General Bodybuilding Discussion > Članci

Zasto Lurch ne raste - Trening za visoke ljude

<< < (2/15) > >>

sasacg:
198 :twisted: e to je ovo o cemu je Vladar pisao :wink: a cini mi se da je i on nedje oko 2m...tesko nama sa teretanom :lol:

Nikolans:
da, mali ljudi dosta bolje izgledaju sa istim obimima.
Ne predajte se, samo napred :!

Vladar:

--- Citat: sasacg  Avgust 13, 2007, 05:06:36 posle podne ---198 :twisted: e to je ovo o cemu je Vladar pisao :wink: a cini mi se da je i on nedje oko 2m...tesko nama sa teretanom :lol:

--- Kraj citata ---

Haha, tako je Sasa! Dok sam igrao kosarku bio sam tacno 2 m, ali mozda su me od tada "tegovi sabili" santimetar-dva...  :lol: :lol: :lol:

Sto se tice izgleda... tu nekih 150 kg na 2m je taman, ok, onako ni previse ni premalo, jedini je problem nahraniti takvo sto, ili bolje receno platiti hranu potrebnu da se to odrzi... Ali evo nudio sam svojim prijateljima koji imaju neke firmice da kompenzujemo, oni meni pilece filete, ramstek, biftek etc, a ja da nosim majce sa amblemima njihovih firmi, lijepo sam im objasnio da je to najbolji pokretni bilbord u gradu....ali nazalost, ipak me nijesu dovoljno ozbiljno shvatili, tako da sam primoran da sacekam neka bolja vremena, tj. kada Evropski marketinski principi stignu i u CG, pa mozda se i za mene nadje posla u toj bransi  :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu mislim da je ovo dobar clanak i da ima korisnih savjeta... Tip oko rolanja sipke nize na ledjima prilikom cucnjeva je definitivno stvar koja je moje cucnjeve pomjerila s mrtve tacke!

Polomac je pomenuo QT, takodje sam gledao BFTO 2005. sa njim i tu govori o tome koliko je promjenio svoje principe treninga u zadnjih nekoliko godina uz pomoc nekog trenera, i da je poslije godina dizanja zeljeza, konacno pronasao adekvatnu tehniku izvodjenja pojedinih pokreta koja su mu donijela izvanredan napredak, znaci tehnika, pogotovo ona za visoke ljude, je nesto cemu treba posvetiti potpunu paznju, i koja se moze usavrsavati i unaprijedjivati jako dugo!

Pozvao bih sve koji imaju neka iskustva, bilo da su trenirali visoke ljude, ili da su sami visoki dizaci da ovdje iznesu neka svoja vidjenja, sto za ovaj clanak, sto uopste za eventualne specificnosti koje su kroz neko svoje iskustvo sreli i uspjesno primjenili u svojim sistemima treninga! ;-)

Nikolans:
Tip oko rolanja sipke nize na ledjima prilikom cucnjeva je definitivno stvar koja je moje cucnjeve pomjerila s mrtve tacke!

kako to rolanje sipke izgleda tachno...?

Vladar:
-----------

Kotrljaj nisko

Iako je cucanj pokret koji se smatra najboljim u izgradnji ukupne snage i velicine, kao i bazicna u popravljanju performansi kod raznih sportista, nije sigurno da je najbolja kada visoki momak zeli izgraditi masu kvadricepsa. Znam, znam zbog ovog ce me eksperti staviti na lomacu, ali objasnjenje slijedi.
Kao prvo, ne kazem da cucnjeve treba zaboraviti, vec vam zelim preporuciti da koristite powerlifting tehniku umjesto bodybuilding tehnike prilikom cucnjeva.

Koja je razlika? Pa, bodybuilding cucanj je onaj kada sipka lezi na vrhu trapezijusa. Dok je ovo dobro za niskog vjezbaca, nije uvijek slucaj da odgovara i visokim momcima. Kada je sipka "visoko" za visoke sportiste to znaci dodatno opterecenje na misice koji ukrucuju kicmu, i tako postaju najslabija karika tokom izvodjenja ovog pokreta. To moze omesti izvodjenje ovog pokreta jer misici koji drze cvrsto kicmu tada pocinju da vriste i tjeraju vas da teg vratite na stalak prije nego sto je to potrebno. Ocigledno je da ne odradjeni set do kraja nece uciniti mnogo za vase noge. Preporucujem, dakle, da teg odkotrljate nize niz ledja, najnize sto mozete, kako bi erektore postedio velikog posla u podrzavanju tih dugih ledja, a takodje i postedio sebe bolova i sprijecio moguce povrede. Takodje teg cete vratiti na stalak tek kada vasi kvadricepsi budu vristali, a ne vasi erektori kicme.

-----------

Znaci sipka nije na vrhu trapeza, vec nize, kao sto to rade PowerLifteri.

Valjda je jasno, ako malo procitas u dijelu powerliftinga vidjeces stickovane teme o cucnjevima Teda i Milana, pa malo mozes i to da pogledas, moze ti biti zanimljivo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju