April 19, 2019, 05:35:52 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
401.757 poruka u 17.615 tema - 19.523 članova - Poslednji član: 13k37
X3MShop banner

Autor Tema: SUPER SERIJE ZA SUPER REZULTATE!  (Pročitano 291 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

  • Admin
  • Super-heavyweight Member
  • ********
  • Poruke: 43.146
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
SUPER SERIJE ZA SUPER REZULTATE!
« poslato: Novembar 08, 2018, 03:22:50 posle podne »
Otkako su ljudi prvi put počeli da dižu teške stvari kako bi ojačali, pojavile su se brojne trenažne tehnike sa kojima se eksperimentisalo. Kao i sa ostalim stvarima u životu, ono što je davalo rezultata, odolevalo je zubu vremena, ono što nije izbledelo je i otišlo u zaborav.

Parcijalna ponavljanja u najjačem segmentu pokreta za određeno vreme predstavljaju jednu od zastarelih tehnika. Pošto je osnovna logika ove tehnika bila da se uveća količina rada za kratak vremenski period, ovo bi bilo tačno ukoliko bismo rad shvatili parcijalno.

Naime, rad je jednak proizvodu sile i pređene distance. Primera radi, ukoliko neko natovari 150kg na benč i izbaci težinu par puta do nekih 10-15cm od grudi, a sa druge strane, neko stavi npr. 80kg i isto par puta izbaci težinu dok mu se laktovi skoro ne isprave, šta mislite ko je stvorio više rada, tj. ko je uložio više snage? Ovaj drugi naravno!

Superserije su jedna od klasičnih tehnika koje su se decenijama koristile i idalje se koriste. U ovom tekstu ćemo vam predočiti četiri vrste superserija – agonističke, antagonističke, pre i posle otkaza. Ova tehnika jeste dobra kako za postizanje hipertrofije, tako i za oblikovanje tela. Drugim rečima – za nabacivanje mase i gubljene masti
Terminologija:

Čisto da istaknemo (ukoliko još uvek postoji neko ko ne zna značenje ove tehnike) superserija predstavlja kombinaciju dve vežbe koje izvodite bez, ili sa vrlo kratkim odmorom između vežbi.  Kombinacija dve vežbe za istu mišićnu grupu naziva se antagonistička, kombinacija dve vežbe za suprotne mišićne grupe jeste antagonistička vežba.

Primera radi, veslanje sa povlačenjem na latu jeste agonistička, a leg pres sa pregibom zadnje lože jeste antagonistička. Superserija pre otkaza jeste izvođenje izolacione vežbe pre složene za istu mišićnu grupu, uz veoma kratak odmor. Primera radi, pregib na skotovoj klupi, uz dvoručni pregib šipkom.  Superserija nakon otkaza jeste obrnuta od prethodno opisane: prvo ide složena vežba, zatim izolaciona. ..


NASTAVAK tektsa, procitaje na nasem BLOGU klikom na link ispod:

 https://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2012/10/super-serije-za-super-rezultate.html