April 16, 2024, 03:13:17 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.089 poruka u 18.750 tema - 20.949 članova - Poslednji član: Richardpew
X3MShop banner

Autor Tema: KAKO SASTAVITI EFIKASNU DIJETU  (Pročitano 2405 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

  • Admin
  • Super-heavyweight Member
  • ********
  • Poruke: 45.305
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
KAKO SASTAVITI EFIKASNU DIJETU
« poslato: Decembar 10, 2019, 12:34:15 posle podne »
Nabacivanje mišićne mase nije jednostavan zadatak. Ostvarivanje kvalitetne mišićne definicije još je teže. Ukoliko vas takmičenja u fitnesu i bodibildingu ne zanimaju, pa smatrate da ne treba pribegavati ekstremnim strategijama za postizanje forme za binu, naravno da postoji više uobičajenih strategija koje vam mogu pomoći da se oslobodite potkožnih masnih naslaga, nastavljajući istovremeno da napredujete i na polju mišićne mase .

Mnogima se termin „dijeta“ ne sviđa kako zvuči jer ih asocira na izgladnjivanje, stres, nervozu, slabost i slično. Sve ovo se okusi samo onda kada je dijeta neracionalna. Ipak, ako želite da utegnete telo i dignete formu restrikcija kalorija mora da se obavi.

Od vaših ciljeva i vašeg znanja zavisi koliko će to ekstremno biti. Ipak, najviše koristi od dijeta dolazi od izbora zdravih, kvalitetnih namirnica iz kojih ćete namirivati dnevne potrebe za nutrijentima. Ukoliko vam je ovakav stil ishrane životna navika, onda je znatno lakše ispratiti neku malo jaču dijetu u okviru priprema za leto, ili možda neko takmičenje. Ukoliko ste izrazito gojazni, momentalan prelazak na strože dijete ne bi nikako trebalo ni da se razmatra. Opet se dolazi do značaja ciljeva koje sebi postavljate: ukoliko ipak želite da izvajate vaš abdomen, napravite upadljive strijacije i separacije, onda je potrebno uneti više discipline i žrtve u program ishrane.


Ovde ne postoje prečice.Iako je istina da povremeno možete dopustiti sebi da se počastite, ukoliko to činite previše možete potpuno uništiti sav trud i protraćiti vreme. Osnov svake dobre dijete jesu kvalitetni izvori zdravih masti, hidrata i Proteina koje treba unositi u nekoliko glavnih dnevnih obroka, zajedno sa manjim ali kvalitetnim i učestalim užinama u toku dana. Što se treninga tiče, morate se postarati da telo pripremite i izvučete maksimum koristeći pravilnu Suplementaciju i izvore namirnica u periodu pre, tokom i posle treninga. Ne smete se izgladnjivati, ali prisutan osećaj gladi morate prihvatiti kao posledicu strože ishrane.


Osnovni principi za mršavljenje i uvećanje mišićne mase Proteini i hidrati. Voema su potrebni. Prvi princip koji morate poštovati jeste da izbegavate da jedete obilato kasno uveče jer se vaš metabolizam prirodno usporava i samim tim se smanjuje njegova sposobnost da iskoristi sve nutrijente koje mu servirate, pa će ih skladištiti kao telesne masnoće. Preporučujemo da kada su hidrati u pitanju, kako dan počinje tako da ih unosite obilato, pa kako dan traje i završava se, tako da smanjujete i na kraju ukidate unos hidrata kako dan ulazi u drugu polovinu. Postarajte se da obroke unosite redovno, jer to je veoma važno zbog održavanja energije, ali i anaboličkog okruženja u organizmu.

„Cheat“ obroci i užine,Da li ste probali da „cheat“ obroke posmatrate iz drugačijeg ugla? Umesto da ih gledate kao na varanje, probajte da ih posmatrate kao neophodan povremeni pojačivač metabolizma, dodatak energiji i našoj volji. Naravno, ukoliko se radi o razumnim količinama ovih nekvalitetnijih namirnica. Ne zaboravite da manja odstupanja od planirane ishrane ne znače i to da odete u lokalni restoran brze hrane i pojedete sve što se može poručiti. Ukoliko se povremeno počastite u racionalnoj meri, ne radi se o varanju, nego, hajde da kažemo o „razbijanju monotonije“..

Nastavak teksta, procitajte ovde

« Poslednja izmena: Mart 01, 2021, 01:19:28 posle podne Pedja_Petrovic »