrezi

(1/9) > >>

stnd:
Pozdrav, dugo se bavim BB, na kuri sam trenutno 750mg test i 300mg NPP. 29 godina, 94kg, 180cm visina.
Unos proteina vec godinama nije ispod 200, sad trenutno i 300g

Dr mi je na ultrazvuku pregledao organe, i rekao da imam suvise blede bubrege, kako on kaze, bubrezi su kao kod starijih osoba pred otkazivanjem... Nista detaljnije mi nije rekao, osim da prestanem sa ,,tim sto radim,,
Rekao je da se to ne leci, i da je dijaliza jedino resenje... Nikada nisam ni pio ni pusio...
Bukvalno celog zivota ustajem i po 4 5 puta nocu da idem u wc, citam i da je to zbog loseg rada bubrega, kao i to da mi se s vremena na vreme naduju noge ispod lista i to bas bas dosta....

Ako neko ima neki savet, iskustvo, preporuku, bilo sta, bilo bi mi od velike pomoci. Hvala

Stevan Čerubdžić:
Kakvi li su to bledi bubrezi zaboga...
U sustini 300gr proteina ti ne treba jer ne mozes da iskoristis, sve su to zablude i price za malu decu.
250 licno ne idem vise.
Da li ti se oseca mokraca? Da li normalne boje?
Koliki je unos vode dnevno?

stnd:
Tako je kazao lekar... Tim recima.. Pijem minimum 4 litra vode svakod dana, pa cak leti i mnogo vise jer u toku treninga ode skoro 2.5 l
Mokraca je bela, osim one ujutru koja je malo zuckasta, nema onaj nezgodan miris
Ustajem nocu veoma cesto da mokrim

Pijem svakod dane K K Zero, to cu izbaciti maximalno, ostale v zasladjivace cu takodje smanjiti jer verujem da imaju neki mali uticaj...I te proteine cu smanjiti verovatno postepeno, mada sumljam da ce to drasticno uticati realno...

Jel imas neki savet i preporuku dok ne odradim analize krvi i mokrace?

Stevan Čerubdžić:
Ako je tako ja bih rekao da je sve ok.
Proteini ne zbog bubrega nego da ne tovaris bez potrebe.
I ta zero kola itd isto ne utice pogotovo ako nisu neke nenormalne kolicine.
Svakako mokracu odradi da vidis.

stnd:
Moze li da ima uticaj sto sam poslednjih dva mseca jeo pilecu dzigericu umesto pileceg filea? Dosta sam citao o tome, i kao kazu da bez obzira sto je pileca jetrica ,,filter,, i u telu pileta skuplja otrov i slicno, da ne moze da utice lose na zdravlje ljudi, mada ja sam bas bas preterivao sa tim vec dva meseca....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju