General Bodybuilding Discussion > Članci
YAMAMOTO SERBIA ARTICLES
Pirat:
ali ova slika iz Nisa, bilo vruce pa si poneo lepezu da se hladis ? :)
Luka Šćepanović:
--- Citat: pirat Januar 14, 2019, 01:32:23 posle podne ---ali ova slika iz Nisa, bilo vruce pa si poneo lepezu da se hladis ? :)
--- Kraj citata ---
Meni je licilo na onu municiju za B51 sa kantera. :D :D :D
Pirat:
Ludacki... ja ne znam danas dal to neko iz tih weight kategorija ima... ovako isecene...
Pedja_Petrovic:
--- Citat: pirat Januar 14, 2019, 01:32:23 posle podne ---ali ova slika iz Nisa, bilo vruce pa si poneo lepezu da se hladis ? :)
--- Kraj citata ---
:D
Pedja_Petrovic:
Digestija VS apsorpcija
.
Gastrointestinalno tranzitno vreme (GITT) je ukupna količina vremena koje je prodje izmedju unosa hrane do "izbacivanja".
• GITT uključuje vreme tranzita tj obrade u samom stomaku (zelucu), vreme tranzita u tankom crevu i vreme tranzita kroz debelo crevo.
• Apsorpcija hranljivih materija koje ste unosili je potpuno odvojena stvar.
• Možete pročitati da je potrebno 5-6 sati za varenje hrane, ali ono što oni zapravo znače je da je potrebno mnogo vremena da se većina hranljivih sastojaka obrađuje i apsorbuje kod većine ljudi nakon obroka.
• Želudac (stomak) je mesto gde sva razgradnja hranljivih sastojaka zaista dozivljava kulminaciju, ali se vrlo malo apsorpcije dešava prauvo tu (stomaku).
• Videti ćete da aminokiseline i šećeri udaraju u krvotok različitim brzinama, ovisno o tipu, ali to je kao sat ili više nakon jela pre nego što ćete videti da većina stvari udje ui krvotok.
• Nakon 2-5 sati, hrana pročišćava želudac i seli se u tanko crevo.
• Oko 95% apsorpcije se dešava u tankom crevu u narednih 2-6 sati pre nego što se sve isprazni u debelom crevu (colon)
• Ovaj proces od 4 do 11 sati do debelog creva je mesto gde se gotovo sva apsorpcija nutrijenata dogodila.
• Najduži deo varenja je u debelom crevu, gde neka hrana može da "sedi" više od 40 sati. Debelo crevo ne apsorbuje gotovo nista, a njegova je uloga uglavnom da isisava vodu iz vaše stolice tako da ostanete hidrirani.
• Ugljeni hidrati, masti, proteini i većina minerala i vitamina su odavno apsorbovani.
• Masti i vlakna usporavaju pražnjenje želuca.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju