Ostalo > Offtopic
Konfiguracija
weasel:
za
--- Citat: Big_Rasha Oktobar 20, 2007, 01:49:00 posle podne ---
--- Citat ---To odaziv memorije i to,gle moj intel ide sa bilo kojom memorijom do 3gh bez ikakvih problema
--- Kraj citata ---
Pa ko kaze da ti procesor ne radi na 3 GHz... Problem je sto memorija ti radi na 400MHz... A procesor uzima podatke iz memorije... Pa koliko procesor ceka RAM??? 8 puta, znaci brzina mu je 8 puta manja, jer samo jedan taktni ciklus vrsi obradu, a ostalo ceka na podatke... Naravno zbog toga postoji kes memorija koja cita iz RAM-a i vrsi pretpostavke koji je sledeci podatak koji treba za CPU... Kes je brzi, recimo da radi na 800 MHz... Naravno sad ti pitas, pa sto nije ceo ram napravljen kao kes... Pa zato sto je kes 10 puta skuplji... To tako radi... Tehnologija je takva da memorija trenutno radi na toj frekvenciji... I dok se to ne poboljsa, nema potrebe za brzim procesorom...
--- Kraj citata ---
zasto bi memorija radila na 400 ttt
blacki..:
--- Citat: Spartak Oktobar 20, 2007, 11:27:45 posle podne ---ne smaraj :)
--- Kraj citata ---
ko smara??
blacki..:
weasel zato sto kada se overcloka procesor ako nije dobra memorija onda ona pada s mhz
Big_Rasha:
--- Citat ---weasel zato sto kada se overcloka procesor ako nije dobra memorija onda ona pada s mhz
--- Kraj citata ---
Ne laprndaj... Sve mi se cini da ti pricas o necemu o cemu pojma nemas i ne znas kako u stvari racunar radi... Cujes.. Ako nije dobra memorija, onda joj opada frekvencija...
--- Citat ---zasto bi memorija radila na 400 ttt
--- Kraj citata ---
Pa zato sto brze ne moze... Iz prostog razloga, sto se u pc masinama koriste dinamicka ram memorija za operativnu iz razloga jer je za jedan bit potreban samo jedan tranzistor... To ima i svoju manu, posto se informacija cuva na jako malom kondenzatoru, a on sa vodovima stvara kapacitivni razdelnik, informacija bi se posle nekog vremena izgubila, za to se te memorije moraju osvezavati... A do ogranicenja frekvencije mozes i sam zakljuciti, ako pogledas kako se kondenzator puni i prazni, ma koliko bio mali to nikako nije trenutno...
--- Citat ---evo ja imam kingston 2 gige koja radi na 533mhz i prezadovoljan sam s njima,a mogu ih digniti na 800mhz bez problema
--- Kraj citata ---
Bez problema?? Gle, proizvodjac ti garantuje da to radi na koliko pise... Ti radi sa njom sta hoces... To da bi overklokovao moras pojacati i napon napajanja=> grejanje, veca potrosnja, psmanjen rok trajanja... Uz to i sigurno povecanje broja gresaka, a sto je i vrlo verovatno do uistenja podataka... Sretno...
weasel:
Nisam pratio ceo topic ali ako ti kazes da neka memorija ne znam koja radi na 400 ok
ali ako kazes da je najbrza memorija 400mhz onda si zasotajes vise godina
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju