Ostalo > Offtopic
Psi
doberman:
Evo ga i moj Zagor tenej duh sa sekirom, slika je davno snimljena kada je bio u punoj snazi.. :lol:
doberman:
A ovo je Vule vucko, moj sadasnji pas, on je u stvari mesanjac malo je prosao pored vucjaka ali nema veze. Inace burazer ga je nasao na pumpi dok je radio na visnjici verovatno je pobegao i jednog obliznjeg pansiona i jedva je cekao da ga neko pomazi, ko zna sta su mu sve radili tamo i dan danas ima neke traume...
Sasa Dimitrijevic:
Odlicni psi Doberman. I sam sam se ranije "palio" na dobermane. Mozda nekad, ko zna, nabavim sebi jedno stene, kad dodje vreme za to.
Pricali smo o rasama. Ne treba usporedjivati rase prema inteligenciji. Ne moze na osnovu jednog primera da kaze da je neka rasa pametna. i obicna dzukela moze biti 100 puta pametnija od bilo kog vucjaka ili dobermana. E sad, dresura je vec neka druga stvar. Isto kao i u obrazovanju coveka, ne mora da znaci da ce najbolji strucnjak postati najinteligentniji. Vec samo onaj ko j uporan i ima radnu naviku, tako je i kod pasa. Ako se psu prilikom dresure posveti dosta rada, pas ce biti dobro dresiran, bez obzira koja je rasa u pitanju.
A u vezi krvolocnosti pit bula, evo ti moj primer. Pre par godina mi je neko ukrao mountainbike, koji se nalazio u dvoristu. Covek se preskocio, prebacio biciklu preko ograde i otisao. Sve to vreme, moj "krvolocni" pitbul je bio u dvoristu. Kada razmisljam o tome stvaram sliku, da su se oni cak i poigrali malo dok ej lopova odradjivao svoj posao. Toliko o krvolocnosti pitbula.
Jedan drugi primer, isto u mom gradu. Jedan covek koji se bavio uzgojom i borbama pitova (inace nisam pristalica toga), je imao uvek u dvoristu po 5-6 pit bulla. Ali ni jednog nije koristio kao cuvara dvorista, iako su neki bili odlicni borci. Za cuvara je koristio verovao ili ne - pekinezera.
doberman:
Slazem se za rase i dresuru, ali ne znam zasto stalno ponavljas krvolocni pitbul, licno mislim da ni jedan pas nije zasluzio da ima takvu reputaciji i verovatno ljudi koji pricaju da je pitbul krvolocan nisu ni imali bilo kakav kontakt sa njima.. Naravno pricamo o varijanti kada je pas kucni ljubimac
Sasa Dimitrijevic:
--- Citat: sasadim Novembar 19, 2006, 02:13:18 pre podne ---....Samo kada se pomene da je Pit ujedo nekog to je onda katastrofa....
--- Kraj citata ---
Pa zbog ovoga, vec sam rekao ranije. Bas zbog toga sto pitovi uopste nisu krvolocni.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju