Extreme Forum

General Bodybuilding Discussion => Dodaci Ishrani/Suplementi => Temu započeo: Pedja_Petrovic Novembar 26, 2021, 02:05:08 posle podne

Naslov: GLUTHATION
Poruka od: Pedja_Petrovic Novembar 26, 2021, 02:05:08 posle podne
Deda ko deda!

Gluthation u formi tableta, capsula ili kapleta je gotovo bezvredan-na zalost. Razlog je taj sto ga stomacna kiselina degradira do 99% i pre nego sto dotakne ovojnicu.Kazem na zalost.  IV (intra venozni) oblik koji je gotovo pa savrsen, ali i naravno ne voli svako, a i ne moze svako da sam sebe “ubode” u venu ili IM (intra muskularno)
Mnogo godina su izucavali i narvno testirali, te i nakon niza testova, a ozvanicenih u studijama sa adekvatnim recenzijama itd, doslo da SUBLINGVALNI oblik redukovanog gluthationa odnosno da mogucnost/sposobnost zlezda koje se nalaze ispod jezika, omogucavaju da takav oblik gluthationa ( SUBLINGVALNI) dodje do krvne plazme gotovo netaknut!!

U svakom slucaju i da ne duzim. Stvar je FENOMENALNA i nesto sto bi pored awhvagande trebalo da bude (u danasnje vreme) pod obaveznoa. Unutar naučne zajednice poznato je da je glutation jedan od glavnih zaštitnih molekula u telu.
Dugo je diskutovano da li je moguće da se nivoi glutatione menjaju suplementacijom, a u tom periodu nedostajala je i klinička literatura 

Nivoi glutationa praćeni su tokom 6 meseci u različitim komponentama krvi, uključujući eritrocite (crvena krvna zrnca) i limfocite (bela krvna zrnca), kao i u mukozalnim ćelijama. Studija je pokazala da su se nivoi glutationa uvećali kod obe grupe ispitanika (koje su testirane) koji su dobijali stvarnu supstancu, nakon prvog, trećeg i šestog meseca.
 
Nakon šest meseci, nivo glutationa se uvećao 30-35% u eritrocitima, plazmi i limfocitima, a čak 260% u mukozalnim ćelijama u ustima, kod grupe ispitanika koji su dobijali veću dozu supstance. Još jedan značajan podatak odnosi se na to da je studija pokazala da je suplementacija od 1000mg dnevno uvećala i funkcionalnost NK limfocita u prva tri meseca. Ovi NK limfociti su ključni agenti za normalno funkcionisanje imunog sistema, zbog sposobnosti da veoma brzo identifikuju i ubiju abnormalne ćelije. Ovo uvećanje citotoksičnosti ovih NK ćelija znači da su NK limfociti dvostruko efektivniji u eliminaciji abnomarlnih ćelija, poput onih koje su zahvaćene kancerogenim infekcijama!

Sekundarna analiza studijskih informacija takođe navodi na zaključak da dnevna suplementacija u dozama 250-1000 mg patentirate Setria formule može uzrokovati značajan manjak oksidativnog stresa u periodu od 6 meseci!

Danas postoje i studije izvedene na ljudima koje jasno pokazuju da se apsorpcija glutationa značajno uvećava, onda kada se unosi sublinq, posebno kada se tableta stavlja ispod jezika i topi, omogućavajući tako i da se suplement uzima 1-3 puta dnevno, što može dići serum i celularne koncentracije do optimalnog nivoa u svega nekoliko sati, bez potrebe za injekcionom administracijom. .Bravo za ovaj tekt  iznad koji se odnosi na sveukupnu situaciju podelio sa svima

Licno sam korostio gluthation (eto neka zanimljvost) u IV obliku 2020god, kada sam hteo da uradim totalni detox jetre i celog organizma, a pisle toga odrzavao nivoe gluthationa sa sublingvalnim oblikom. Nalazi AST i ALT (enzimi cetre) u savrsenom redu!!
Naslov: Odg: GLUTHATION
Poruka od: xnoob Decembar 02, 2021, 07:15:51 posle podne
moze info gdje se moze kupiti?

jel to mozda ovo?

Yamamoto GLR

?


Naslov: Odg: GLUTHATION
Poruka od: Pedja_Petrovic Decembar 03, 2021, 07:38:00 pre podne
moze info gdje se moze kupiti?

jel to mozda ovo?

Yamamoto GLR

?
upravo tako!

https://www.ogistra-nutrition-shop.com/antioxidanti-i-preparati-za-imunitet/853-gluthation-yamamoto-glr-250mg-antioksidansi.html (https://www.ogistra-nutrition-shop.com/antioxidanti-i-preparati-za-imunitet/853-gluthation-yamamoto-glr-250mg-antioksidansi.html)