Ostalo > Offtopic
/ne/kompetentnost nasih sudija!
goran gajic:
extreme za predsednika... :D to ne bi bila losa ideja...jedno sigurno znam da bi tada BB imao jacu medijsku propracenost....sto je veoma bitno ali da ne off topic-ujem.....dobar predlog od duleta da se prihvati kao obavezno da se ponistavaju dva najmiza i najvisa glasanja kao i o fizickoj odvojenosti sudija za vreme celog takmicenja...takodje bih predlozio da slicno kao iu fudbalu sudije iz grada iz kojeg je takmicar ne sude u kategoriji u kojoj nastupaju takm iz njegovog grada...ovo je vec teze izvodljivo zbog nedostatka dovoljnog broja sudija ali bilo bi korisno....
GORAN_ILIC:
Drago mi je sto se ova tema rasirila na sve vise clanova foruma i da ima razlicitih ideja. Mozda na kraju i napravimo dobar predlog i izbor sudija na sledece nase takmicenje koje ce svi prihvatiti.
Za Pedju:
Cekaj malo, prenaglio si jutros, ne znam sta ti bi...
Uopste o tebi nisam razmisljao ni sekunde niti si mi padao na pamet. Pricam o stvarima koje se desavaju zadnjih 15 godina medju ljudima iz naseg faha. O tebi i odnosu prema drugima znam iz foruma, tebe sam zadnji put video u NS ali na prolece na takmicenju.
Sve sto se odnosi na tebe kazacu konkretno da ne moras da citas izm. redova ali ovo nema veze sa tobom. stvarno ne znam sta ti bi.
To sto poznajem dosta stvari kod nas je zato sto me interesuje sve i dugo to pratim a dosta informacija dobijam i od ostalih koje poznajem a koji znaju i mnogo vise od mene.
Za medjunarodne sudije je kriv IFBB. Svi zvanicno kao polazu i pisu ocene a koji procenat pogode to nema veze. Retko ko predje 70% pogodjenog plasmana. Kome je sredjeno taj dobija knjizicu. Necu da ih imenujem, mozete i sami da pogodite ko je na mufte polozio a ko zna.
Naseg predstavnika i delegata na medjunarodnim takmicenjima treba da predstavlja covek koji treba da zna Engleski jezik i to je jasno.
Naravno da svaki sampion ne moze da bude i dobar sudija ni trener.
Hajde zajedno da napravimo dobar izbor sudija. Dobra je ideja da bude npr. devet sudija. Toliko njih ne mozeda pogresi.
goran gajic:
hmmm ja bih sudijskoj komisiji u okviru saveza predlozio da kao prvo prosiri broj sudija i na samom takmicenju recimo 7 ili 9 ali i da se poveca ukupan broj strucno osposobljenih..takodje dati mogucnost nekim nasim sudijama da dobiju internacionalnu licencu pa da malo steknu dodatno iskustvo sudjenjem van zemlje ...iskreno nisam bas precizno upucen u vezi nacina dobijanja licence ovo samo navodim kao neke od nacina da se veliki problem kojji postoji u nasem bb polako otkloni jer cemo cestim sudijskim nepravilnostima (namernm ili slucajnim ) izgubiti i ovo malo takmicara sto trenutno nastupaju......da se vrsi edukacija tj da se prvo kroz neku selekciju odaberu nekoliko potencijalnih novih sudija koji bi znali i hteli da sude a da zatim prodju par test takmicenja da se njihove ocene analiziraju i utvrdi procenat tacnosti pogodjenih plasmana...takodje bilo bi dobro da se postavke sudija cesce menjaju a ne da gledamo iste ljude decenijama...ovo su samo neka moja glasna razmisljanja iz puno predloga mozemo selektovati neke najkorisnije neke koji su izvodljivi I PRIMENITI IH U PRAKSI..takodje neki nadzorni odbor bi mogao da analizira rad sudija i sudijske komisije i da prema njihovom ucinku vrsi odredjene intervencije....eto toliko za sad od mene mozda cemo uspeti kroz ovu diskusiju da uoblicimo neke pravce konkretnih delovanja u interesu SRPSKOG BODY BUILDINGA.....
GORAN_ILIC:
--- Citat: goran gajic Oktobar 19, 2007, 02:24:17 pre podne ---hmmm ja bih sudijskoj komisiji u okviru saveza predlozio da kao prvo prosiri broj sudija i na samom takmicenju recimo 7 ili 9 ali i da se poveca ukupan broj strucno osposobljenih..takodje dati mogucnost nekim nasim sudijama da dobiju internacionalnu licencu pa da malo steknu dodatno iskustvo sudjenjem van zemlje ...iskreno nisam bas precizno upucen u vezi nacina dobijanja licence ovo samo navodim kao neke od nacina da se veliki problem kojji postoji u nasem bb polako otkloni jer cemo cestim sudijskim nepravilnostima (namernm ili slucajnim ) izgubiti i ovo malo takmicara sto trenutno nastupaju......da se vrsi edukacija tj da se prvo kroz neku selekciju odaberu nekoliko potencijalnih novih sudija koji bi znali i hteli da sude a da zatim prodju par test takmicenja da se njihove ocene analiziraju i utvrdi procenat tacnosti pogodjenih plasmana...takodje bilo bi dobro da se postavke sudija cesce menjaju a ne da gledamo iste ljude decenijama...ovo su samo neka moja glasna razmisljanja iz puno predloga mozemo selektovati neke najkorisnije neke koji su izvodljivi I PRIMENITI IH U PRAKSI..takodje neki nadzorni odbor bi mogao da analizira rad sudija i sudijske komisije i da prema njihovom ucinku vrsi odredjene intervencije....eto toliko za sad od mene mozda cemo uspeti kroz ovu diskusiju da uoblicimo neke pravce konkretnih delovanja u interesu SRPSKOG BODY BUILDINGA.....
--- Kraj citata ---
Tako bi stvarno trebalo da bude ali u praksi nikako da se ostvari.
Kazu da su se na ovom takmicenju u NS dosta sudija izmenjalo i da su bili neki novi.
Polomac:
Bio sam prisutan u jednoj prici gde su sudije kritikovale jednog svog kolegu,i sta ,uvek je ostalo na tome da je taj kritikovani i dalje sudio.Imao sam priliku da slusam kada jedan od njih kaze-jebes ovo,ono,ljudi najbitnija su ledja,veliki sampioni pobedjuju ledjima.Imao sam priliku da prisustvujem imam i snimljen seminar u Domu Sindikata kada Milos Sarcev ostro i argumentovano iskritikuje jednog naseg internacionalnog sudiju zbog nepojmljivih gresaka koje je nacinio na jednom velikom takmicenju.Itd,itd.Prvenstveno mislim da sve ovo ne bi bio vetar,treba sazvati jedan ozbiljan sastanak sa savezom gde bi tacka dnevnog reda bila samo ova tema.Znaci,upravni odbor,sve sudije i takmicari.Znaci kompetentnost i kriterijum,i to je to.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju