Ostalo > Offtopic

"Opasna i zavisnost od rekreacije"

(1/3) > >>

H2SO4:
Opasna i zavisnost od rekreacije
16. april 2007.

Da u životu ni u čemu nije pametno preterivati dokazalo je i najnovije istraživanje, prema kojem preterano vežbanje može loše uticati na mentalno zdravlje. Iako lekari stalno ističu da je rekreacija od velike važnosti za zdravlje, u nekim slučajevima se potreba za vežbanjem pretvori u zavisnost koja se ni po čemu ne razlikuje od zavisnosti od alkohola ili droge. Prvi znak da preterujete je kada otkrijete da od rekreacije ne odstupate ni pod kojim okolnostima, pa čak ni onda kada se ne osećate dobro. „Razlika između ljudi koji se zdravo bave nekim sportom i onih koji su zavisnici od vežbanja je ogromna, ali ljudi to teško primete pre nego što se jave problemi”, rekla je Dijana Vajtouk, koja se bavi problemom zavisnosti od rekreacije. Ona je upozorila da je sve više ljudi koji preteranim i često nestručnim vežbanjem oštećuju mišiće, ligamente, kosti i zglobove.

„Kada se manje povrede ne izleče na pravi način, nastaju trajna oštećenja, pa umesto da se osećaju bolje i budu zdraviji, zavisnici od vežbanja u suštini uništavaju svoj organizam, a onda se to odrazi i na mentalno zdravlje”, rekla je Vajtouk.

Prema njenim rečima, rekreacija gubi svoj smisao kada prestane da bude uživanje i pretvori se u obavezu. (RTS)
www.serbiancafe.com

ima li ko da nije zavistan?  8)

TTgirl:
Xmmm. . .znanimljivo. .8);)

t1000:

--- Citat: H2SO4  April 16, 2007, 04:08:24 posle podne --- „Razlika između ljudi koji se zdravo bave nekim sportom i onih koji su zavisnici od vežbanja je ogromna, ali ljudi to teško primete pre nego što se jave problemi”

--- Kraj citata ---

Moj cale vozi bajs u slobodno vreme a najveci problem u tome je sto ga nervira kako ja imam bolje noge od njega,te me psuje i kune iz dana u dan.

puppeter:
i? Kako da se izlecim? :)

H2SO4:

--- Citat: t1000  April 16, 2007, 04:59:38 posle podne ---
--- Citat: H2SO4  April 16, 2007, 04:08:24 posle podne --- „Razlika između ljudi koji se zdravo bave nekim sportom i onih koji su zavisnici od vežbanja je ogromna, ali ljudi to teško primete pre nego što se jave problemi”

--- Kraj citata ---

Moj cale vozi bajs u slobodno vreme a najveci problem u tome je sto ga nervira kako ja imam bolje noge od njega,te me psuje i kune iz dana u dan.

--- Kraj citata ---

a on tebe opet nervira sto on ima bolji bajs od tebe. i sve tako u krug.
tipicni primjeri izraleca i palestinca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju