General Bodybuilding Discussion > Članci
Zasto Lurch ne raste - Trening za visoke ljude
ludak2:
svaka cast za tekst ja nisam bb ali korisne stvari za moj sport(kosarka).210cm
pozdrav
Supeermen:
Evo prvo da pozdravim sve korisnike foruma, inace se bavim rukometom i iz Hrvatske sam, no teretana i BB mi je velika zivotna opsesija pa imam tu donekle nekog iskustva. Opet isto tako imam 202cm i nekih 98kg i mogu reci koliko mi je tesko bilo napredovati u zadnjih godinu-dvije po pitanju misicne mase. Prva stvar koju ce vecina visokih ljudi natjerati da zaborave teretanu su svi oni mali mrsavci, nekih 175cm 72kg prosjecno koji tako izgledaju, kada su fino u treningu kao prosjecan malo jaci covjek, svima privlacan, misicav, opcenito se o njima stvara misljenje da su jaki. No kada vidis nekoga nase visine, sa 80kg to je nesto totalno suprotno. Dugacke ruke, dugacke noge, vecinom i teski ekto tip tijela izrazen kod ljudi, i dobijes prilicno nemoguce uvjete za napredovanje.
Najgore je uvijek krenuti, doci u teretani, skinuti se u majice koje bi na prosjecnom malo jacem vjetru glumila jedra kakve ni Kolumbo nije imao kada je otkrivao Ameriku prije puno godina. Ulazak u teretanu, pogledi od ekipe kada im sve sprave slozis na najvise moguce povecanje jer drugacije nemozes raditi, vjezbanje sa 30kg na benchu, cucnjevi sa 60kg izazivaju podsmijeh u teretani. Kada napokon skupis hrabrosti, krenes i ustrajes u tome, shvatis da je to cisto strah takvih ljudi od covjeka koji sa 2m ima 150kg sto vecina njih nikada nece imati. Strah od nepoznatog, strah od drugacijeg, a najbolja obrana od takvih stvari je podsmijehivanje i dobacivanje losih savjeta.
Koliko puta sam cuo podsmijeh kada sam recimo radio hackov cucanj, kao od toga neces rasti, mogu i ja dignuti uteg 20cm od poda pa raditi cucnjeve, neces nikada doci na neku razinu sa time i slicne gluposti. Da ne pricam o cudnim pogledima kada kasnije prosjecnu vjezbu za listove radis sa 150-160kg na ledima, a nisi profesionalni BB-er niti dizac utega na olimpijskoj razini. No kasnije se sve to isplati. Trud, muka, podsmijehivanje i sva podjebavanja. Kada za koju godinu vecina njih ostane na svojih 175cm i 80kg, a ti kada udes u dvoranu i svaka cura te pogleda, svaki muskarac odaje strahopostovanje prema tebi, nema boljeg osjecaja. A najbolje od svega je sto kasnije sve prolazi kako je netko napisao sa osmijehom i dobrom rijeci. Uvijek ce visi ljudi bolje proci, teze ce im biti, ali je nagrada na kraju toga razdoblja mucenja stvarno velika i lijepo se osjecas kada vidis da si uz sve nedostatke u ovom svijetu uspio pobijediti i losu genetiku, dugacke udove, stanje prosjecnog ektomorpha koji izgleda da je pobjegao iz logora, a ona jedra koje si nekad nosio, sada su ti mala jer ih mozes fino popuniti.
adis88:
ETO ZASTO SAM JA LOS NA BENCU MAJKU MU JEBEM, 189 CM,
staf:
odlichna tema tek sam je sad video,bilo bi dobro kada bi jos neki visoki vezbaachi izneli neka svoja iskustva,savete mozda...sto se tiche mog iskustva sa svojih 196,sve tezine su mi uvek bile nadprosechne ..osim potiska (bench,rame..) koji nikako nije hteo da napreduje...tj bio je prosechan i nazalost jos je,ali trudim se ...
adis88:
gledaj sad je meni bench 6o kg znam sramota jbg. al sta cu, a potisak za rame ili iza ili ispredd na smitu oko 100 kg jebem mu nepravdu
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju