General Bodybuilding Discussion > Članci
RAT KOJI NE SMEMO IZGUBITI
marsovka:
Svi znaju da je najzdraviji jesti voce, povrce i zitarice.
Neki minerali npr. gvozdje, cink su mngo iskoristljivi iz namirnica zivotinjskog porekla, cak i visak vlakana ometa njihovu apsorciju. Kada citate o npr. gvozdju svi navode neke biljne izvore, niko ni da pomene dzigericu.
Pedja_Petrovic:
jbt..sta ti sve sada napisah ovde...
cuj dr felgod..pa taj covek je napravio gomilu para samo zato sto ima nekoga ko ga medijski propagira,a sto se tice same materije on je prilicno ogrnaicen cak bih se usudio reci da bas i bne razsplaze sa mnogo znanja..
ali to nije ni bitno za neke teretane po bg..
logicno je da ces svagde naci da nije zdravo ejsti meso..ali koje??.
pravljanje na srpski nacin...naravno..cevapi,kobaje...leskovacke muckalice i leskovacki vozivoi i sotala govna..pa ko moze normlan da kaze da je to zdravo.
e sada..ja neznam koje ti to medije pratis pa da si nalsa recimo da riba nije dobra..pa kuvano meso..pa mesto koje je termicki obradjeno a da nije u njemu po 2-3 kasike masti ubaceno da se malo prekrsti...
itd..
i ko to sve zna da je voce toliko zdravo..jeste..koje i u kojim kolicinima..
jer ti akzes da treba samo ejsti voce..i da se pase trava i da ces biti zdrav??>
mislim da si prilicno pobrkala loncice...marsovko..
gavranac:
Svaka chast MR.BIG, standardno kvalitetno. Ovaj problem je sve teze savladati, jer su sada potrebni sati razgovora da bi se opovrgle sve gluposti izrechene u medijima, a vecina ljudi nije zainteresovana da toliko slusha. Ja svakodnevno pozivam ljude iz teretane da posete bodibilding sajtove i forume, a one koji ne koriste net dovedem kuci i sve im chinjenice prikazem u vidu postova - ali to je zaista mali broj ljudi. Ipak, smatram da je bodibilding komuna sve snaznija na internetu i da ce se s vremenom i ostali mediji opasuljiti.
marsovka:
--- Citat: Pedja_Petrovic Avgust 23, 2007, 09:57:53 pre podne ---cuj dr felgod..pa taj covek je napravio gomilu para samo zato sto ima nekoga ko ga medijski propagira,a sto se tice same materije on je prilicno ogrnaicen cak bih se usudio reci da bas i bne razsplaze sa mnogo znanja..
--- Kraj citata ---
on je bio prvi koga sam videla da na TVu uopste spominje bb nacin ishrane, makar osnovne stvari. Nije on meni izvor informacija (sta ce mi kada ima ovakvih foruma). Ali mozda jeste ukazao na neke stvari ljudima koji ne citaju forume poput ovog.
marsovka:
--- Citat: Pedja_Petrovic Avgust 23, 2007, 09:57:53 pre podne ---logicno je da ces svagde naci da nije zdravo ejsti meso..ali koje??.
pravljanje na srpski nacin...naravno..cevapi,kobaje...leskovacke muckalice i leskovacki vozivoi i sotala govna..pa ko moze normlan da kaze da je to zdravo.
--- Kraj citata ---
Po mom ubedjenju svaka vrsta mesa moze biti zdrava, a koliko je zdrava to zavisi od toga kako je zivotinja provela svoj zivot. Hormoni , antibiotici, boravak stalno u zatvorenom prostoru sigurno ne donose kvalitetno meso. A da , riba i posno meso uglavnom prolaze. Evo citata sa sajta zdravzivot.com:
Prodavnica zdrave hrane obavezno prodaje...
...?itarice (pšenicu, proso, heljdu, ra?, jecam, zob, kukuruz, integralni pirinac) i
soju. Nutricionisti, danas, preporucuju da u ishrani ?itarice budu zastupljene sa 60
odsto (ostalo cine ugljeni hidrati, belancevine, ali prete?no biljnog porekla, u manjoj
meri ?ivotinjskog: riba i posna mesa). Soja, opet, predstavlja adekvatnu zamenu za
meso, jer sadr?i i belancevine i esencijalne aminokiseline.
Tekst u celini možete procitati u casopisu "Zdrav Život" br. 2
Za voce:
zdravo u manjim kolicinama, narocito voce tipa kupine, ribizle, neke jabuke,...Recenica:"Svi znaju da je najzdraviji jesti voce, povrce i zitarice." je trebala da znaci da vecina ljudi na pitanje sta podrazumava pod zdravom ishranom odgovara sa sto vise voca, povrca i zitarica.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju