Ostalo > Offtopic

/ne/kompetentnost nasih sudija!

<< < (8/10) > >>

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Dule_Madzarovic  Oktobar 18, 2007, 04:53:27 posle podne ---iNTERESANTNA PRICA.
U stvari ja stvarno nisam znao sve te stvari oko situacije u Srbiji, osim Vuckovica nikog i ne poznajem. Ali me podsetilo na situaciju u Sloveniji prije 20 godina, kada su tadasnji savez vodili ljudi, koji nikakve veze nisu imali sa BB, a prije takmicenja su se dogovarali ( to sam cuo licno ), sta cemo ove godine da ocenjujeno : masu ili definiciju.

Zasto vam ovo pisem ?
Pa samo za primer, da vidite ko ce da sudi kod nas na SLOVENIAN OPEN 2007 !
Mauro Sassi , WABBA World champ
Ricky Ramazzina, NABBA i WABBA World Champ
Leo Caminoto, IFBB Mediteranski i italijanski prvak
Ducio Sgueri, NAC Universe champ i IFBB Champ Italije
Bojan Cresnar, IBFA World Champion
Ozim Matjaz, IBFA World Champion
Dejan Madzarovic, 4 x World Champion ( WABBA, WPF, IBFA )

Znaci sve su to ljudi, koji su sampioni i znaju o cemu se radi. Znaju kakve su muke takmicari prosli, da su dosli na takmicenje, prema tome, nece dozvoliti, da se sudi - a da nisu 100 % sigurni.
E sad posto i u ovakvim slucajevima moze doci do nesuglasica ( najvise su misljenja publike i sudija u nekim slucajevima razlicita ), opet ja licno, vise postujem misljenje ovakvih sudija nego ljudi iz publike.

I jos nesto. Kod nas se sprovodi sistem, da se 2 najlosija i 2 najbolja rezultata brisu. Znaci, dobijamo zlatnu sredinu. Moze da ti je sudac rodjeni brat ili najveci neprijatelj, u takvom slucaju, ne mogu ti ni pomoci a ni skoditi.

--- Kraj citata ---

naravno dule...i u ifbb je praksa  da se najbolji i najlosiji rezluatat brisu....ali eto..ni toga kod nas nema

Pedja_Petrovic:

--- Citat: KOLUNDZIJA  Oktobar 19, 2007, 12:26:36 pre podne ---Hvala Extreme što misliš da bih bio kompetentan za tako nešto...
Drago mi je što razmišljate tako da sudije ne moraju biti samo bodibilderi već da ima dosta nas koji smo se iz čistog entuzijazma bezuslovno predali praćenju takmičarskog bodibildinga,kako kod nas tako i u inostranstvu...u mom slučaju to traje već 15 godina!!
Odavno imam želju da se uključim u rad saveza ali pošto su mi trenutno ljudi koji rade strani po mentalnom sklopu,čekam tebe Extreme da postaneš predsednik saveza pa da radimo nešto!!!  :wink:
Bez šale,ali jel razmišljaš ti o tome??Ja stvarno mislim da bi ti bio idealan za to...

ps.Ako bude ikada došlo do mogućnosti da se polaže za sudiju,vrlo sam zainteresovan pa me se setite...

--- Kraj citata ---

e o ovome ja pricam celo vreme.

recimo..ti....gagi....ma mnogo momka koji se nisu takimcili ali znaju viseod ovih sada 37 0000 puta!!!

a sto se tice extrema..da on bude predsednik od toga nema nista...veruj mi..covek jendostvno ima svojih poslova..i ti sam znas kojim on ritmom zivota zivi i radi..tako da....

Pedja_Petrovic:
quote author=blek stena link=topic=8157.msg125473#msg125473 date=1192755144]
Boga mi, Stanko me je stvarno prijatno iznenadio. Ovako dobar za kratko vreme spremanja, svaka mu cast. Nisam uzivo gledao njihov duel pa ne mogu da kazem ko je bolji ali po slikama vidim da je bilo bas ostro.

Pa dobro, i Stanku su oprastali, nije da nisu. I on se iskreno izvinio posle onog ispada u Vranju i svi su mu oprostili kao coveku ali je zvanicno morao da bude kaznjen sto je javno pljuvao sudije i hvatao se za kitu. Svi oni su mu oprostili odmah cim se izvinio.

[/quote]

e to je greska.....tada ga je trebalo kazniti...mislim da je on tada i dobio zabranu od 1 godine..nisam sigruan ali mislim da je tako bilo

nije to bitno...bitno je jedno..da za takve posptuke treba oprati takmicara sa suspenizjom od 2-3-4 godine..

pa se ti lepo fakaj mocino..a zali se upravi vodovoda...

e pa kada to uvedmo...da vidis kako ce da se ponaasa

i os nesto..a veznao za temu u off...

kada svaki sudija bude stao iza svoje odluke i znao da objasni zasto je to uradio....e tada mozemo negde da idemo..

EXTREME:
Hvala pojedincima na predlogu ali kao sto Pedjos rece to je potpuno ne izvodljivo u mom slucaju! Ja vise nisam ni u upravnom odboru BB saveza niti imam bilo kakvu funkciju. Ja sam od skoro posmatrac takmicenja kao i svi vi! Usput da ne pomesate neke stvari....sadasnji predsednik saveza je neko ko je ucinio i cini mnogo za bodybuilding u Srbiji ali najveci problem je sto mu okruzenje u savezu ne sluzi nicemu,a usput ga koce i saplicu u mnogim stvarima! Serviraju mu stvari za koje covek i ne zna ili vuku na svoju stranu njemu iza ledja (gledajuci samo da se ogrebu za bilo sta pa makar to bile zirafe, merdevine zabe ili klikeri)!!! Verujte mi Goran Ivanovic cini mnogo za ovaj sport!!!
P.S Kolundzija racunaj na moju pomoc oko buduceg izbora sudija koji ce polagati,a da to nisu nasi najbolji takmicari koji bi morali da imaju sudijske licence pa makar za pocetak nacionalnog karaktera!

ĐORĐE KOLUNDŽIJA:
HVALA  :wink:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju