Ostalo > Offtopic

Psi

<< < (102/253) > >>

natasha_bg:
 :icon_biggrin:

natasha_bg:
 :lol:

natasha_bg:
 :lol:

The_Bulldog:
Sto se tice bulldoga, kad sve saberes to je dnevno nekih 15-ak minuta vremena oko higijene + setnja...Neki put covek ima obaveze i preskoci, ali ne bi valjalo da to predje u naviku jer se vrlo lako nastane bakterije u predelima koje sam ti spomenuo.

Za oci mozes skoro sigurno da racunas da ce se desiti (bar na jednom oku), jer retko koji prodje bez toga. Tu je stos samo da odes na vreme, jer ako cekas dugo mozes upasti u probleme, kasnije kada odraste (tipa da mu ceo zivot stavljas vestacke suze).

Za srce ne brini, dobra setnja i igra sa psima ga priprema dovoljno (mada ja mog istrcavam-doduse ne preterujem). Jedina velika opasnost su vrucine, tu su najosetljiviji. Mada i za to ima trikova.

Oni vaze za tvrdoglave pse i nezahvalne za dresuru, ali veruj da sam mog dresirao za mesec-dva. Sve sto sam radio je svako vece 10 minuta dresure i on je to prihvatio. Preporuka za njih je da se svaka vezba izvede po dva-tri puta i da se nakon toga predje na drugu vezbu, jer im postaje nezanimljivo. Za mesec-dva je naucio osnovne stvari (sedi, lezi, dodji,  ne diraj, kavez, piski), stvari potrebne za izlozbu (miran stav tokom pregleda zuba i testisa, kao i komandu ring-tj.stav za izlozbu) kao i ponasanje pri setnji (uz levu nogu, da ne vuce ili zaostaje, komandu idemo i cekaj).

Oni su moj apsolutni favorit....

sasacg:
tnx :wink:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju