Extreme Forum

General Bodybuilding Discussion => Steroidi => Temu započeo: Aleksandar_pa Oktobar 06, 2021, 08:28:09 posle podne

Naslov: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 06, 2021, 08:28:09 posle podne
Pozdrav svima na forumu!
Čitajući forum rešio sam da izložim ovde svoj problem u nadi da ću dobiti neke savete i smernice kako da ga rešim.

Imam 28godina.
Pre otprilike 3 godine imao sam problema sa stresom, potencijom. Jutarnje erekcije su nestale, imao sam problema i sa devojkama. Ispostavilo se da mi je TSH bio povisen (oko 6) a t3 i t4 su bili u referentnim vrednostima. Lekari su mi rekli da nije za sada nikakav problem i da pratim stanje.
Na tome se sve zavrsilo.
Danas sam uradio posle 3 godine ponovo analize jer mi se i dalje vise manje desavaju problemi sa erekcijom.
Mislio sam da probam suplementaciju jodom(lugolov rastvor). Da li je to dobra ideja? Ili nesto drugo?

Ne uspevam da ubacim sliku pa cu napisati rezultate

TSH 7.27.    Ref 0.27-4.2
T3 1.34.   Ref 1.3-3.1
T4 86.02.  Ref 66-181
Testosteron 21.35.  Ref 8.64-29
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 06, 2021, 08:41:29 posle podne
Ziveces 100 godina.
Mozes da dodas jod, vidi da je kelp oblik.
I bilo bi dobro da uradis slobodan testosteron, jer ukupan trenutno u ovom slucaju nista ne znaci.
Moguce da su erekcije razlog manjka slobodnog testosterona jer stitna jeste blago usporena, odatle povisen tsh, al opet ne utice to toliko na libido, bices malo lenj i mrzovoljan al dalje od toga nece ici.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 06, 2021, 08:43:15 posle podne
Odradi estrogen, prolaktin, kortizol, slobodan test, i slobodan t4. Pa mi okaci ovde da vidim i te nalaze.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 06, 2021, 08:49:34 posle podne
Hvala Stevane na brzom odgovoru.
Kako kelp oblik joda? Koji bi mi preporučio? Našao sam nekog lika koji sam pravi lugolov rastvor, pa sam mislio taj ako je ok?

Nosam napisao rezultat anti TPO  antitela koji je 441.3.     a trebalo bi da bude manje od 34. Dakle tu sam daleko iznad referentnh vrednosti. Da li treba da brinem zbog toga?
Uradiću i ovo ostalo pa se javljam.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 06, 2021, 09:11:36 posle podne
Pa to ti je pocetni stepen hashimoto sindroma, al treba da se posavetujes sa endokrinologom, on ce te poslati i na UZ da vidi dal mozda ima nekih anomalija na zlezdi.
Samo upisi kelp suplement, ne mozes omasiti.
To je jod iz algi.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 06, 2021, 10:52:03 posle podne
Jel bi mogao da okacis ovde sliku forme, ili meni da posaljes privatno, zamagli faci itd slobodno
Jer ovako dobar lipidni panel i enzime jetre jako retko vidjam, zato i kazem ziveces 100 godina, pa pokusavam da nadjem neki sablon.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Pedja_Petrovic Oktobar 07, 2021, 08:20:54 pre podne
Citat
rezultat anti TPO  antitela koji je 441.3.     a trebalo bi da bude manje od 34.

moje misljenje je svakako da bi trebalo upravo zbog ovoga da se obrati ENDO da uradi UZ ili cak magnet i stitastie i hipofize....

kao sto je steven rekao,

t3 na granici da bude ISPOD dok je tpo VEOMA VEOMA iznad....
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 07, 2021, 05:44:01 posle podne
Odradio sam analize koje je Stevan tražio, i rezultati su sledeći:

Kortizol. 482.7.    Ref 133-537
Prolaktin 425.5.   Ref 86-324
Estradiol 103.5.   Ref 28-156
ft4. 14.13.            Ref 12-22

Free Testosteron će biti gotov tek za par dana.
Dakle,prolaktin mi je povišen.
Inače, pre 3 godine i jesam bio kod specijaliste sa rezultatima TSH za nijansu boljim nego sada, sa preko 400 antitela i oni su mi rekli da ce to jednog dana biti za terapiju,ali jos uvek nije i da dođem na kontrolu za godinu dan,sto ja nisam uradio,niti sam radio nalaze za to vreme sve do juče.

Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 07, 2021, 05:50:31 posle podne
Pa verovatno je pocetni stepen hashimota, ali kad su tako visoka antitela treba uvek da se odradi i ultrazvuk stitne zlezde, pogotovo jer su neutrofili niski.
Prolaktin jeste malo povisen al to ne znaci nista, jer je verovatno reakcija na ubod. Sacekacu jos free testosteron da vidim, jer po ovom libido ne bi smeo da bude los.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 07, 2021, 05:57:51 posle podne
Veruj mi da je potencija losa. Menja se,ali nikad nije onako kako bi trebalo da bude u mojim godinama.
Ovo je prvi put da sam radio nalaze ovih hormona.
Pre 3godine sam radio testosteron i bio je 12(ref 8-29). Radio sam i free test tada ali se ne secam tačno rezultata,sem da je on bio u gornjoj polovini ref vrednosti.
A za libido sam tada uzimao sve. Zma,testo rol,terminator, čini mi se jos neki tribulus i tribestan. I nisam osecao nikakvo poboljsanje.
Tako da mi jedino pada na pamet da je ovaj prolaktin,ili tsh.
Kako bi mogao da spustim prolaktin,postoji li neki suplement ili...?
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 07, 2021, 05:59:43 posle podne
U slučaju da je taj hasimoto, mora li to da znaci da sam osudjen na uzimanje hormona ili moze da se popravi i to? Ima li neko oskustva sa tim?
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 07, 2021, 06:07:09 posle podne
U slučaju da je taj hasimoto, mora li to da znaci da sam osudjen na uzimanje hormona ili moze da se popravi i to? Ima li neko oskustva sa tim?
To je neizlecivo jbg.
Uzimaces eutirox al nije to nista strasno. Ne steti nikako samo ti regulise rad stitne zlezde.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 07, 2021, 06:10:43 posle podne
Veruj mi da je potencija losa. Menja se,ali nikad nije onako kako bi trebalo da bude u mojim godinama.
Ovo je prvi put da sam radio nalaze ovih hormona.
Pre 3godine sam radio testosteron i bio je 12(ref 8-29). Radio sam i free test tada ali se ne secam tačno rezultata,sem da je on bio u gornjoj polovini ref vrednosti.
A za libido sam tada uzimao sve. Zma,testo rol,terminator, čini mi se jos neki tribulus i tribestan. I nisam osecao nikakvo poboljsanje.
Tako da mi jedino pada na pamet da je ovaj prolaktin,ili tsh.
Kako bi mogao da spustim prolaktin,postoji li neki suplement ili...?

Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 07, 2021, 06:16:32 posle podne
Prolaktin nije uopste pretarane povisen i to nije bas realna vrednost, znaci kad tako vadis bez da igla odstoji pre vadjenja krvi uvek nivoe kortizola i prolaktina umanjujes za 10 20%. Znaci hormonski sa tobom je sve ok, ukupan testosteron je vise ka gornjoj granici, estrogen je dobar.
Znaci trebalo bi da se posavetujes sa endokrinologom oko stitne zlezde i da mu kazes za problem sa libidom, mada i stitni hormoni nisu toliki problem, jesu manji nego inace ali ne toliko manji da se dize panika. Ako se ni pored terapije ne popravi libido onda je psiholoski problem.
E sad ima tu vise strana problema. Da li nemas seksualnu zelju? Da li imas problem da odrzis erekciju, da li uopste nema erekcije kad treba da je bude?
I ne, resenje  nije u steroidima iako sad mislis da je to jedini izlaz, steroidi samo mogu da pogorsaju trenutnu situaciju.
Nisi prvi kome sam ovom reko ko je bio u slicnoj situaciji al nazalost vecina ne poslusa...
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 07, 2021, 06:26:31 posle podne
Na sva tri pitanja odgovor je da. Mada samo se jednom desilo da nisam imao erekciju kada je trebalo da je bude. Uglavnom bude kao kod čoveka od 50 ili 60 godina po nekom mom misljenju,jer je to ranije sve bilo mnogo bolje. E sad ,promena se nije desila preko noci tako da ja vise ne mogu ni da se setim od kad ja imam smanjen libido i ostalo. Ali sam siguran da je okidač bio dugotrajan stres.
Znam da bi uzimanje sintetickog testa bilo los izbor,nisam razmisljao u tom pravvu.
Mene najvise brone sto skoro nikada nema jutarnju erekciju. Bas retko.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 07, 2021, 06:31:26 posle podne
I ja mislim da je najvise psiholoski problem, tj izlozenost dugo stresu, ali sacekacemo i nalaz slobodnog testosterona, i onda pravac endokrinolog da se to resava.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Pedja_Petrovic Oktobar 08, 2021, 07:18:41 pre podne
Okidac je defitivno stres!!
Kortoizol je uradio haos u pozadini (sto se jasno vidi po ovim hormonima sto si vadio)
Posledica je to sto osecas, a kao sto stevan rece, stres je uticao na psihlosko stanje generalno sto je prouzrokovalo to sto si napisao..zacaran krug....
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 11, 2021, 11:33:29 pre podne
Rezultati free testosterona losi

Free test 18.2.        ref  15-50

Da li je problem ovako nizak rezultat?
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 11, 2021, 12:08:04 posle podne
Rezultati free testosterona losi

Free test 18.2.        ref  15-50

Da li je problem ovako nizak rezultat?
Jedan od uzroka, definitivno.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: BOGISHA Oktobar 11, 2021, 12:12:02 posle podne
Rezultati free testosterona losi

Free test 18.2.        ref  15-50

Da li je problem ovako nizak rezultat?
Jedan od uzroka, definitivno.
SHBG vezuje tvoj testosteron i automatski ga cini manje raspolozivim.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Aleksandar_pa Oktobar 11, 2021, 12:27:29 posle podne
Kako ovo da dovedem u red?
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 11, 2021, 12:30:15 posle podne
Kako ovo da dovedem u red?
Moras da ides kod endokrinologa, jer vuces to dugo. Znaci nije sad odjednom. Znaci moguce da je neki oblik hipogonadizma.
Plus nije ti to jedini problem. Prestani da odlazes i zakazi termin.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 11, 2021, 01:49:59 posle podne
Rezultati free testosterona losi

Free test 18.2.        ref  15-50

Da li je problem ovako nizak rezultat?
Jedan od uzroka, definitivno.
SHBG vezuje tvoj testosteron i automatski ga cini manje raspolozivim.
I ovo da razjasnim.
SHBG ne vezuje tvoj testosteron, SHBG je deo tog tvog ukupnog testosterona. On jeste bioloski neaktivan testosteron ali ima svoju ulogu svakako.
Sad cu probati da uprostim
Njega zamisljaj kao rezervu rezervoara kod automobila.
Dakle ne uzima rezerva gorivo od rezervoara nego je deo koji se cuva za ne daj Boze, isto tako i SHBG je rezerva testosterona koji se opusta kad treba(ovako radi kod ljudi koji nema problema sa hormonima).
Znaci ako je kod tebe povisen nije problem on nego ta regulacija tela da opusta vise bioloksi aktivnog hormona.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: pirat Oktobar 11, 2021, 02:02:29 posle podne
stitna je.. , zbog toga imas low test, a shbg je samo posledica ako ti se pokazuje povisenim. e moras ici kod lekara...
 
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: pirat Oktobar 11, 2021, 02:14:42 posle podne
nisi morao da brises svoj post, generalno u pravu si , povisen shbg -> hipertiorizam, nizak -> hipo, tj moze da ukazuje. u svakom slucaju problem mu dolazi od stitne. Nije to nepoznanica da ce uticati i na test...

"A high SHBG level means that it is likely that less free testosterone is available to your tissues than is indicated by the total testosterone test. A low SHBG level means that more of the total testosterone is bioavailable and not bound to SHBG. This information may be important in your overall evaluation when you have signs and symptoms of a condition related to excess or deficient sex hormone production."
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 11, 2021, 02:28:08 posle podne
Tacno, al svakako nista to sad ne znaci vise ovde, jer problem je tu pa je tu, i to mora da se resava.
Zato i necu da nastavljam dalje pricu da se ne stekne pogresan utisak da ovo moze da se resi online ili na forumu.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Jogzy Oktobar 11, 2021, 02:39:33 posle podne
I ne, resenje  nije u steroidima iako sad mislis da je to jedini izlaz, steroidi samo mogu da pogorsaju trenutnu situaciju.
Nisi prvi kome sam ovom reko ko je bio u slicnoj situaciji al nazalost vecina ne poslusa...

Ili ne daj boze ovako da se resava na svoju ruku!!! A padne ljudima na pamet i to sigurno....
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 11, 2021, 02:46:57 posle podne
I ne, resenje  nije u steroidima iako sad mislis da je to jedini izlaz, steroidi samo mogu da pogorsaju trenutnu situaciju.
Nisi prvi kome sam ovom reko ko je bio u slicnoj situaciji al nazalost vecina ne poslusa...

Ili ne daj boze ovako da se resava na svoju ruku!!! A padne ljudima na pamet i to sigurno....
Padne jer svakakve informacije mozes da nadjes online.
I onda posle par meseci krecu pravi problemi, kad od jednog problema napravis jos 5 a ni onaj prvi koji je bio okidac nisi resio.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: BOGISHA Oktobar 11, 2021, 03:04:01 posle podne
Stevo brate ja na SHBG gledam barem ono sto se u literaturi nalazi na protein koji vezuje polne hormone testosteron, dihidrotestosteron i estradiol i koliko znam jetra ga proizvodi i otpušta u krvotok, nisam nikad razmisljao na tvoj nacin ako gresim ispravi.
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: Stevan Čerubdžić Oktobar 11, 2021, 03:10:41 posle podne
Stevo brate ja na SHBG gledam barem ono sto se u literaturi nalazi na protein koji vezuje polne hormone testosteron, dihidrotestosteron i estradiol i koliko znam jetra ga proizvodi i otpušta u krvotok, nisam nikad razmisljao na tvoj nacin ako gresim ispravi.
On ne unistava testosteron, on vezuje trenutno telu nepotreban i cuva ga za kasnije kad bude trebalo da ga opusti i da postave aktivan.
Niski nivoi SHBG-a duzi vremenski period bi znacili kardiovaskularni problemi i visok los holesterol jer bi znacilo da je previse aktivnog testa u krvi
Naslov: Odg: Problem sa hormonima
Poruka od: BOGISHA Oktobar 11, 2021, 03:21:17 posle podne
Naravno nisam ni napisao da ga unistava, testosteron je tu pa je tu u određenoj koncentraciji a ovaj gorepomenuti diktira koliko ce slobodnog T biti u serumu, razumemo se ti i ja nego se mozda ja lose odrazavam ;D