Extreme Forum

General Bodybuilding Discussion => Steroidi => Temu započeo: Vladar Avgust 31, 2008, 01:08:48 posle podne

Naslov: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Vladar Avgust 31, 2008, 01:08:48 posle podne
Priming 101 - Priprema za ciklus


Vrlo često vježbači istražuju kako da bolje osmisle ciklus sa AAS-ima, kao i kako da urade pravilnu terapiju nakon ciklusa (PCT) kako bi ponovo napravili tranziciju na natural. Na žalost, mnogi zapostavljaju još jednu vrlo važnu komponentu koja je ključna za uspješan ciklus sa androgeno-anaboličkim steroidima - maksimiziranje terapije prije ciklusa, bolje poznatu kao Priming (priprema, prvi sloj… u daljem tekstu koristiću upravo engleski izraz Priming).


Šta je priming?

Priming je pripremna metoda korišćena da se tijelo što bolje spremi za start ciklusa sa AAS-ima. Cilj priming-a je povećati osjetljivost sistema na priliv androgenih komponenti, hrane i intezivnog treninga. Vrlo napredni bodybuilderi (pogotovo oni koji se takmiče) znaju kako tijelo može dobro odgovoriti nakon faze rada na skidanju masti - takav mišićni prirast je posebno vidljiv nakon takmičenja… sa ili bez upotrebe AAS.

Ukoliko se odradi na pravi način, priming će vas iznenaditi sa izuzetno brzim i dramatičnim rezultatima. Po mom mišljenju priming treba biti odrađen prije svakog ciklusa - bez obzira na ranije iskustvo korisnika sa AAS-ima. Zbog brzih rezultata, dužina ciklusa može da se skrati i tako omogući lakši povraćaj funkcija HPTA. Ovdje je osnovni princip stvoriti okruženje u kojem vaše tijelo odgovara jako dobro na uvećani broj kalorija, a vaš um dovesti u stanje gdje je spreman za težak trening.

---------------------------------------------
PRIMJEDBA - Marcus300:

"Priming otvara prozor za rast i stvara vrlo anabolično okruženje za vrlo brzi prirast mišićnog tkiva. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovaj proces važan - on će poboljšati svaki ciklus i donijeti veliki prirast koji će opstati, a biće osiguran sa ovim jednostavnim sistemom priminga (varijacije ugljenih hidrata prije ciklusa).

Takođe bih dodao da dok radite priming ne treba da budete previše teški prema svom tijelu i ne tražite potrebno okruženje za vaše tijelo na silu, već koristite jedan lagani i konstantni ciklus varijacije UH  kako se tijelo nebi u potpunosti izgladnjivalo - 3-5 dana niskog unosa UH i nakon toga 1 dan visokog unosa je neko generalno pravilo koje treba slijediti.

Kada se priming završi vaše tijelo je spremno da redirektuje sve što unesete pravo u mišćne ćelije, jer zbog samog priminga one su sposobne da se jako nadraže i sve se proslijeđuje u njih umjesto u masne ćelije, što znači da ako odradite priming neposredno prije nego što ciklus započne, uz intezivan trening sve je podređeno rastu novog mišćnog tkiva i rast započinje…

Sve se u prirodi događa u valovima, pa tako je i kod nas, bebe, tinejdžeri, vježbači svi rastu u valovima - mi ne možemo nastaviti rasti u dugom vremenskom periodu jer naša tijela jednostavno ne funkcionišu tako, bez obzira šta stavljamo u njih, tako da je vrlo važno da iskoristite tih prvih nekoliko nedjelja i otvoren prozor rasta, nakon priminga…

Priming se savršeno uklapa kada radite kratak ciklus, ali svkako može biti iskorišten prije negog dužeg ciklusa, sve ovo naravno zavisi od toga kako individua reaguje na AAS, ja uglavnom rastem samo u prvoj polovini ciklusa, tako da mi kratki ciklusi u potpunosti odgovaraju.

Ciklus mora biti dizajniran oko sopstvene istorije sa AAS-om, i koristiti upavo ono što najbolje radi za vas, kada pogledate svoje prethodne cikluse znaćete šta vam najbolje radi i na koje komponente vaše tijelo najbolje reaguje sa najmanje negativnih pojava i to obavezno uzmite u obzir kada dizajnirate vaš ciklus.”

---------------------------------------------


Kako biste trebali da uradite priming?

Priming uključuje pravilne dijetetske i trening tehnike koje će vas natjerati da izgubite masti ali i da sačuvate mišiće. U osnovi vaša dijeta je koncipirana da lagano izgubite nešto masti - mišići ne smiju biti izgubljeni. Trening nebi trebao biti isuviše intezivan kako nebiste rizikovali pretreniranost, generalno rutina za održavanje bi bila sasvim primjenjiva u ovom slučaju. Dijeta bi trebala da vam omogući da vaše tijelo postane osjetljivo na ugljene hidrate i ostale makronutriente. Generalno ciklična ketegona dijeta (u daljem tekstu CKD) pravi čuda - ostajete na niskim hidratima najviše 3-4 dana, a potom ide punjenje hidratima. Još jednom cilj je skinuti masti ali i sačuvati čistu mišićnu masu.

Slijedi primjer koji sam koristio da bih uspješno odradio priming:

Day 1: Umjereni unos UH / Kardio
Day 2: Nizak unos UH / Supersetovi za gornji dio tijela
Day 3: Nizak unos UH / Supersetovi za donji dio tijela
Day 4: Nizak unos UH / Kardio
Day 5: Nizak unos UH / Trening cijelog tijela (započnite punjenje hidratima nakon ovog večernjeg treninga)
Day 6: Punjenje hidratima / Bez treninga
Day 7: Umjereni unos UH  / Trening snage (Čucanj/Deadlift/Bench)
Ponovi

Koliko kardia ćete raditi i koliko ćete nisko ići sa kalorijama se determiniše sa čistom mišićnom masom koju imate, onoga što ste naučili o vašem metabolizmu kao i individualnim limitacijama.

Zadnjih 4-5 dana prije početka ciklusa bi trebali da budu sa niskim unosom UH. Na danu kada radite punjenje trebali bi da započnete ciklus. Testosteron i njegovi popularni derivati čine punjenje sa UH veoma efektivnim - superkompenzacija glikogena bi trebala da se odigra veoma brzo… Pogotovo ukoliko koristite brze estre ili frontload sa dugim estrima. Nakon ovog trenutka vaše tijelo će ostati veoma osjetljivo na ciklus i težak trening koji bi trebao da bude intezivan - drop steovi, tehnika odmor/pauza… Trenirajte intezivno! Trebalo bi da se osjećate itekako sposobni za takvo što! Kao i uvijek vodite dnevnik treninga kako bi maksimizirali rezultate.

Ovo su rezultati priming perioda koji sam uradio (zasnovan na sedmodnevnom CKD primjeru koji sam gore dao).

Početna težina: 248.2 funti. Željena težina: 225.0 funti (Primjedba: 1 funta je oko 453 grama)

Nedjelja 1: Ispraznio se do: 237.0 Napunio se do: 244.8
Nedjelja 2: Ispraznio se do: 235.5 Napunio se do: 243.2
Nedjelja 3: Ispraznio se do: 234.8 Napunio se do: 242.1
Nedjelja 4: Ispraznio se do: 233.4 Napunio se do: 244.0 (Punjenje hidratima sa nesto više soli)
Nedjelja 5: Ispraznio se do: 231.8 Napunio se do: 239.2
Nedjelja 6: Ispraznio se do: 229.6 Napunio se do: 241.0
Nedjelja 7: Ispraznio se do: 229.2 Napunio se do: 240.5
Nedjelja 8: Ispraznio se do: 227.9 Napunio se do: 240.0
Nedjelja 9: Ispraznio se do: 226.6 Napunio se do: 237.2
Nedjelja 10: Lagano spuštanje do 225 funti, jednom kada sam to postigao smatram priming završenim i prozor rasta otvoren. Fizički: Snaga se popravila ili zadržala. Mentalno: Spreman sam za velike tegove, a pri tom i da isključim nešto od kardia koji sam izvodio.

PRIMJEDBA: Punjenje ugljenim hidratima (Carb Loading) - Ukoliko nijesti ranije primjenjivali CKD, zapamtite da morate isprazniti glikogen tokom nedjelje kako bi dobili pravi odgovor od punjenja hidratima. Budite oprezni sa ukupnim unosom kalorija - ukoliko idete nisko sa UH, ali pritom jedete previše - ovo će imati uticaj na vašu fazu pražnjenja. Tokom punjenja držite se proteina i UH, ukoliko imate veliku želju za nečim visokim u mastima, najbolje je vrijeme da se takvo nešto uključi u prvih nekoliko sati punjenja - studije su pokazale da nabacivanje masti u ovim satima je skoro nepostojeće… tijelo je više zainteresovano da se ponovo napuni nego li da smješta masti. Kako vrijeme prolazi tokom punjenja sa UH tako i raste mogućnost da se masti zalijepe.


Koliko dugo bi priming trebao trajati?

Pravilan priming bi trebao trajati 6-8 nedjelja prije ciklusa. Ukoliko bude urađen na pravi način i dovoljno dugo, vaše tijelo će biti vrlo osjetljivo - bićete i fizički i psihički  spremni da udarite jako po tegovima i da date 100% u teretani.


Da li su pomoćni ljekovi korisni kod priminga?

Smatram da Proviron i Bromocriptine mogu pomoći. Proviron pomaže prirodni testosteron prikom dijete sa kalorijskom restrikcijom, bromocriptine pomaže da se održi odgovarajući metabolizam i hormonalni nivoi kako bi prevarili vaše tijelo koje bi pokušalo da zaustavi gubitak masti. Bitna primjedba za Bromo: Piramidalno ga penjite i uzimajte ga samo ujutro kako bi izbjegli negativne propratne efekte. Insulin može pomoći punjenje hidratika – lično se brže popunim i osjecam se jači sjutra dan…

---------------------------------------------
PRIMJEDBA - Marcus300:

Hormon rasta je od velike koristi, trebalo bi ka koristiti u niskim dozama tokom priminga, a kada ciklus počne i intezivan trening doza bi trebala biti visoka za datog korisnika - svi ovi faktori rasta rade zajedno i prouzrokuju nove mišićne dobitke, radio sam svoja istraživanja sa GH-om i sa različitim tipovima ciklusa i smatram ga od velike koristi i u proširivanju granica kada je prozor rasta otvoren.

GH is izvanredan hormon, koji je u osnovi lipotropik koji sagorijeva masti i pri tom podržava imuni sistem, sprečava gubitak koštane mase i podržava zadržavanje čiste mišićne mase, drugim riječima vremenom vas učini velikima i odranima i tako potpuno transformiše vaš fizički izgled.

Kada započnete terapiju sa GH-om dolazi do promjene brzine u vašem metabolizmu gdje vaše tijelo pokušava da sagori mnogo više masti nego li glukoze, ova pojava je ponekad blaga ali tokom vremena skida mast sa mišića. Što se tiče drugog efekta GH-a, kada je tijelo izloženo povećanom unosu amino kiselina - ono tada izgrađuje čisto mišićno tkivo!

Pa šta se događa kada bodybuilder trenira i hrani se kako treba? Dešava se da se jos više povećava čista mišićna masa i kada se na to doda i AAS sve ide još bolje, povećanje čiste mišćne mase dovodi do još većeg sagorijevanja masti, tako da se ostvaruje potpuno nova tjelesna kompozicija čak iako se dijeta ne koriguje, tako da treba da znate da kada je pravi ciklus uz kvalitetnu dijetu uklopljen sa GH-om imate sve što vam je potrebno da postignete svoje ciljeve.

Doza koja je potrebna za transformaciju tijela je nešto što sam otkrio tokom godina, i to je nešto što sam dugo griješio, jer sam koristio male doze GH-a, koje su mi omogućavale da skinem nešto masti i da postignem bolju formu, ipak nekadašnji Mr.O iz tog vremena mi je rekao gdje grijesim i dao mi prave smjernice, natjerao me da shvatim šta trebam raditi kako bih u potpunosti promjenio moje tijelo. Danas znam šta 100% radi za mene, a to je solidan priming koji kreira anablički prozor za sticanje mišića, nakon toga krećem u svoj kratak ciklus, bilo da je jak, slab ili srednje težine sa vrlo intezivnim trening programom i dijetom potpomognuti GH-om sa dozom za izgradnju mišićnog tkiva i  moje se tijelo tada mijenja velikom brzinom.

Što se tiče negativnih propratnih pojava koje trpite, Carpel tunnel syndrome je ubitačan ali makar znate da je GH koji uzimate pravi, ja sam naučio da ukoliko uzimam dozu održavanja u toku priminga i lagano je podižem do početka ciklusa, kada ću startovati sa željenom količinom velika doza GH-a mi nije problem.

---------------------------------------------


Da li su neki dodaci ishrani korisni kod priminga?

Multi vitamin/mineral je uvijek koristan kada ste na dijeti restriktivnoj u nekom makronutrijentu kako bi se popunile rupe nastale u prehrani. Dodatni vitamin C može spriječiti simptome prehlade kao i da vam pomogne da se ne razbolite tokom važnog trening ciklusa… Obično uzimam između 4-8 grama vitamina C dnevno kako bih podržao zdrav imuni sistem jer razboljeti se može sve pokvariti.

Uzimati solidne doze BCAA pomaže u sprečavanju pretreniranosti i čini da ne gubite mišiće dok ste na dijeti - i možda vam omogući da ostanete progresivni u svom treningu sa opterećenjem. Studije su pokazale da je teže pretrenirati se ukoliko se uzima 10 ili više grama BCAA dnevno. Pronašao sam da 10 grama prije treninga ima značajan efekat u očuvanju snage i mišića kao i mentalnog fokusa potrebnog dok ste na CKD primingu.

Kada ste na niskom unosu UH vaše tijelo proizvodi manje digestivnih enzima odgovornih za metabolizam ugljenih hidrata - ovo vam može donijeti gasove kada radite pounjenje sa UH. Da bi bili precizni, nizak unos UH prouzrokuje manju pozivodnju enzima Amylase. Da bi ste ovo izbjegli možete koristiti digestivne enzime kako bi potpomogli odgovarajuće varenje.

Veliki Charles Poliquin je citiran da je podržavao ideju visoke doze glutamina kao zamjenu za šećer u šejku poslije treninga za one kojima je potrebno da skinu nešto masti. Ideja o mega dozama glutamina je za diskusiju… ali ja sam je koristio veoma uspješno. Obično u toku nedjelje pražnjenja moj šejk poslije treninga je bio sastavljen od jedne banane i 30-40 grama glutamina.

Kofein i drugi termogenici su velika pomoć kada radite CKD priming. Oni vas drže u pokretu nakon nekoliko dana niskog unosa UH, a i snižavaju apetit. Prilikom punjenja sa UH oni mogu spriječiti da se osjećate umorni od skroba i šećera, mada ja lično koristim dan punjenja za detoksifikaciju od coffeinski baziranih saplemenata.

Nadam se da će vam ovaj text pomoći u razumjevanju procesa priminga, i očekujem od ljudi na X3M forumu da iskoriste prednosti koje vam priming nudi!

Text by Warrior - Notes by Marcus 300 from MD Chemical Enhancement Forum
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Avgust 31, 2008, 01:25:35 posle podne
covece!!!!!!!
drugi bi stvarno trbealo malo vise da razmisljaju sta sve ima na ovom forumu...

neverovatno...extra burazere
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Spartak Avgust 31, 2008, 01:36:25 posle podne
svaka ti cast!!
kad se zapita covjek sto se sve danas moze nauciti preko foruma samo ak ose ima volje...nekada su se godinama skupljale bb knjige i casopisi...
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: sasacg Avgust 31, 2008, 06:25:25 posle podne
jbt Vlad,stvarno nenormalan text ;D

BRAVO majstore :wink:
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Polomac Avgust 31, 2008, 07:21:20 posle podne
Sto kaze Pedja-sta sve imamo na ovom forumu,pravu riznicu informacija.
Odlican text,odlican!
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Kralj ist Back-Bakic Avgust 31, 2008, 07:38:59 posle podne
Da svaka cast VLADARE!! Extra puno stvari ima kad se dobro pogleda na ovaj nas FORUM!!! Sad ostaje da svako od nas trazi nadje i primeni (svako za sebe sta treba i ima u planu) i budemo na sledeca Takmicenja u sve kategorije bar po jedan od nas u Top § i medalju!!
A oni rekreativci isto mogu da rade sa ciljem i izvuce i primene informacije sa Foruma i ostvare 100% rezultate za zeljeni cilj!! Cak i vise!!
Kraljevski Pozdrav!!
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: The_Bulldog Avgust 31, 2008, 07:43:11 posle podne
Thank you, my master....
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: JOJEVTA Avgust 31, 2008, 08:18:52 posle podne
jednom recju BRAVO
extra text  :o  :o
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ĐORĐE KOLUNDŽIJA Avgust 31, 2008, 09:56:07 posle podne
Stvarno dobro!
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ivan2big Septembar 01, 2008, 12:32:35 posle podne
ovo je vrhunski teks,jos da je precizirao koje su to mele a ipak delotvorne doze GH za vreme priminga,bilo bi potpuno jasno...
jel imas ideju generale koliko bi to moglo da bude,mozda 2-3 i.j.?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: THEROCK Septembar 01, 2008, 01:39:46 posle podne
Stvarno sam odusevljen textom. Veoma korisne informacije. I sve vise shvatam da bb nije samo sport bilo rekreativni ili takmicarski vec nauka. Clanovi foruma (koji zele) mogu da sakupe cezbroj informacija u cilju poboljsanja rezultata. Ovde onaj ko zeli moze da nauci sve o ovom sportu. Privilegija je biti clan i mislim da nema boljeg mesta na nasim prostorima (a i sire) za nas rekreativce zeljne znanja a i za takmicare redi postizanja sto boljih rezultata. Hvala Vladar na inzvanrednom textu
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: X FRAME Septembar 02, 2008, 11:33:44 pre podne
Warrior je sjajan lik koliko sam ja mogao da primetim . Fino znanje o  AAS , stavovi , shvatanja , odnos sa rookie igracima . Cool skroz. 
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 02, 2008, 02:18:02 posle podne
ovo je vrhunski teks,jos da je precizirao koje su to mele a ipak delotvorne doze GH za vreme priminga,bilo bi potpuno jasno...
jel imas ideju generale koliko bi to moglo da bude,mozda 2-3 i.j.?

Ciklus mora biti dizajniran oko sopstvene istorije sa AAS-om, i koristiti upavo ono što najbolje radi za vas, kada pogledate svoje prethodne cikluse znaćete šta vam najbolje radi i na koje komponente vaše tijelo najbolje reaguje sa najmanje negativnih pojava i to obavezno uzmite u obzir kada dizajnirate vaš ciklus.”

OVO....

Citat
“Hormon rasta je od velike koristi, trebalo bi ka koristiti u niskim dozama tokom priminga, a kada ciklus počne i intezivan trening doza bi trebala biti visoka za datog korisnika - svi ovi faktori rasta rade zajedno i prouzrokuju nove mišićne dobitke, radio sam svoja istraživanja sa GH-om i sa različitim tipovima ciklusa i smatram ga od velike koristi i u proširivanju granica kada je prozor rasta otvoren.

ILI SI NINDZA IL SI MINDZA..

ja znam sta ti hoces da pitas....dali mozes za male pare da uradis nesto..STOS E TICE GH..NA ZALOST NE..

nsii rpoctiao ostaktak texta..koji ti kaze
Citat
a kada ciklus počne i intezivan trening doza bi trebala biti visoka

znaci...ne mozes da se jebes a da ti ne udje...nemoguce....sa gh i jeste problem..sto neke budale uzimaju malo...a neke jos vece jako puno..ni jedni ni drugi nemau koristi nikakve..

treba zanti
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ivan2big Septembar 03, 2008, 12:46:31 posle podne
naravno da sam sve dobro procitao,ali ono sto me je zanimalo je dali doza od tih kako sam naveo 2-3i.j. ima ikakvog smisla?
znam da je za nekog ko je moje tezine potrebno najmanje 4i.j. u toku ciklusa ali pitanje je bilo vezano za priming tj imaju li doze manje od toga ikakvog smisla? ???
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 03, 2008, 12:51:57 posle podne
pa da..ali ako si citao onda si valjda procitao koliko taj PRIMING i traje..
doze od 2 iu gh naravno da imaju smisla...zasto da ne...
ali na tvoje ptianje koje u stvari nsi kornektno ni psotavio ali ja znam sta mislis..
odgovr je NE.....
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ivan2big Septembar 03, 2008, 12:56:54 posle podne
drago mi je da se razumemo....tnx...
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 03, 2008, 01:02:17 posle podne
http://www.youtube.com/watch?v=veXN_Gk1el8&feature=related
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ivan2big Septembar 03, 2008, 01:04:46 posle podne
koji si lik..... ;D ;D ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 03, 2008, 01:08:25 posle podne
http://www.youtube.com/watch?v=OEPCbaQyMy0&feature=related
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ivan2big Septembar 03, 2008, 01:13:03 posle podne
jel ovo snimano u bp? ;D
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 03, 2008, 01:35:02 posle podne
jel ovo snimano u bp? ;D

ne..

ali ovo je..

http://www.youtube.com/watch?v=T4LWNLXLcFI
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: denicg Januar 09, 2010, 12:26:09 posle podne
odlican text!!!
da li je neko od vas na sebi osjetio razliku i kolika je bila,iz licnog iskustva,kada je odradio kuru sa prethodno uradjenim primingom i kada je odradio kuru bez priminga ,to me zanima?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: breshahils Jun 11, 2010, 10:07:47 posle podne
Da malo uprostim i pitam.
Znači nakon dijeta sa min unosom UH koja traje više od 5nedelja i na početku uzimanja AAS se počinje i ujedno punjenje UH.

E sad pitanje, ako dijeta traje 10-15nedelja to bi trebalo značiti da će priming dati još bolje rezultate nego da je dijeta trajala 5-6nedelja? Meni je logično da bi trebalo da da bolje rezultate.

I drugo pitanje ako se kura počinje sa sporim estrima testa i počne se taj dan sa punjenjem UH onda jel ima smisla taj dan nagrnuti na UH jer je spori estar u pitanju i koncentracija TESTA nije moguća da se postigne dog se UH sjure u telo.? Pitam konkretno za ovaj primer sa sporim estrima, nemojte sad zašto ne brzi? :)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Matt Jun 11, 2010, 10:54:48 posle podne
Priming nema veze sa vrstom estra i mogucnoscu da isti ima ikakve veze sa apsorbcijom u telo..
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: ivan.ipsc Jun 12, 2010, 04:07:57 posle podne
Lep text  ;D
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Stevcho Januar 20, 2011, 03:44:10 posle podne
Da li se nesto slicno moze odraditi ketogenom, umesto rotacijama?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: TeH FiLiP Januar 20, 2011, 06:56:10 posle podne
Moze,ovo je primer gore ali mozes ti na razne nacine
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: bole gym Februar 06, 2011, 10:50:56 posle podne
Moja zapazanje:
Pripremu za ciklus sam odradio duze nego sto je preporuceno sto zbog obaveza sto zbog cekanja pravih stvari. Prva reakcija tela bila je ludacka! CH sam podigao sa prosecnih 0.5 na 4-5 protein standarno od 2,5-3,5, kombinacija brzih i sporih estera plus 10-15ak gr creatina. Posle 10ak dana, zbog bojazni od sala krecem ponovo rotaciju CH 2-4gr i tu pravim gresku jer shvatam da mi telo upija sve kao sundjer. Povecavam CH na 5gr i dalje sve ide gde treba. Krajnji rezultat (10 ned) 7kg i jedan santimetar struka. Dodajem fot da se vidi koliko je dodato sala i vode
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: PEDJA_MILOSEVIC Februar 10, 2011, 01:26:31 pre podne
Brate znam kako je bilo kad si krenuo i mogu ti reci da je ovo odlicno odradjen posao,potrudi se da sve ovo sada sacuvas a ti sam znas kako,iskusan si za toliko,ako treba neka pomoc tu smo.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 10, 2011, 10:33:11 pre podne
..a kako je bilo pre?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: PEDJA_MILOSEVIC Februar 11, 2011, 01:19:12 pre podne
bez ijednog detalja na stomaku,bez ijedne vene,zaista dobro odradjen posao.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 11, 2011, 06:25:22 pre podne
bez ijednog detalja na stomaku,bez ijedne vene,zaista dobro odradjen posao.

on se sprema za neko takmicenje??
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: bole gym Februar 11, 2011, 10:11:06 posle podne
..a kako je bilo pre?

Pre dijete obim struka 96cm, pre pocetka kure 82cm na kraju 83. A posto sad moram da pojedem vagon hrane da bi dodao jedno kilo o takmicenju mogu samo da sanjam
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Dominikanac Maj 10, 2011, 01:21:32 posle podne
Koliki je taj Umereni Unos UH, Koliki Nizak Unos UH a koliko je Punjnje po Kg Telesne tezine? Da li je dobro da se posle low carb nastavi sa primingom 6 nedelja, pa onda krene sa kurom, mozda glkupo pitanje, ali da li low carb moze da se modifikuje i da se dodaju ta dva dana sa umerenim unosom i jedan dan punjenje pa da se sama dijeta koristi kao priming?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tanatos Avgust 10, 2011, 11:43:26 pre podne
Priming 101 - Priprema za ciklusOvo su rezultati priming perioda koji sam uradio (zasnovan na sedmodnevnom CKD primjeru koji sam gore dao).

Početna težina: 248.2 funti. Željena težina: 225.0 funti (Primjedba: 1 funta je oko 453 grama)

Nedjelja 1: Ispraznio se do: 237.0 Napunio se do: 244.8
Nedjelja 2: Ispraznio se do: 235.5 Napunio se do: 243.2
Nedjelja 3: Ispraznio se do: 234.8 Napunio se do: 242.1
Nedjelja 4: Ispraznio se do: 233.4 Napunio se do: 244.0 (Punjenje hidratima sa nesto više soli)
Nedjelja 5: Ispraznio se do: 231.8 Napunio se do: 239.2
Nedjelja 6: Ispraznio se do: 229.6 Napunio se do: 241.0
Nedjelja 7: Ispraznio se do: 229.2 Napunio se do: 240.5
Nedjelja 8: Ispraznio se do: 227.9 Napunio se do: 240.0
Nedjelja 9: Ispraznio se do: 226.6 Napunio se do: 237.2
Nedjelja 10: Lagano spuštanje do 225 funti, jednom kada sam to postigao smatram priming završenim i prozor rasta otvoren. Fizički: Snaga se popravila ili zadržala. Mentalno: Spreman sam za velike tegove, a pri tom i da isključim nešto od kardia koji sam izvodio.

Text by Warrior - Notes by Marcus 300 from MD Chemical Enhancement Forum


Ubih se 2 dana i ne ulazi mi u glavu ovolika varijacija tezine?
Spustio se 6.5kg i vratio 5kg nazad u prvoj nedelji?   ??? ??? ???
Tekst je fenomenalan, citam za hormon rasta, citam o rotaciji uh, sve mogu da razumem i nadjem sam, al ovo za ovoliku razliku u tezini nikako...
Prvo sam skontao: od Ponedeljka do Cetvtrka npr izgubi 6.5kg a za 3 dana doda 5kg? :D
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: TeH FiLiP Avgust 10, 2011, 05:30:40 posle podne
pa posle priminga prsnes kao nikad,ja dobijem 15ak kg u prve dve nedelje...racunaj misicna memorija+naravno i voda +popunjen glikogen....


mislim kontas da u toku jednog dana mozes varirati 3-5kg u kilazi?Dehidracija,pun zeludac,glikogen...
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tanatos Avgust 10, 2011, 05:39:53 posle podne
pa posle priminga prsnes kao nikad,ja dobijem 15ak kg u prve dve nedelje...racunaj misicna memorija+naravno i voda +popunjen glikogen....
Ma ok je to, dugo sam ja ovde, citam pratim, retko se u zadnje vreme javljam, ne koristim nista, ne radim nista posebno pa vas ni ne davim :)

mislim kontas da u toku jednog dana mozes varirati 3-5kg u kilazi?Dehidracija,pun zeludac,glikogen...
Znaci, stvarno ne kontam :D Znam da mogu da izgube ljudi mnogo za dan dva (vode uglavnom i isprazne zeludac i creva pa su na vagi laksi)
Ako sam lepo shvatio:
Masa koju gubis nedeljno je oko 1kg (uglavnom masti) a ostalo je sve voda, glikogen, prazna creva, zeludac...??
Tako za 10 nedelja skidam 10 kg? (ne pricam samo o dijeti, vec uopsteno o ovoj pripremi?)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: TeH FiLiP Avgust 10, 2011, 06:56:24 posle podne
ma sve zavisi od osobe do osobe,ja na primingu ni ne izgubim mnogo u kilazi jer ga i ne radim bas dugo (6-8 nedelja pred ciklus recimo,i to radim neko bolesno low carb ili keto punjenje-praznjenje :D ).Ovaj tekst ti je samo primer kako i sta,osnovni princip i ideja itd. Ali ajd da kazemo da nedeljno mozes gubiti oko 1kg kilaze (mas+voda)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tanatos Avgust 10, 2011, 07:49:16 posle podne
E to to, to me bunilo. Ako mi verujes 10 puta racunam - sve ispada po 5+ kg varijacije :D Au reko, sta sam ja nocas propustio :)
Hvala ;)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tanatos Avgust 10, 2011, 11:22:39 posle podne
(4)   ARGININ

Ukoliko dodajete arginin svom rezimu suplemenata,vi u znatnoj meri povecavate protok krvi,a isto tako I  je prisutan I porast nivoa  hormona rasta.Naravno da nije potrebno dodatno objasnjavati da je na taj nacin  obezbedjen  rast misica(ukoliko ga nakon treninga adekvatno nahranite).

Efekat uzimanja istog u Primingu?
Ili nista bez dodatog hormona rasta?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: TeH FiLiP Avgust 11, 2011, 12:09:17 pre podne
sve sto imas na trizstu od suplemenata a da kazu da ti pospesuje proizvodnju hormona rasta, utice na hormon rasta kao tribulus na testosteron...tj osim ako nemas tesku defiicijenciju,povecavas proizvodnju normalnu za 5%. Ali arginin kao arginin je odlican suplement,zanemari to za hormon rasta,nebitna stavka.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tanatos Avgust 11, 2011, 12:20:46 pre podne
hvala jos jednom :)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: car...kralj...prvak u skoku u dalj!! Oktobar 14, 2011, 11:16:58 posle podne
trud se za mene isplatio...
da je moglo bolje moglo je...
za 5 nedelja toliko od mene... ;D
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: kopa Decembar 20, 2011, 07:37:09 posle podne
Koliki je taj Umereni Unos UH, Koliki Nizak Unos UH a koliko je Punjnje po Kg Telesne tezine? Da li je dobro da se posle low carb nastavi sa primingom 6 nedelja, pa onda krene sa kurom, mozda glkupo pitanje, ali da li low carb moze da se modifikuje i da se dodaju ta dva dana sa umerenim unosom i jedan dan punjenje pa da se sama dijeta koristi kao priming?

moze neko da odgovori na ovo pitanje?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Milos Zivanovic Decembar 21, 2011, 08:05:40 pre podne
Koliki je taj Umereni Unos UH, Koliki Nizak Unos UH a koliko je Punjnje po Kg Telesne tezine? - ovo varira od osobe do osobe i individualno je... Recimo nekome dani sa 0Uh moze da se desi da nisu potrebni...

Da li je dobro da se posle low carb nastavi sa primingom 6 nedelja, pa onda krene sa kurom, mozda glkupo pitanje, ali da li low carb moze da se modifikuje i da se dodaju ta dva dana sa umerenim unosom i jedan dan punjenje pa da se sama dijeta koristi kao priming? - dijeta se i koristi kao priming, samo ne znam koliko bi svrhe bilo da se ide preko recimo 6 nedelja, jer ovo nije klasicna dijeta, vec priprema za ciklus gde je cilj da se isprazni glikogen, i pojaca osetljvost na ins... 

Eto, dace jos neko misljenje verovatno...  ;)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Decembar 21, 2011, 10:47:55 pre podne
previse OPTERECIVANJA za nepotrebne stvari
ako si odradio dobro bilo koju dijetu i onda ici na priming?
zbog cega?
ovo se radi iz nekih drugih razloga a ne da bi se ovo smatralo vrstom dijete za gubljenje kg (u neku ruku to jeste,ali je defitivno ne treba gledati sa toliko opterecenja,a pogtovo nakon dobro odradjene dijete) ako je dobro odradjena
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: kopa Decembar 21, 2011, 01:50:38 posle podne
imam jedno pitanje ako radim neku vrstu dijete a posao mi takav da dosta vremena provodim na bicikli ,dali je potrebno da radim vecernji kardio?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Decembar 21, 2011, 02:43:47 posle podne
imam jedno pitanje ako radim neku vrstu dijete a posao mi takav da dosta vremena provodim na bicikli ,dali je potrebno da radim vecernji kardio?

nije bas pitanje za ovu temu ali ajde,
pa to ti moras da vidis o tvom napredovanju
ako ti je cilj skidanje kg (a jeste kako vidim cim drzis dijetu) onda moras da vidis na i po sebi dali imas reuzlatata sa tim da vozis samo taj bajs koji ti je vezan za posao..itd
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: kopa Decembar 21, 2011, 03:22:15 posle podne
imam jedno pitanje ako radim neku vrstu dijete a posao mi takav da dosta vremena provodim na bicikli ,dali je potrebno da radim vecernji kardio?

nije bas pitanje za ovu temu ali ajde,
pa to ti moras da vidis o tvom napredovanju
ako ti je cilj skidanje kg (a jeste kako vidim cim drzis dijetu) onda moras da vidis na i po sebi dali imas reuzlatata sa tim da vozis samo taj bajs koji ti je vezan za posao..itd
ok hvala ti na odgovoru nisam jos poceo dijetu ali planiram tu posle nove godine pa cu videti onda kako stoje stvari,znam preko leta nisam bas ni pazio tako na ishranu a izgubio sam veliki procenat masti,jedno pet ,sest sati provedem na bicikli
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Decembar 21, 2011, 03:31:02 posle podne
pa onda si sam sebi dao odgovor
kada probas,sve ce ti biti jasno..
pozz
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: kopa Decembar 21, 2011, 03:35:29 posle podne
pa onda si sam sebi dao odgovor
kada probas,sve ce ti biti jasno..
pozz
hvala ti pedja pozz
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Dominikanac Mart 01, 2012, 05:05:51 pre podne
Uskoro bih krenuo priming pa bih da cujem misljenja posto ga nikada nisam radio. Isao bih proteine na nekih 2.5-3 grama a UH bi isli...
1. 200gr - Kardio lagani
2. 100gr   - grudi + srednje rame
3. 100gr   - ruke
4. 100gr   - kardio
5. 100gr  - ledja + zadnje rame
6. Punjenje 500gr Ihaaaa veselja
7. 200 gr - Noge

Cilj mi je da odem sa 100 na nekih 94 kg sto je 6 kg. Supsi bi bili u full-u brdo bcaa + whey + kasein
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Mart 01, 2012, 06:54:32 pre podne
pa lepo izlgeda ovako on paper
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: vlada sin Mart 01, 2012, 07:29:01 pre podne
Dominikanac zar nisi ti otisao preko sto kila dosta?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Dominikanac Mart 01, 2012, 12:47:35 posle podne
Hvala Pedja onda cu tako. Da otisao sa 93 na 105 ali pao na 100 evo 3 meseca posle kure. Ali ipak je to drugacijih 100 nego sto sam imao u aprilu kada sam se registrovao na forum. Ali nisam opterecen kilazom samo se trudim da ne popustim i guram napred sa ishrnom i treninzima. Sve ce to biti dobro za godinu dve ne brinem se uopste. Svaka sledeca masa ili defka ce se raditi bolje i bolje posto se uci...
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: vlada sin Mart 01, 2012, 12:53:26 posle podne
Samo cepaj, ti si bar vredan i radan ...
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Dominikanac Mart 01, 2012, 01:06:54 posle podne
Iskreno kad sam video temu jaycutlera i njegovu razliku posle 3 meseca izgubih svaku volju za treningom. Zapitah se sto ja uopste treniram :)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tenislog Jul 20, 2012, 03:08:03 posle podne
Imam jedno piatnje u vezi priminga.Nesiguran sam koliko grama ugljikohidrata da unosim u danima praznjenja a koliko na dan punjenja.Je li cilj da se u danima pražnjenja ide sa što je god moguće manje ugljikohidrata,znači unosima koliko god manje možemo a na dan punjenja se napunimo koiko god možemo?
Inače,ako nešto znači 180 cm sam visok,težina mi varira od 90-95 kg.Trenutno 90 kg ne znam postotak masti ,na slici na, avataru imam 92 kg.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Heisenberg Novembar 30, 2012, 07:19:30 posle podne
zanima me jedna stvar koje nema u textu...

posle obicne dijete rotacija recimo,koja ima za cilj skidanje masti treba postepeno povecavati UH da se ne bi povratilo salo,ok to je jasno

a sta raditi posle 6 nedelja priminga?pise da na dan punjenja treba krenuti sa kurom,ali sta posle..da li drzati konstantno visok unos UH kad krene kura sve do kraja ili postepeno povecavati UH svake nedelje?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: icko Novembar 30, 2012, 09:38:22 posle podne
Imas temu "sta posle dijete" i "iz keto u masu". Mislim da se tako zovu teme, slicno ti je i na kuri moras ipak postepeno povecavati uh da se ne zamastis. Ako ides kuru sa sporim estrima onda mozes da se puknes i pre punjenja par dana da se supstaca razmase i pozeljno je frontloading uraditi.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Decembar 01, 2012, 06:03:11 pre podne
zanima me jedna stvar koje nema u textu...

posle obicne dijete rotacija recimo,koja ima za cilj skidanje masti treba postepeno povecavati UH da se ne bi povratilo salo,ok to je jasno

a sta raditi posle 6 nedelja priminga?pise da na dan punjenja treba krenuti sa kurom,ali sta posle..da li drzati konstantno visok unos UH kad krene kura sve do kraja ili postepeno povecavati UH svake nedelje?

Pedja Petrovic - Odrzavanje forme posle dijete - OGISTRA (http://www.youtube.com/watch?v=97USnVRIryo#ws)

Pedja Petrovic - Priming / Saveti / Ishrana (http://www.youtube.com/watch?v=Jn_Df7_IX3c#ws)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: vinnie38 Decembar 06, 2012, 11:49:55 pre podne
Odlično, ovo oboje je više nego extra! Hvala :)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: vinnie38 Januar 22, 2013, 02:09:36 posle podne
Keto od 4ned kao priming, uh na nuli osim povrča, punjenje 1xned. E sad, pitanja:

1. Dali je poželjno pričekati s punjenjem do 2.ned ili odmah prve?
2. 400g uh tokom punjenja..dovoljno za nekog od 80kg pod uslovom, da su treninzi dovoljno intenzivni!?
3. Tokom punjenja od masnoča bi išlo samo one iz omega 3..ok?
4. Ima li svrhe nešto takvo raditi ne baš primarno za gubljenje masnoče nego za sve ostalo, čemu služi!?

Postoji dosta varianti oko punjenja na t.i. CKD dieti, pa neki prave loading 1, neki 2 dana, neki počnu odmah po treningu, drugi opet solo na dan bez treninga..lično mi se ovo ipak čini malo previše opterečivanja. Punjenje na dan odmora pa onda sledeči dan jak trening, skroz ok? :)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 22, 2013, 04:18:44 posle podne
Citat
lično mi se ovo ipak čini malo previše opterečivanja

 ;) ;)
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: mali_paja Februar 27, 2013, 03:31:02 posle podne
Može li se priming odraditi prije upotrebe nekog NO reaktora ili nekog drugog preparata kao što je Leukic ili Anabol5?
I kako treba nastaviti sa UH posle ako može neko da mi napiše jer ne mogu da otvorim video.. Hvala unapred
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 27, 2013, 03:32:41 posle podne
Može li se priming odraditi prije upotrebe nekog NO reaktora ili nekog drugog preparata kao što je Leukic ili Anabol5?
I kako treba nastaviti sa UH posle ako može neko da mi napiše jer ne mogu da otvorim video.. Hvala unapred

a iz kog razloga nemozes da otvoris video?
neznam kakve veze imaju preparati koje si naveo sa temom PRIMING?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: mali_paja Februar 27, 2013, 03:54:50 posle podne
Jako mi spor internet i komp pa se zapucava i šteka.. Ne mogu da razumijem riječi iz videa čak i kada pustim da se napuni do kraja.
Mislio sam da li se može odraditi priming prije korišćenja nekog od ovih preparata, tj. da li bih imao koristi od njega prije korišćenja ovih preparata?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 27, 2013, 04:13:18 posle podne
Citat
da li se može odraditi priming prije korišćenja nekog od ovih preparata

naravno
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: mali_paja Mart 01, 2013, 01:46:05 pre podne
Odlično. Hvala na odgovoru.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tjivhsa Septembar 08, 2015, 09:41:55 pre podne
Zanima me da li bi mozda klen dobro dosao u ovoj fazi , posto i cuva misice, pomaze brze sagorevanju ( ako ste na razumnom bf) daje malo i energije i volje za treninge itd...opet svakom on idividualno odgovara iliti ne odgovara ...misljenja ?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: BUKAS Septembar 08, 2015, 09:50:56 pre podne
Cuva misic?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: tjivhsa Septembar 08, 2015, 10:03:49 pre podne
pa dobro brzopleto receno.... :)


poenta ppitanja je bila , ima li smisla za clen u primingu ? ili je bolji za posle ciklusa ?
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Hector Mart 24, 2016, 01:05:49 posle podne
Interesuje me jel treba da radim jedan dan punjenja kao na keto kad radim priming pred kraj sa 0 UH ili idem 4 nedelje bez punjenja? Hvala
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: SlobodanS Mart 24, 2016, 01:34:22 posle podne
Interesuje me jel treba da radim jedan dan punjenja kao na keto kad radim priming pred kraj sa 0 UH ili idem 4 nedelje bez punjenja? Hvala


Iz prvog posta:

- ostajete na niskim hidratima najviše 3-4 dana, a potom ide punjenje hidratima.
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Hector Mart 24, 2016, 03:17:05 posle podne
Uh extra, hvala na odgovoru, umalo da debelo pogresim...
Naslov: Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
Poruka od: Hector Mart 25, 2016, 01:58:19 posle podne
I imam jos jedno pitanje, posto sam prve nedelje vec izgubio 4kg, pa reko da mi ne bude puno 4 nedelje zbog kilaze da li mogu i sa 2, 3 napraviti posao... Cini mi se da gubim na masi, jer trbusnjaci su mi vec ocrtani