General Bodybuilding Discussion > Članci

Fitnes saveti

(1/2) > >>

japaja:

Dragoljub Nikolajević, trener fitnesa daje nekoliko saveta koji će vam, naročito ako ste vežbač početnik, biti korisni.

- Stalno nošenje pojasa slabi mišiće stomaka i leđa. Zato pojas treba koristiti samo prilikom vežbanja s mak-simalnom težinom, ali i to kada se radi čučanj s teretom na ramenima i benč.

- Izvodeći vežbu za leđa na lat mašini ne obuhvatajte dršku palcem već palac treba držati uz kažiprst. Na ovaj način smanjuje se učešće ruku a povećava angažovanje mišića leđa koji se dodatno angažuju.

- Kada izvodite vežbu za bicepse na skotovoj klupi zaustavite pokret sekund pre kontrakcije. To je korisno jer je u tom trenutku mišić maksimalno napregnut pa vežba ima jači učinak.

- U intervalima između serija ponavljanja u trajanju od 20 do 30 sekundi radite vežbe za istezanje onih mišića koje trenirate. Na taj način povećava se snaga za čitavih dvadeset procenata.

- Nikada ne trenirajte bolesni. Čak i ako vas samo boli glava, svi potencijali vašeg tela neće biti angažovani na vežbanje jer je jedan deo okupiran bolom i neće biti kvalitetan trening.

Preopterećeni mišići lakše se oporavljaju ako se sutradan uradi nekoliko laganih vežbi za njih. Na ovaj način uvećava se protok krvi, priliv hranljivih supstanci, a sve to u cilju što bržeg oporavka.       

www.politika.co.yu (27.05.2007)

Nico:
Preopterećeni mišići lakše se oporavljaju ako se sutradan uradi nekoliko laganih vežbi za njih. Na ovaj način uvećava se protok krvi, priliv hranljivih supstanci, a sve to u cilju što bržeg oporavka.       

-ovu ideju sam i ja negde cuo jos pre ali sam je odbacio jer sam mislio da lik koji mi to prica lupa gluposti. sad nemam pojma.

puppeter:

--- Citat ---- Izvodeći vežbu za leđa na lat mašini ne obuhvatajte dršku palcem već palac treba držati uz kažiprst. Na ovaj način smanjuje se učešće ruku a povećava angažovanje mišića leđa koji se dodatno angažuju.
--- Kraj citata ---

...za ovo sam uvek mislio da je kontra od onoga sto ovde pise...

want3d:

--- Citat: Nico  Maj 28, 2007, 06:22:01 posle podne ---Preopterećeni mišići lakše se oporavljaju ako se sutradan uradi nekoliko laganih vežbi za njih. Na ovaj način uvećava se protok krvi, priliv hranljivih supstanci, a sve to u cilju što bržeg oporavka.       

-ovu ideju sam i ja negde cuo jos pre ali sam je odbacio jer sam mislio da lik koji mi to prica lupa gluposti. sad nemam pojma.

--- Kraj citata ---

ne znam sta bi ti rekao,obicno svi govore ma joj bolje raditi pod upalom (znate na sta mislim,pogotovo pocetnici).....ali koliko znam da ovom forumu vreba teorija o odmaranju misica i ne trenirati isti misic pod upalom,jer odmor misica je najvazniji jer tada on raste ustvari...ali ovdje se spominje par laganih vjezbi ,ipak ja kada bi to i radio ne bi prelazio preko par serija onako laganini sa malim tezinama ako je ova teorija tacna a ima smisla opet (e sad da je tu jaka suplementacija sto ne moze svako izdvojiti za to onda ne bi trebalo biti frke i ne bi mogao otici u katabolizam definitivno a i misici bi se brze oporavljali)..pozz

Nikola_M:
Dok sam pod upalom ja volim samo da zagrejem misic sa 2-3 lagane serije da procirkulise krv i super se osecam.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju