Ostalo > Offtopic
Bubuljice na ledjima
IFBBPro:
Dakle imam ovaj problem pogotovo zadnjih 7-8 mjeseci. Ledja su mi puna bubuljica, nista toliko strasno ali opet ih ima podosta.. Jedan covjek mi je rekao da je to sto se zakiselim (proteini su valjda kiseline a ugljikohidrati tipa riza, krompir su baze i to treba jedno drugo da neutralise) medjutim ja jedem dosta krompira, zobenih pahuljica, rize.. i opet ne pomaze mnogo.
Jedno vrijeme sam unosio dnevno 800-1000 I.U. vitamina E koji pomaze tome i stvarno mi je pomogao dosta ali sad ga ne unosim u tolikim kolicinama i bubuljice su se vratile. Npr. kada treniram neki dio tijela (pogotovo ruke, ramena, ledja) sutradan kad dobijem upalu odmah iskoci par bubuljica na tom dijelu tijela :) Ali pogotovo ledja.. i ima ih mnogo mnogo..
Mnogi ce misliti da je od steroida, medjutim napominjem da nikad u zivotu nisam koristio steroide.
Svaka korisna informacija je dobrodosla.
Pedja_Petrovic:
a koliko godina imas???
Vojislav:
Ma brate, nemaju bubuljice nikakve veze sa steroidima. Ja imam isto bubuljice svud po ledjima vec godinama i pokusao sam da ih mazem svim i svacim, ali mi nista nije pomoglo, tako da sam digao ruke od resavanja tog problema. A da su to pubertetske bubuljice, nema sanse, jer sam odavno izasao iz puberteta, a u pubertetu sam ih imao dosta manje nego danas sto ih imam! U principu te bubuljice spadnu preko leta, narocito kad odem na more, pa mi ledja izgore i koza se oljusti, ali posto imam bas svetao ten, svi mi predlazu da se cuvam sunca, a tretmani sa raznim kremama za bubuljice treba raditi dok nije suncani period godine, znaci jesen-zima.
Tanjica:
Ja koliko znam one nastaju zbog toga što se otvor na koži zatvori nekom trunkom, pa taj sebum (valjda se tako zove :D ne može normalno da izađe). Mislim da je najlakše kupiti neki losion za masnu kožu, pa posle tuširanja namazati. Ima ih i pravljenih u apotekama, a i svaka firma koja pravi kozmetiku ih ima u ponudi (tipa Nivea, Johnson&Johnson, Garnier, Loreal...)
Jedino što kažu kozmetičari da ne valja previše sapunom (ili alkoholom) čistiti takvu kožu, da se ne isuši, jer onda počinje još više da luči te svoje masne supstance.
Nadam se da sam bar malo pomogla :D
Pedja_Petrovic:
a moze biti da i malo vise testosteron divlja..
u svakom slucaju losion sa klindamicinom pomaze..extra je..
vojo ti si izasao iz puberteta???
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju