Ostalo > Offtopic

Godine nisu vazne......

<< < (2/6) > >>

dulche:
ova baka ima preko 80 godina, a pocela je da trenira sa 79, cilj reportaze je da se pokaze da i osobe u odredjenim godinama mogu da rade trening snage.

U svakom slucaju sam iznenadjen.

Ajs_Krejatin:
po meni je to bzvz.... Koji cilj tog njenog treninga snage? Sta ce njoj snaga?
Ako vec hoce da odrzava zdravlje (ne vidim druzi razlog njenog treniranja sa 80+ godina), onda je po meni bolje da vozi bajs, da trckara ili da seta. U svakom slucaju neki oblik kardio treninga prilagodjen njenom zdravstvenom stanju. Ovo je totalno besmisleno, po meni.Sve reba da se radi u skladu sa svojim godina, a treninzi snage definitvno se ne poklapaju sa bakama od 85 godina.To je isto ko kad bi neko od 20 godina otisao u staracki dom i pikao sah i karte sa matorcima ceo dan i pricao o 2. svetskom ratu.

dulche:
pa upravo zbog zdravlja, voznja bajsa laganog intenziteta joj nece nesto pomoci, kao ni trckaranje, cak sta vise trckaranje moze da bude i lose po nju.
Zasto trening snage, pa zato sto dolazi do jacanja celog loko motornog sistema, dizanjem tegova telo mora da ojaca i kostani sistem jel ipak on nosi te misice, zatim kardio vaskularni sisitem se isto poboljsava jel promet materija u organizmu je ubrzan.
Mnogo vise joj pomaze trening snage odtreninga koji si ti preporucio.

Takodje bi bilo bolje da ti matorci u starackom domu pored pikanja saha i kartanja i prica o 2 svetskom ratu da se krece vise i da se bave nekim vidom rekreacije koji ukljucuje angazovanje misicnog sitema.

Ajs_Krejatin:

--- Citat ---pa upravo zbog zdravlja, voznja bajsa laganog intenziteta joj nece nesto pomoci
--- Kraj citata ---

a cekaj, hoces da kazes da ona moze da radi treninge snage jakog inteziteta i da ce joj to nesto puno pomoci?

--- Citat ---Zasto trening snage, pa zato sto dolazi do jacanja celog loko motornog sistema, dizanjem tegova telo mora da ojaca i kostani sistem jel ipak on nosi te misice, zatim kardio vaskularni sisitem se isto poboljsava jel promet materija u organizmu je ubrzan.
--- Kraj citata ---

Ja se u potpunosti slazem sa ovim, ALI jedino ako pricamo o pravim treninzima snage. Ovo sto ova baka radi, mrtvo dizanje sa 10 kg nije trening snage. Mozda jeste trening snage za nju, ali to je toliko slabog intezinteta da jednostavno ne mogu to da racunam kao pravi trening. Niti moze da se kaze da ce joj talo slab trening pomoci vise nego neki oblik kardio treninga prilagodjen njenom zdravstvenom stanju.

--- Citat ---cak sta vise trckaranje moze da bude i lose po nju.
--- Kraj citata ---

Naglasicu jos jednom, cardio trening prilagodjen njenom zdravlju. Sto znaci da ako joj je organizam toliko slab da ne moze nikakav cardio, onda ne bi trebalo nista da trenira pa ni dizanje tegova.

Pedja_Petrovic:

--- Citat: dulche  Oktobar 07, 2007, 03:55:58 posle podne ---pa upravo zbog zdravlja, voznja bajsa laganog intenziteta joj nece nesto pomoci, kao ni trckaranje, cak sta vise trckaranje moze da bude i lose po nju.
Zasto trening snage, pa zato sto dolazi do jacanja celog loko motornog sistema, dizanjem tegova telo mora da ojaca i kostani sistem jel ipak on nosi te misice, zatim kardio vaskularni sisitem se isto poboljsava jel promet materija u organizmu je ubrzan.
Mnogo vise joj pomaze trening snage odtreninga koji si ti preporucio.

Takodje bi bilo bolje da ti matorci u starackom domu pored pikanja saha i kartanja i prica o 2 svetskom ratu da se krece vise i da se bave nekim vidom rekreacije koji ukljucuje angazovanje misicnog sitema.

--- Kraj citata ---

alo rodjak?????/

jel ti znas sta se desava sa telom nakon 55-60 godine zivota??

o kakvom ti lokomtornom sistemu rpicas.

o cemu ti u stvari pricas???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju