April 24, 2024, 05:28:26 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.106 poruka u 18.751 tema - 20.949 članova - Poslednji član: JankoStev
X3MShop banner

Autor Tema: SAVETI ZA VEĆE RUKE  (Pročitano 8400 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

  • Admin
  • Super-heavyweight Member
  • ********
  • Poruke: 45.306
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
SAVETI ZA VEĆE RUKE
« poslato: Novembar 19, 2019, 03:19:00 posle podne »
Za one vežbače koji tegove dižu kako bi, između ostalog, izgradili ruke poput superheroja sa velikog platna, trening ove mišićne grupe (biceps, triceps) nikad neće izaći iz mode. Svako voli kada mu se rukav majice zateže oko ogromnog i snažnog bicepsa.
Hajde sada da prođemo kroz par strategija koje će vam pomoći da trening ruku podignete na viši nivo.

KOMBINUJTE BROJ PONAVLJANJA

Vežbači često pitaju da li u treningu za ruke treba raditi mali, srednji ili veliki broj ponavljanja. Ono što bi stvarno trebalo da pitaju jeste kada bi trebalo raditi mali, kada srednji, kada veliki broj ponavljanja.
Bodibilder koji želi velike ruke mora svojim bicepsima i tricepsima obezbediti širok spektar stimulacije, imajući u vidu različite vrste mišićnih vlakana.
Ukoliko ste sportista koji želi sirovu snagu , skoncentrišite se na manji broj ponavljanja uz veliku brzinu izvođenja serije. Sa druge strane, bodibilder treba raditi kako manji broj brzih ponavljanja, tako i serije koje produžavaju vreme ukupnog mišićnog stresa ( shodno tome, srednji ili veliki broj ponavljanja uz sporiji pokret).
Kako biste maksimizovali rast ruku, glavno pravilo bi bilo da 1/3 treninga potrošite na serije sa manjim brojem ponavljanja, 1/3 na one sa srednjim i 1/3 na serije sa velikim brojem ponavljanja. Na ovaj način ćete vašim mišićima obezbediti širi krug stimulacija, otvarajući mogućnost za veći rast.


NE PRETERUJTE

Vežbači kojima su velike ruke prioritet često mogu napraviti grešku usled preterane učestalosti treninga za ruke. Imajte na umu da mišići ne rastu u teretani!
Ne gubite iz vida da svaki put kada trenirate leđa, aktivirate i biceps. Obrnuto, svaki put kada trenirate grudi, stimulišete i triceps. Ljudi, da bi mišići rasli, pored stresa u teretani, morate im obezbediti i dovoljno vremena za odmor!......


Ostatak teksta, procitajte OVDE
« Poslednja izmena: Mart 03, 2021, 11:14:15 pre podne Pedja_Petrovic »