Mart 28, 2024, 04:04:33 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.040 poruka u 18.747 tema - 20.945 članova - Poslednji član: Fredgor
X3MShop banner

Autor Tema: TAJMING SUPLEMENATA U PERIODU OKO TRENINGA  (Pročitano 1198 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

  • Admin
  • Super-heavyweight Member
  • ********
  • Poruke: 45.290
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
TAJMING SUPLEMENATA U PERIODU OKO TRENINGA
« poslato: Jul 18, 2018, 03:55:00 posle podne »
U poslednje vreme mnoge respektabilne studije jasno zaključuju da uzimanje važnih nutrijenata poput esencijalnih aminokiselina – EAK (u studijama se koristila doza od 6g), u kombinaciji sa prostim hidratima (u studijama se koristila doza od 35g sukroze) pre i tokom težinskog treninga indukuje stanje poznato kao hyperaminoacidemia, kao i hyperemia.


Ova stanja znatno utiču na umanjivanje razgradnje mišićnog tkiva do kojeg obično dolazi tokom i nakon treninga, pa stoga imaju veliki značaj za uvećavanje efekata mehanizma rasta, što dovodi do izraženije mišićne hipertrofije.

U jednoj studiji, rukovodioci su vršili biopsije tkiva kvadricepsa kod šest zdravih volontera, od kojih su trojica bili muškarci, troje devojke. Svi ispitanici su pre početka studije obavili analizu krvi kako bi se utvrdio nivo aminokiselina u krvi pre početka studije. Tri uzorka krvi na svakih deset minuta uzimani su iz femoralne arterije i vene kod svakog ispitanika, kako bi se izmerilo prisustvo arterijske plazme i aminokiselina u venama, kao i promene njihovog nivoa.


Cilj studije bio je da se ispita da li esencijalna aminokiselina EAA i ugljeni hidrati (sukroza) daju neke koristi vežbaču ako ih konzumira u periodu oko treninga, kao i da li bi koristi bile izraženije ukoliko se ovaj koktel nutrijenata uzima neposredno pre, tokom ili nakon treninga. U studiji, svaki ispitanik uzimao je oko 42mg EAA pre treninga, dok je nakon treninga uzimana doza od 19 mg EAA...

NASTAVAK teksta, procitajte na nasem BLOGU, klikom na link ispod:

http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2015/04/optimalna-kombinacija-nutrijenata-u.html