Extreme Forum

General Bodybuilding Discussion => Dodaci Ishrani/Suplementi => Temu započeo: Vladar Avgust 02, 2007, 03:10:39 pre podne

Naslov: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Vladar Avgust 02, 2007, 03:10:39 pre podne
Zahvaljujući sjajnoj saradnji Pedje Petrovića i gospodina Milana Ristića urednika časopisa MAXX, prenosimo vam još jedan fenomenalan članak upravo iz ovog časopisa, kojeg toplo preporučujem svima jer kao što će te vidjeti iz ovog, kao i iz ranijih članaka, MAXX obiluje vrhunskim, najaktuelnijim necenzurisanim informacijama iz oblasti bodybuildinga, fitnessa i sportske pripreme!


BRZO ili SPORO?
Šta je bolje kad je reč o proteinima?
by Milan Ristić


U teretanama, časopisima i na Internet formumima i sajtovima cirkuliše neverovatno mnogo neznanja i zabluda o treningu, ishrani i suplementima. Gde se god okrenemo, nailazimo na „eksperte“ koji su uspeli da sami sebe ubede da nešto znaju, a zapravo nemaju pojma o stvarima o kojima pričaju.
Sve ovo posebno važi kad je reč o proteinima. Među onima koji prosipaju razne besmislene  preporuke ima onih koji to rade iz pukog neznanja, ali tu su i proizvođači proteina koji na sve načine pokušavaju da nas ubede da je ovaj ili onaj protein najbolji ili bolji od onog drugog itd. Jedno je sigurno: treba da unosite puno proteina - najmanje dva grama po kilogramu čiste telesne mase. Tako ćete izgraditi više mišića. Iako bi to trebalo da bude jasno i jednostavno, ipak ima puno protivrečnosti i zabuna.
Najveći broj pitanja koja nam stižu od čitalaca odnosi se upravo na proteine, pogotovo u poslednje vreme. To i ne čudi, kad imamo u vidu sve te razne međusobno suprotstavljene teorije i preporuke. Umesto neosnovanih priča kako je jedan protein mnogo bolji od drugog, mi vam pružamo naše objektivno viđenje najnovijih saznanja o tome koji protein koliko vredi. Pri tome, držimo se isključivo istine, i ne povodimo se za nikakvim komercijalnim motivima. Mi ne prodajemo proteine. Mi prodajemo mišićni rast. Nemamo ni nameru da vam govorimo da kupite ovo ili ono. U našem časopisu imate dosta reklama za proteine, pa izvolite izaberite. Naš posao je da vam pružimo znanje - prave, vredne i istinite informacije - tako da uvek budete sposobni da sami napravite vaš najbolji izbor.


ISTINA JEDNOM ZAUVEK

Kad je reč o unosu proteina, postoje dve ključne stvari: količina i vrsta. Odmah vam kažemo: količina proteina koje unosite važnija je od vrste proteina. Takođe, sigurno ste puno puta čuli ili pročitali da je potrebno da svoj dnevni unos proteina podelite na pet, šest ili sedam manjih obroka, na svaka 2-3 sata. To jeste poželjno, ali nije presudno. Sve dok imate zdrav probavni trakt i unosite dovoljnu koližinu proteina, ne morate biti opsednuti time kako ćete tu koližinu podeliti tokom dana.
Tema „koji protein je najbolji“ i dalje proizvodi žestoku debatu. A ne bi trebalo da bude tako. Upućeni sportski nutricionisti se slažu da najkvalitetniji, najefikasniji proteini za atlete dolaze iz mleka. Protein mleka sastoji se 80% od kazeina i 20% od whey proteina.
Iako se najviše priča o whey proteinu, postoje studije koje su pokazale da kazein može biti superiorniji. U jednoj takvoj studiji, kazein je pomogao vežbačima (koji su imali višak telesne težine) da dodaju čistu mišićnu masu i da smanje masne naslage. Takođe, prvi meal replacement proizvodi (MRP), koji su ’90-tih doneli revoluciju u bodi-bildersku i sportsku ishranu, bili su bazirani upravo na kazeinu.
I drugi radovi (među kojima i studije koje su u Francuskoj i Švajcarskoj sprovodili dr. Yves Boirie i dr. Bernard Beaufrere sa saradnicima), nastavljaju da šire horizonte našeg znanja o proteinima. Oni su krajem ’90-tih pokazali da se whey protein absorbuje brže od kazeina. Pri tome je korišćen micelarni kazein - specijalna prirodna forma kazeina koji se proizvodi bez primene visoke temperature i kiseline, što mu omogućava da zadrži svoje jedinstvene i izuzetne osobine. Jedna od tih osobina je to da on u stomaku formira gel i onda se veoma postepeno absorbuje. Zahvaljujući tome, dobija se stabilan i produžen priliv amino kiselina u krvotok i u mišiće.
Ova studija je pokazala da se whey protein absorbuje znatno brže nego micelarni kazein, i daje brz i veliki priliv amino kiselina u krvotok. Usled toga, amino kiseline iz whey proteina (naročito amino kiselina leucin) troše se za energiju mnogo više nego amino kiseline iz jednake količine micelarnog kazeina.
Osim toga, pokazano je da kazein ima izraženo anti-kataboličko dejstvo, te smanjuje razgradnju tj. gubitak mišićnog tkiva.
Sve skupa, ova studija je pokazala da kod mladih i zdravih osoba, retencija (zadržavanje) i stepen iskorišćenja amino kiselina biće veći sa „sporim“ proteinima nego sa „brzim“ proteinima. Ovo kapitalno istraživanje stvorilo je teren za „ratove proteina“ i za različite tvrdnje koje poslednjih godina možete videti svuda po reklamama i tekstovima u časopisima.


„BRZI“ WHEY ili „SPORI“ KAZEIN

Jedna studija, ma kako bila kvalitetna, ne može dati odgovor na čitav kompleks pitanja o određenoj temi. Inicijalna studija dr Boiriea jeste uvažena kao „klasika“, ali ni ona ne može biti izuzetak od ovog pravila. U eksperimentu jesu korišćene podjednake doze kazeina i whey proteina, ali sastav amino kiselina i ukupni sadržaj nitrogena nisu bili isti. Zato je izvršeno ispitivanje u kojem su ovi faktori izjednačeni, da bi se razjasnilo da li je, i u kojoj meri, brzina probave važna za izgradnju proteina.
Na kraju krajeva, hajde da pođemo od jednostavnog pitanja: kakve veze ima što se whey absorbuje veoma brzo? Recimo da pokušamo da izbegnemo brzu absorpciju tako što ćemo unositi 2,5 g whey proteina na svakih 20 minuta, tokom četiri sata. Da li će ovi uzastopni mali unosi imati isti efekat na trošenje i na ugradnju amino kiselina kao što bi imao „spori“ protein? S druge strane, pretpostavimo da imamo napitak sastavljen od mešavine slobodnih (free-form) amino kiselina istog sastava kao u kazeinu; s obzirom da se slobodne amino kiseline absorbuju izuzetno brzo, da li će učinak ovakvog napitka biti sličniji učinku brzo-absorbovanog whey proteina ili učinku micelarnog kazeina? Drugim rečima, da li je možda različit sastav amino kiselina u kazeinu i whey proteinu odgovoran za razliku u dejstvu ova dva proteina, ili je u pitanju nešto drugo?
Kao što su istraživači i očekivali, rezultati su jasno pokazali da brzina probave i absorpcije (bez obzira na sastav amino kiselina u proteinu) definitivno utiče na to koliko proteina će biti ugrađeno u mišićno tkivo, a koliko će biti oksidirano (potrošeno) za energiju.
Nova serija ispitivanja počela je tako što je upoređen učinak 30 g micelarnog kazeina („sporog“ proteina) sa učinkom 30 g mešavine slobodnih amino kiselina (pri čemu je sastav amino kiselina u mešavini bio isti kao u kazeinu). Kao što se i očekivalo, mešavina slobodnih amino kiselina se brzo absorbovala, dajući povećanje proteinske sinteze (anabolizam) sližno kao kad se uzme „brzi“ whey protein. Međutim, povećana sinteza proteina nije dovela do poboljšanog bilansa leucina ili poboljšane ugradnje mišićnih proteina. Umesto toga, značajan deo amino kiselina iz free-form mešavine je oksidiran (potrošen za energiju), isto kao kad se uzme whey protein. Dr Boirie navodi da je nakon ovog „brzog“ obroka slobodnih amino kiselina, razgradnja proteina bila „prolazno i umereno ukočena“, ali da je anti-katabolički učinak bio mnogo manji nego kad se uzme „spori“ protein tj. kazein. (Kazein je dao umanjenje katabolizma za 30% tokom sedmočasovnog perioda.)
Ovo dodatno potvrđuje da učinak nekog proteina za mišićni rast ne zavisi toliko od sastava amino kiselina u tom proteinu, već više od brzine probave i absorpcije. Napitak od slobodnih amino kiselina istog sastava kao u kazeinu, delovao je veoma slično kao umerena do velika doza „brzog“ whey proteina.
U sledećoj seriji eksperimenata, dr Boirie i njegova ekipa podelili su napitak whey proteina na manje porcije. Ispitivana je reakcija na jedan napitak sa celih 30 g whey proteina, u poređenju sa unošenjem iste te količine podeljene u više manjih porcija (po oko 3 g proteina u 30 ml vode), na svakih 20 minuta tokom četiri sata.
Kao što se očekivalo, odjednom unet napitak sa 30 g whey proteina je brzo probavljen i absorbovan, pri čemu je značajna koližina amino kiselina sagorena za energiju, i nije bilo smanjenja katabolizma. Međutim, u drugom slučaju (kad je unos bio usporen tako što je raspodeljen tokom više sati), nivoi amino kiselina u krvi su značajno porasli i ostali povećani tokom 4-5 sati, ali taj porast nije bio ni izbliza tako velik kao kad je 30 g whey proteina uneto odjednom. I, kao što bi bilo da je unet spor protein poput kazeina, razgradnja proteina je u drugom slučaju smanjena i nije zabeleženo povećanje markera sinteze proteina.
Istraživači su zaključili da su vreme i nivo amino kiselina u krvi dupli ključevi. Whey (brzi protein) je bolji neposredno nakon treninga, kada su mišići spremni da „usisaju“ sve što im pružite. U drugim prilikama, micelarni kazein (sporiji protein) je bolji jer je njegova ugradnja u mišićno tkivo veća.


I ŠTA S TIM?

Sad neizbežno sledi pitanje: kako se ove informacije mogu iskoristiti za izgradnju većih mišića? Očigledno, idealno bi bilo nabaviti dve vrste proteina (whey i kazein), i onda uzimati whey posle treninga a kazein tokom dana i pred spavanje. Međutim, to zaista nije neophodno (iako bi firme koje prodaju proteine volele da vas ubede da jeste). Za razliku od „čuvenih“ američkih bodi-bilderskih časopisa, mi ne dozvoljavamo da proizvođači koji se kod nas reklamiraju utiču na informacije koje vam dajemo. Mi vam govorimo istinu, ma kakva ona bila - sviđalo se to nekome ili ne. Zato, ponavljamo ono što smo na početku rekli: važno je da unosite proteine, i to puno proteina. Vrsta je manje bitna - iako jeste poželjno da to u što većoj meri budu proteini animalnog porekla, sa svim esencijalnim amino kiselinama. Pre nego odlučite da nešto kupite, naoružajte se znanjem o toj vrsti proizvoda i dobro proučite adekvatne informacije. Uvek imajte u vidu koji je izvor informacija u pitanju. Reklame i lepa obećanja imaju za cilj da vas navedu da nešto kupite. To je valjda svakome jasno. Nije ništa bolje ni sa Internet sajtovima - oni su uglavnom plaćeni od strane proizvođača suplemenata. Uvek imajte u vidu da ne postoji nijedan „čudotvorni“ suplement ili formula. U članku „Proteini - da li postoji najbolji?“ (Maxx 02) dat je pregled i upoređenje proteina koji su najzastupljeniji u suplementima (whey, kazein, total milk protein, izolat soje i belanac).
Kao što smo već rekli, koližina proteina je važnija od vrste. Naš odgovor na pitanje sa početka ovog članka glasi: za povećanje nitrogenog bilansa i za što bolje iskorišćenje proteina za izgradnju čiste mišićne mase, u najvećem broju slučajeva bolja je sporija i postojana absorpcija. Brza absorpcija je poželjna samo odmah nakon treninga. Da li to znači da trebamo da kupujemo dva proteina pa da „brzi“ koristimo posle treninga a „spori“ između obroka i pre spavanja? To bi moglo biti idealno, ali zaista nije neophodno. Pošto će većina čitalaca najverovatnije ostati verna whey proteinu, preporučujemo da postupaju na sledeći način:
Uzmite whey protein i koristite ga kao takvog posle treninga, eventualno zajedno sa nekim brzim karbohidratima (dekstroza, maltodextrin i sližn o). U drugim prilikama (tokom dana i pred spavanje), uzmite uz whey protein nešto što će mu usporiti absorpciju. Odlično će poslužiti bilo koji prehrambeni artikl koji sadrži druge proteine i zdrave masti: par kuvanih jaja, čaša mleka ili jogurta, 1-2 kašike hladno ceđenog maslinovog ili lanenog ulja - kao što vidite, vrlo jednostavno! Tako će vaš whey protein biti puno bolje iskorišćen, pa ćete imati brži napredak i ujedno za svoj novac ćete dobiti više. Budite kreativni i pametni, i ne slušajte takozvane „lične trenere“ i prodavce u radnjama, koji znaju samo da vam kažu da kupite whey protein. Nije tako jednostavno.


Važna napomena: sve što je rečeno odnosi se na micelarni kazein, koji se proizvodi specijalnim hladnim postupkom, koji čuva njegova prirodna svojstva. Nažalost, pravi micelarni kazein je veoma skup, skuplji i od najkvalitetnijeg whey proteina. Zato proizvođači proteinskih preparata u svoje proizvode najčešće stavljaju kalcijum kazeinat, koji je znatno jeftinija komponenta i omogućava da se dobije proizvod koji će svojom nižom cenom biti privlačan za kupce. Kalcijum kazeinat nije loš protein, ali nije potvrđeno da ima svojstva koja poseduje autentični micelarni kazein. Smatramo da je prilično nepošteno spakovati proizvod gde je glavna komponenta kalcijum kazeinat i onda ga reklamirati kao „protein za sporu absorpciju“, kao „noćni protein“ itd. Pa ipak,  mnoge firme to rade (čak i neke veoma poznate), i zato ako kupujete protein za sporiju absorbciju, obavezno pogledajte na etiketi koje su komponente unutra. Pri tom je korisno da znate da su američki proizvođači u obavezi da komponente listaju redom prema zastupljenosti komponenti u proizvodu. To znači da prva na listi treba da bude komponenta koje unutra najviše ima, zatim komponenta koja je druga po zastupljenosti, i tako redom. Zato kod proteina za optimalni efekat spore absorpcije, micelarni kazein mora da bude jedini ili makar prvi naveden u sastavu.

Izvor: MAXX
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Manimal Avgust 02, 2007, 03:22:25 pre podne
Tekst je dobar. Clanovi ce na jednom mjestu naci sve ono sto smo na forumu pricali i ponavljali bezbroj puta.


Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Avgust 02, 2007, 01:59:44 posle podne
thnx vladar
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Remetik Avgust 02, 2007, 04:45:08 posle podne
Po 100-ti put, hvala Vladar!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sasacg Avgust 10, 2007, 07:29:54 posle podne
Ovo je vrhunski text...Bravo Vladane :wink:
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: princo Septembar 12, 2007, 09:19:16 posle podne
Odlican tekst! Hvala.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Lola Februar 04, 2008, 02:21:37 posle podne
Sad sam zbunjena . Ovde negde sam procitala da treba izbegavati mlecne projzvode sem eventualno nemasnog sira i jogurta , a u ovom clanku se preporucuje mleko ... Sta je tacno ?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sasacg Februar 04, 2008, 02:27:16 posle podne
Sad sam zbunjena . Ovde negde sam procitala da treba izbegavati mlecne projzvode sem eventualno nemasnog sira i jogurta , a u ovom clanku se preporucuje mleko ... Sta je tacno ?


Sve u umerenim kolicinama...Dakle,ujtru malomasni jogurt uz ovsene,uvece posni sir,casa mleka preko dana...to je sve ok.Najveci problem vecini ljudi predstavlja laktoza tj. mlecni secer,zbog toga se i ne preporucuju mlecni proizvodi u preteranim kolicinama
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Lola Februar 04, 2008, 04:14:25 posle podne
Hvala , to je super , uvek mi je tesko padalo da se odricem mleka .
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Djole N. Mart 01, 2008, 04:49:27 posle podne
Zdravo svima ne mogu nigde da nadjem kazein ne znam koji su to spori proteini a da budu dobri i od poznatijih firmi.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TTgirl Mart 01, 2008, 04:52:05 posle podne
Zdravo svima nemogu nigde da nadjem kazein ne znam koji su to spori proteini a da budu dobri i od poznatijih firmi.


Sorry,ali kako ige ne mozes da ga nadjes..?> ;wtf;
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: StackWise Mart 01, 2008, 05:06:13 posle podne
Iskreno, kad god sam kupovao suplemente, nisam primetio kazein u ponudi.
Mozda nisam dobro gledao, napisi gde ima i koji proizvodjac TT
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TTgirl Mart 01, 2008, 05:14:48 posle podne
Pa naruci iz Xsporta ako bas nisi nasao nigde...tamo ima 100%.
www.xsport.co.yu
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: StackWise Mart 01, 2008, 05:15:37 posle podne
tnx
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TTgirl Mart 01, 2008, 05:30:33 posle podne
tnx

Always;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: alex20 Maj 13, 2008, 12:43:11 pre podne
Da li da uzimam suplemente(proteine,dex,glt) i danima kad imam pauzu ili samo kad treniram?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: The_Bulldog Maj 13, 2008, 01:59:48 pre podne
Suplementi se uzimaju i danima kada ne treniras...
Smanji se unos proteina i gleda se da ne bude brz protein (whey)...glutamin-bcaa se takodje uzima....za dex-om nemas potrebe.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Maj 13, 2008, 07:07:56 pre podne

Smanji se unos proteina
pogresno, mozda si mislio na uh
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: The_Bulldog Maj 13, 2008, 12:55:32 posle podne
Postoje dve varijante sa unosom PR na off danu. To da li je pogresno ili ne, znak je pitanja.

Posto ja unosim 3.5g/kg siguran sam da mi i u off danu ne treba toliko...pogotovo uz kvalitetan unos glutamina i bcaa. Ne kazem da smanjujem drasticno, ali u zavisnosti koliko tog dana unosim UH, korigujem i unos PR. Nekad je to 2, a nekad 2.5g/kg - sto mislim da je i vise nego dovoljno za OFF dan. E, sad ako si na AAS, onda....... ;)

Takodje, ako ti je u OFF danu carb-loading, trebalo bi da smanjis PR zbog sveukupnog unosa kalorija.
Pri tom visak PR ide u salce, a na OFF danu ne bih rekao da treba toliko koliko i kad treniras.

Zbog jos nekih razloga, ja verujem u ovo varijantu....Ti, ocito, ne...stvar izbora.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Maj 13, 2008, 03:13:42 posle podne
kada je carbload...onda ok.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: alex20 Maj 13, 2008, 03:16:03 posle podne
Ok.Hvala
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: The_Bulldog Avgust 08, 2008, 01:05:44 posle podne
Ili "THE CASEIN"

(http://www.thenutrition-shop.com/images/product_images/thumbnail_CCOK.jpg)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Avgust 08, 2008, 01:26:32 posle podne
Ili "THE CASEIN"

(http://www.thenutrition-shop.com/images/product_images/thumbnail_CCOK.jpg)
..

bolje receno...MICCLAR CASEINE....

OJHAAAA
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Plesacica_Ri Septembar 10, 2008, 07:08:49 posle podne
He, decki.Imam jedno pitanje.Prije pola godine sam pila proteine Whey 80 od Multipowera,bili su mi ok.Šta vi mislite o njima(nije mi cilj nabildati se, nego samo sacuvati mišicnu masu i oblikovati tijelo, da se ucvrstim.radila sam kao turisticki animator i tamo sam bila stalno na nekim sportovima, kako sam se vratila doma, neznam šta da upišem jer mi je sve dosadilo što sam trenirala(thai bo, aerobic, millitary drill, work out,........).Htjela bi krenuti na kick boxing.Šta mislite je li to sport za mene, pošto sam se udebljala par kila u ovih 10 dana kako sam doma. :'(Cilj mi je smršaviti i učvrtiti se.postoje li kakve tablete za mršavljanje koje extremno pomažu ;D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 10, 2008, 07:17:08 posle podne
bog plesacice{ovo mi zvuci kao u filmu....to kupacice moja..naprviti ce mo cudo)..
enivej..

mulipowe 80 je extra protein..malo skup za svoju klasu..ali je ok...

nabildovati se neces nitimozes sve i da hoces....tj moglai bi da krenes da unosis sinteski tj vestacki testsotreon..a posto si sa zanjem daleko od toga..znaci..nemoj da zamras svoju lepu glavicu...znaci..od nabildovanja neam nista...

bogmu si ti dijete se dobro najedala kada si za 10 dana nabacila par kg..st si jela.s.amo cvarke i slaju?

kreni na kick box..kreni na sve sto te znaima..
ovde an forumu za devojke tj delu za devojke imas toliko lepih textica sa laganim dijeticima koje ce sigurno da ti pomognu......
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Plesacica_Ri Septembar 10, 2008, 07:42:24 posle podne
Hvala ti Pedja na savijetima.ma ne volim cvarke i slaninu, nego ležim jer sam radila  3 mj. daleko od kuce i sada se privikavam na povratak.Jedem voce i povrce jer to obozavam,jogurtice, ali na mene se sve ljepi, i od zraka dobijem kilu, ako ga previše udišem ;)
reci mi, da li kick boxing vrijedi ako misliš izgubiti kile, da li se oznojiš, da li se ispucaš??Uh, što sam znatiželjna.Voljela bi brzo skinuti ove "utege"sa sebe jer se loše osjecam, volim kada se ljudi okrecu zamnom, a sada me strah pogledati kako reagiraju :))))
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 10, 2008, 07:43:37 posle podne
svaka fizicka aktivnost VREDI..naravno da vredi.
pogtovo jos ako uradis kalorisjki deficit..sto znaci da drizs nku laganu dijeticu..i to je to
na korak si od cilja...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Plesacica_Ri Septembar 10, 2008, 07:48:19 posle podne
Zahvaljujem :)) Probam , pa javim  kako ide
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 10, 2008, 07:50:20 posle podne
Zahvaljujem :)) Probam , pa javim  kako ide

obavezno da javis plesacice nasa...

i nemoj sda da pobegnes...hehehehhhe
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Jkano Oktobar 13, 2008, 01:59:06 posle podne
ako imam neki brzi metabolizam i podnosim laktozu(trbusne imam i na masi), a meso mi je skuplji izvor proteina, da li bi bio problem kilogram sira i litar jogurta na dan? A npr. pola kg mesa, ili kg oslica od ovih ne mlijecnih izvora proteina.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Oktobar 13, 2008, 02:12:17 posle podne
pa u sustini kg sira je poptuno ok, ako je nemastan.1l jogurta ima oko 50g laktoze i 30g proteina, ne vidim koliko ce ti znacit tih dodatnih 30g proteina na ustrb povecanja uh(laktoza), bolji bi ti obrok bio 1mjerica wheya+50g ovsa umejsto litre jogurta,eto mozes ga ubacit povremeno u ishranu imaju da se kupe oni probioticki za bolji rad crijeva, s vremena na vrijeme
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: playa011 Januar 09, 2009, 10:14:42 posle podne
Protein bi se trebao konzumirati na sledeci nacin, 1 gram po svakoj kili tvoje telesne tezine, npr. 80kg covek treba konzumirati 80 grama proteina dnevno. Nezaboravite da takodje vi unosite odredjeni deo te kolicine kroz hranu. Najbitnije sto dosta ljudi nezna je da vase telo nemoze prihvatiti vise od 29 grama proteina od jednom, jer ostatak jednostavno baca u toalet :)

Najbitnije vreme konzumiranja proteina je u roku od pola sata posle treninga. To je nevereovatno bitno. A jedini protein koji moze upiti u vase misice u tako kratko vreme je izolat zato i jeste skup.

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 09, 2009, 10:58:34 posle podne
Protein bi se trebao konzumirati na sledeci nacin, 1 gram po svakoj kili tvoje telesne tezine, npr. 80kg covek treba konzumirati 80 grama proteina dnevno. Nezaboravite da takodje vi unosite odredjeni deo te kolicine kroz hranu. Najbitnije sto dosta ljudi nezna je da vase telo nemoze prihvatiti vise od 29 grama proteina od jednom, jer ostatak jednostavno baca u toalet :)

Najbitnije vreme konzumiranja proteina je u roku od pola sata posle treninga. To je nevereovatno bitno. A jedini protein koji moze upiti u vase misice u tako kratko vreme je izolat zato i jeste skup.(http://img355.imageshack.us/img355/8137/2001093714383306501rsmt2.th.jpg) (http://img355.imageshack.us/my.php?image=2001093714383306501rsmt2.jpg)


ladno si ostao ziv...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: playa011 Januar 09, 2009, 11:11:57 posle podne
Jbg tako pise na americkim forumima kao sto je forum.bodybuilding.com a pre bih njima da verujem nego tebi.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 09, 2009, 11:15:37 posle podne
onda idi s njima se druzi,mi ovde koristimo mozak jbg :(   procitaj malo sticky teme itd ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: playa011 Januar 09, 2009, 11:30:22 posle podne
Stvarno neznam, logicno posto prvo sagoris proteine pa uglene hidrate pa onda masnocu tokom treninga da bi trebalo da telo moze da svari vise od 30g ali koliko sam ja shvatio (a super razumem engleski) da telo u jednom tenutku nemoze vise od 30g da svari.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 09, 2009, 11:31:52 posle podne
Stvarno neznam, logicno posto prvo sagoris proteine pa uglene hidrate pa onda masnocu tokom treninga da bi trebalo da telo moze da svari vise od 30g ali koliko sam ja shvatio (a super razumem engleski) da telo u jednom tenutku nemoze vise od 30g da svari.


oces da ti spelujem posto znas engleski?  G L U P O S T I


kako bre sagorevas prvo proteine sta pricas pobogu? Jelz ans kojim sve to redosledom ide i zasto,kada,i u kojoj situaciji?joooj ja sma debil sto ulecem :D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: playa011 Januar 09, 2009, 11:35:24 posle podne
A i siguran sam da kad bih telo primalo vise od 30g da bih kompanije pocele da prave 1 doza sa vise od 30g. Bas cu se raspitati po americkom forumu pa javiti... A ti 22godisnjak iskuliraj sa prepucavanjem sem ako imas inteligenti odgovor.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 09, 2009, 11:40:25 posle podne
ajde pametni neznamkolikogodsinjak d ami kazes : hmmm da li covek od 50 kg i od 120 kg isto mogu samo 30 grama d asvare? A na koliko to ide 30 grama?u sekundi?na minut?

Jel znas kako s evare stvari?Koji su procesi?

Neznas? ONDA CITAJ POBOGU,procitaj ovu temu covece ako ne slusas mene slusaj jbt takmicare koji su sate proveli pisajuci ovde pametne stvari sa agrumentima da bi ih ljudi citali,a ne da dolaze novajlije pune samopouzdanja sa amercikog foruma koji jos uvek misle da  suplement kompanije sve prave po odredjenoj meri i svi igraju zajedno u krugu srece! i svi vare samo 30 grama frigin proteina i d aje whey svemoguc! aman zaman oman ja sam kreten
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: kwon Januar 09, 2009, 11:47:13 posle podne
Stvarno neznam, logicno posto prvo sagoris proteine pa uglene hidrate pa onda masnocu tokom treninga da bi trebalo da telo moze da svari vise od 30g ali koliko sam ja shvatio (a super razumem engleski) da telo u jednom tenutku nemoze vise od 30g da svari.

nadam se da si nesto pomesao kada si ovo rekao....ako ne, onda malo prouci energetske sisteme i procese pre nego sto nesto nepromisljeno kazes

niko se naucen rodio nije i niko ne zna sve, i nema potrebe da vec na pocetku ulazis u raspravu oko necega sto nisi siguran..ima i ovde ljudi koji citaju druge forume i prate desavanja usvetu BB, i ono sto je jos vaznije ima takmicara koji imaju ono sto se zove iskustvo ....ovo je skroz dobronamerno  ;)

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bojan lepojevic Januar 10, 2009, 11:34:44 pre podne
ja mislim da je 1g po kg telesne mase sasvim dovoljno..pa kad sam imao 90kg unosio sam po 100g proteina dnevno, i bas lepo sredio kilazu na 80kg..mislio sam spustiti na 60kg, al tamo neki strugarevic bio dobar u to vreme............ suspenzija pisanja 6 meseci ako bih se ja pitao
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: D-man Januar 10, 2009, 09:50:47 posle podne
Protein bi se trebao konzumirati na sledeci nacin, 1 gram po svakoj kili tvoje telesne tezine, npr. 80kg covek treba konzumirati 80 grama proteina dnevno. Nezaboravite da takodje vi unosite odredjeni deo te kolicine kroz hranu. Najbitnije sto dosta ljudi nezna je da vase telo nemoze prihvatiti vise od 29 grama proteina od jednom, jer ostatak jednostavno baca u toalet :)

Najbitnije vreme konzumiranja proteina je u roku od pola sata posle treninga. To je nevereovatno bitno. A jedini protein koji moze upiti u vase misice u tako kratko vreme je izolat zato i jeste skup.


???
Stvarno neznam, logicno posto prvo sagoris proteine pa uglene hidrate pa onda masnocu tokom treninga da bi trebalo da telo moze da svari vise od 30g ali koliko sam ja shvatio (a super razumem engleski) da telo u jednom tenutku nemoze vise od 30g da svari.
Filip ti je lijepo napisao.
Po kojoj logici se prvo sagorijevaju proteini?
Mozes li nam postaviti link teksta u kojem to pise?
A i siguran sam da kad bih telo primalo vise od 30g da bih kompanije pocele da prave 1 doza sa vise od 30g. Bas cu se raspitati po americkom forumu pa javiti... A ti 22godisnjak iskuliraj sa prepucavanjem sem ako imas inteligenti odgovor.

Da li ti je palo na pamet da ljudi sa ovog foruma citaju i te americke i otkud ti pobogu ideja da je ono sto pise na jednom forumu apsolutna istina?
Ako vec ne znas kako funkcionisu odredjeni procesi u organizmu, nije problem ,naucices...niko se nije naucen rodio.
Cemu dizanje tenzija?


Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Januar 10, 2009, 10:15:26 posle podne
Citat
Protein bi se trebao konzumirati na sledeci nacin, 1 gram po svakoj kili tvoje telesne tezine, npr. 80kg covek treba konzumirati 80 grama proteina dnevno. Nezaboravite da takodje vi unosite odredjeni deo te kolicine kroz hranu. Najbitnije sto dosta ljudi nezna je da vase telo nemoze prihvatiti vise od 29 grama proteina od jednom, jer ostatak jednostavno baca u toalet Smeško

Naslusho sam se i ja josh vecih provala, kako nakon treninga treba kazein...


Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 10, 2009, 10:29:37 posle podne
Citat
Protein bi se trebao konzumirati na sledeci nacin, 1 gram po svakoj kili tvoje telesne tezine, npr. 80kg covek treba konzumirati 80 grama proteina dnevno. Nezaboravite da takodje vi unosite odredjeni deo te kolicine kroz hranu. Najbitnije sto dosta ljudi nezna je da vase telo nemoze prihvatiti vise od 29 grama proteina od jednom, jer ostatak jednostavno baca u toalet Smeško

Naslusho sam se i ja josh vecih provala, kako nakon treninga treba kazein...
u kombinaciji s wheyom,to si dobro cuo :) bolje od toga ne moze,medjusobno se dopunjuju,jedan je bogat glutaminom drugi BCAA,jedan daje leucin spike,drugi odrzava duzi period i tako dalje i tako dalje...savrsen pwm

mleko da nema masti i laktoze bi bio najsavrseniji izvor proteina bas zbog kombine ova dva proteina...al nema takvog mleka hebiga
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Januar 10, 2009, 10:55:33 posle podne
Jel to znaci 1scoop whey 1scoop castein? ili u kojoj to razmeri bi bilo idealno?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 10, 2009, 11:37:21 posle podne
da,to bi bila idealna mera,al ja kod nas neznam dal ima kazein,ima pedja ustvari
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Januar 10, 2009, 11:39:25 posle podne
fala :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 10, 2009, 11:54:12 posle podne
nemaju oni kazein,otkud ti to?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: R.Igor86 Januar 10, 2009, 11:59:36 posle podne
pa ja sam kupovao...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Januar 11, 2009, 12:08:30 pre podne
kad odlucim da uzmem uzecu od pedje...ovi u prodavnicama supsa su postali previse alavi na pare...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 11, 2009, 12:19:43 pre podne
nemam pojma,cesto sam na sajtu,a i u prodavnici stalno pitam njihovog menadzera kada ce nabaviti kazein,ni sad u katalogu ni na sajtu ne nadjoh...

aj posalji mi link na pvt ako te ne mrzi plz,ili si ti mislio na kazein u sklopu nekog mixed proteina?To ima ali ja pricam o cistom kazeinu a stvarno ne nadjoh :(
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Januar 11, 2009, 12:35:45 pre podne
sad sam pitao devojku koja radi u panu u ns,nema cistog kazeina sigurno
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: NenadAp Februar 26, 2009, 09:59:07 pre podne
Jel moze kazein da se zameni proteinom koji je time realised, na pr ultimat-ov isso sensation ili isocool?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 26, 2009, 11:02:07 pre podne
NARAVNO DA NE !!

Citat
Ultimate Nutrition is proud to release Iso-Sensation 93 containing 100% IsoChill® Whey Protein Isolate. IsoChill is a functional whey protein isolate, processed by a novel ultra-low temperature microfiltration process to contain a full balance of undenatured bioactive whey proteins including immunoglobulin (IgG), lactoferrin (Lf), and glycomacropeptide (GMP). It is derived from sweet whey, membrane-filtered and spray-dried by indirect heat to ensure the highest product quality.
.

itd..itd..itd..

a miccelar caseine je..

Citat
Sustained release micellar casein based super-protein engineered for lean tissue acquisition. While whey protein may increase protein synthesis to a very high degree, higher than casein, scientists are now recognizing that micellar casein is much more important in preventing muscle breakdown. In fact, additional research is demonstrating that the slow and sustained release of amino acids from micellar casein can cause a "timed release" trickle of amino acids into the bloodstream which can last for as many as 7 full hours after ingestion.

Ideally, the perfect combination of protein as supported by scientific research would include high quality whey isolates and hydrolyzed whey peptides along with micellar casein. This combination has been proven to stimulate protein synthesis while at the same time preventing muscle tissue breakdown by addressing both the anabolic and anti-catabolic issues, and is exactly the protein blend found in Ultra Peptide.


itd.itd..itd. :) :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Februar 26, 2009, 11:22:14 pre podne
Jel moze kazein da se zameni proteinom koji je time realised, na pr ultimat-ov isso sensation ili isocool?
nije iso sensation, vec Protein Sensation81
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 26, 2009, 11:45:18 pre podne
Citat
Protein Sensation81

ali i to je mix...!!!!-opet nema govora o bilo kakovj zameni..ne razumem??

pa bolje je ako nemas cassiena uzeimta whey + omega 3 pred spavanje nego pokusvati izmisljati toplu vodu..

Citat
protein blend consisting of multiple sources of protein is superior to any single-protein source, including whey, for sustained time-release nutritional support. Protein Sensation 81 is made with NitroPro7; Our unique protein blend, consisting of Premium Ultra and Microfiltrated Whey Protein Concentrate, Undenatured Milk Protein Concentrate, Micellar Casein, Undenatured Egg White Albumen, Pure Bioactive Whey Protein Isolate, Partially Hydrolyzed Whey Protein, and Calcium Caseinate. Whey proteins such as hydrolyzate, isolate and concentrate give your body a surge of amino acids immediately after you consume them. These proteins stimulate protein synthesis and make them great for lean muscle growth.

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 26, 2009, 11:48:12 pre podne
a ovako bi trebalo da izlgeda otprilike opsi caseina..

Najbrže ne znači uvek najbolje!

To još posebno važi za absorpciju belančevina. Surutka se sigurno najbrže upija u mišiće, tu nema priče. A da li je to uvek potrebno? Da li se sećate stare izreke, da najsvetliji plamen najbrže izgori? Slična situacija je sa surutkom. Tačno je da od svih belančevinskih izvora najbrže garantuje potrebne aminokiseline gladnim mišićima; ali isto tako najbrže napusti telo. Ako želimo da očuvamo telo u konstantnom stanju anabolizma (mišićne rasti),  moraju kroz naš krvotok stalno kružiti što veće količine kvalitetnih aminokiselina. Surutka je zbog svog brzog delovanja nepogrešiva neposredno posle telesne aktivnosti. A pošto mi želimo telo da snabdevamo sa aminokiselinama postepeno tokom celog dana, kazein predstavlja nesumnjivo najuspešniji belančevinski izvor, koji to garantuje.

 sa revolucionarnom tehnikom ultrafiltracije, bez upotrebe hemikalija napravljen je Casein -  proizvod, koji poseduje samo najbolje bioaktivne mlečne peptide, koji ne samo da ubrzavaju mišićnu rast, nego i ugodno utiču na imuni sistem.

 Casein je stvarno odličan, jer se u želudcu zadržava mnogo duže nego bilo koji drugi  belančevinski izvor; s tim omogućuje dugotrajno postepeno oslobađanje glavnih gradivnih materija , a to prouzrokuje smanjenje gladi. Ova osobina ga uvršćuje među najbolje anti-katabolične proizvode. U naučnoj studiji (Proc Natl Acad Sci U S A 1997 Dec 23;94(26):14930-5) je bilo dokazano, da kazein sa svojim postepenim oslobađanjem ostaje u telu neverovatnih 7 sati – savršen obrok pre spavanja. Kada bi ga uporedili sa surutkom, trebalo bi da mnogo duže održava visok nivo azota u krvi, što je odlučujuće važnosti za mišićnu rast, i imao bi bolje anti - katabolične osobine.

 Casein se sastoji samo iz čistih visoko kvalitetnih belančevina, koje omogućavaju optimalno iskorišćenje i absorpciju, povećanje mišićne mase, poboljšanje kvaliteta spavanja, sprečavanje katabolizma i telu omogućavaju potrebnu regeneraciju, što vodi do najboljih rezultata.

Sastojci: Kalcijumov kazeinat (80%),-stara varijanta ili novo MICCELAR CASSEIN 80%-, surutkin koncentrat, ojačivač ukusa, sredstvo za zgušnjavanje: guargum, veštački zaslađivač: sukraloza.itd..itd..itd..itd..itd..itd..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nokidude Februar 26, 2009, 01:27:20 posle podne
Koja je razlika izmedju :  kalcijumov kazeinat (80%),o MICCELAR CASSEIN 80%-___
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 26, 2009, 01:29:49 posle podne
sensation 81 skup je u vraziju mater

pa neznam koliko kosta..ali u svakom slucaju je sasvim Ok izbor kao MIX proteina..jer to je nesto sto je sada veoma popularno i mnogo njih koristi razno razne oblike mixeva....
koliko vidim po ovom sastavu..VEOMA DOBRO upakovano nekoliko razlcitih vrsta....odlican izbor u svakom slucaju....\
i narvno...ma znas ti..da se ne ponvaljam...hehhehehehehehheehe
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 26, 2009, 01:35:35 posle podne
znam:)   dobar je ali 3300-3500kako gde za 908g :'(

zato je kod cika pekija 3100 za 1250gr...loolcina ko kuca velika..hahahah...i da...i MICELAR i PROTEIN BLEND...gorarrrrrrrr
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Februar 26, 2009, 02:33:07 posle podne
sensation 81 skup je u vraziju mater

pa neznam koliko kosta..ali u svakom slucaju je sasvim Ok izbor kao MIX proteina..jer to je nesto sto je sada veoma popularno i mnogo njih koristi razno razne oblike mixeva....
koliko vidim po ovom sastavu..VEOMA DOBRO upakovano nekoliko razlcitih vrsta....odlican izbor u svakom slucaju....\
i narvno...ma znas ti..da se ne ponvaljam...hehhehehehehehheehe
da,svakako ok izbor za npr u toku dana kada nismo u mogucnsoti da kuvamo a treba nam quick protein meal, slazem se, za spavanje nema bolje zamjene od cistog caseinata
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Februar 26, 2009, 03:34:20 posle podne
Koja je razlika izmedju :  kalcijumov kazeinat (80%),o MICCELAR CASSEIN 80%-___

miccelar ima dosta vecu BV tj iskoristljivost,finija obrada
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Deja Februar 26, 2009, 05:20:02 posle podne
Da pitam kad si vec ovo pomenuo - koliko otprilike masti usporavaju apsorpciju?
Pitam jer licno cesto spavam i po 10 sati, sto realno znaci da 12 sati ne jedem.. (sporo se uspavam) pa idem onda logikom, da uzmem kazein sa O3 uvece (sto doduse i radim nego me zanima efektivnost toga)
Sorry ako je vec negde bilo pitanje!
pa bolje je ako nemas cassiena uzeimta whey + omega 3 pred spavanje nego pokusvati izmisljati toplu vodu..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 27, 2009, 07:23:25 pre podne
pa kao imas tj uzimas kazein ne vidim razloga zato bi radio opciju sa whey +omega 3..
masti usporavaju aposrbicju..ali je veliko pitanje,a ja bih se ak i kaldio da period od 12 sati ili 10 je prilicno dugacak da bi tako nesto imalo efekta..
ipak to sluzi za nesto krace..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Mortar Februar 27, 2009, 09:57:28 pre podne
Rekao je kazein+omega (ne whey)...verovatno misli da ce te masti jos vise usporiti razlaganje kazeina.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Deja Februar 27, 2009, 10:50:52 pre podne
Da, to sam mislio, kazein+O3.
Mislim, ja nemam izbora oko spavanja, bez tih 10 sati ponekad ne mogu.. pa me cisto zanima da li ce kazein+O3 imati boljeg efekta nego samo kazein.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 27, 2009, 11:13:36 pre podne
izivanjvam se..krivo sam procitao..
nema potrebe sa omega ako uzimas kazein....
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nokidude Februar 27, 2009, 12:36:00 posle podne
Koja je razlika izmedju :  kalcijumov kazeinat (80%),o MICCELAR CASSEIN 80%-___

miccelar ima dosta vecu BV tj iskoristljivost,finija obrada
fala hans
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Februar 28, 2009, 07:25:28 posle podne
Ja koristim whey sa grozdanim secerom i vodom poslije treninga, ujutro sa mlijekom i prije spavanja  whey sa mlijekom.E sad me zanima dali da koristim whey prije spavanja i ujutro sa vodom posto sam cuo da mlijeko usporava probavu,napuhnuje i da masti pretezito na podtucju trbuha i stvara salo?
Hvala.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: TeH FiLiP Mart 01, 2009, 02:17:00 pre podne
ja neznam zasto uospte mislis da ce mleko iole znacajno usporiti whey?Da ne pominjem sto sa mlekom ne treba preterivati jer je puno beskorisne laktoze,nisu masti tolki problem....
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Mart 01, 2009, 07:27:20 posle podne
Ako sam dobro razumio spori whey ima kazein,a brzi ne.I jos nesto, moze li se spori whey piti sa vodom ili se on pije samo sa mlijekom, a brzi proteini se piju sa vodom i grozdanim secerom poslije treninga?Pitam zato sto ja tako koristim, a i mislio sam spore proteine piti sa vodom.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: kwon Mart 01, 2009, 08:06:08 posle podne
Ako sam dobro razumio spori whey ima kazein,a brzi ne.I jos nesto, moze li se spori whey piti sa vodom ili se on pije samo sa mlijekom, a brzi proteini se piju sa vodom i grozdanim secerom poslije treninga?Pitam zato sto ja tako koristim, a i mislio sam spore proteine piti sa vodom.

cek ovako...

Oba se dobijaju iz mleka. Protein mleka sastoji se 80% od kazeina i 20% od whey proteina....sirenjem se izdvaja surutka, a iz nje whey ili ti brzi protein (brzo dospeva u krv i povecava nivoe aminokiselina u krvi), a iz cvrste mase (tzv svapski sir) kazein ili ti spori protein (u zelucu se pretvara u zelatinastu masu i sporije se otpusta u krvotok tako da omogucuje dugotrajnije - postepeno snadbevanje misica aminokiselinama, sto je posebno bitno za period spavanja jer tada duze vreme ostajemo bez obroka)...

znaci wey je jedno a kazein drugo, a oba su proteini ali sa ralicitim stepenom apsorpcije ( i udelom pojedinih amonokiselina u njihovom sastavu) sto uslovljava i nacin tj, vreme njihovog konzumiranja...whey posle treninga sa dex u PWM, a kazein uvece pre spavanja.....i da oba pijes sa vodom
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Mart 01, 2009, 09:28:03 posle podne
Ako sam dobro razumio spori whey ima kazein,a brzi ne.I jos nesto, moze li se spori whey piti sa vodom ili se on pije samo sa mlijekom, a brzi proteini se piju sa vodom i grozdanim secerom poslije treninga?Pitam zato sto ja tako koristim, a i mislio sam spore proteine piti sa vodom.

cek ovako...

Oba se dobijaju iz mleka. Protein mleka sastoji se 80% od kazeina i 20% od whey proteina....sirenjem se izdvaja surutka, a iz nje whey ili ti brzi protein (brzo dospeva u krv i povecava nivoe aminokiselina u krvi), a iz cvrste mase (tzv svapski sir) kazein ili ti spori protein (u zelucu se pretvara u zelatinastu masu i sporije se otpusta u krvotok tako da omogucuje dugotrajnije - postepeno snadbevanje misica aminokiselinama, sto je posebno bitno za period spavanja jer tada duze vreme ostajemo bez obroka)...

znaci wey je jedno a kazein drugo, a oba su proteini ali sa ralicitim stepenom apsorpcije ( i udelom pojedinih amonokiselina u njihovom sastavu) sto uslovljava i nacin tj, vreme njihovog konzumiranja...whey posle treninga sa dex u PWM, a kazein uvece pre spavanja.....i da oba pijes sa vodomHVALA.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Mart 02, 2009, 10:37:11 pre podne
Citat
znaci wey je jedno a kazein drugo, a oba su proteini ali sa ralicitim stepenom apsorpcije ( i udelom pojedinih amonokiselina u njihovom sastavu) sto uslovljava i nacin tj, vreme njihovog konzumiranja...whey posle treninga sa dex u PWM, a kazein uvece pre spavanja.....i da oba pijes sa vodom

OVO JE I VISE ENGO DOVLJNO ..dalje od ovoga ne bi trebalo da se ljudi zamarju
odlicno !!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: igor-bg April 22, 2009, 12:46:48 posle podne
EXTRA TEXT ..alal vera i hvala :) ..sad napokon mogu da pijem whey sa mlekom muhahah :)

pio sam u toku dana i posle treninga sa vodom, sad bar mogu jednom dnevno sa mlekom xexe :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic April 22, 2009, 12:50:36 posle podne
Citat
.sad napokon mogu da pijem whey sa mlekom muhahah

nesto si ti pobrkao pojmove sinak..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: igor-bg April 22, 2009, 01:13:40 posle podne
Citat
.sad napokon mogu da pijem whey sa mlekom muhahah

nesto si ti pobrkao pojmove sinak..

Sta sam to pobrkao? Lepo pise da se pije sa mlekom ili pojede neki drugi protein (jajima npr) brzi whey u toku dana da bi usporilo njegovu absorbpciju ?

Nemam bas love da kupujem i kazein i whey u isto vreme.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic April 22, 2009, 05:11:24 posle podne
Citat
Sta sam to pobrkao? Lepo pise da se pije sa mlekom ili pojede neki drugi protein (jajima npr) brzi whey u toku dana da bi usporilo njegovu absorbpciju ?

gde pise i ko preprucuje da se whey pije sa melkom?
nemoj da citas ONO STO BI TI VOLEO DA PISE..vec citaj sa razumevanjem...

dakle od kada postoji ovaj forum...WHEY SA MLEKOM-NE !!!!!!

Citat
Nemam bas love da kupujem i kazein i whey u isto vreme.

ja znam da je zajebnano pogtovo klincima,ali ovo nije razlog da ti se pricinjvaju stvari i da razmiljsas da si video da whey se pije s amelkom nocu.
ja znam da je to tebi lepo i jos ako je neki whey od banane da tvojoj sreci nikada kraja..ali ne ide..
1 merica pred spavnje sa nekom vrstom posnog sira to jos i djene djene....ali mleko...no no.miki
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: igor-bg April 22, 2009, 05:49:52 posle podne
Citat
Sta sam to pobrkao? Lepo pise da se pije sa mlekom ili pojede neki drugi protein (jajima npr) brzi whey u toku dana da bi usporilo njegovu absorbpciju ?

gde pise i ko preprucuje da se whey pije sa melkom?
nemoj da citas ONO STO BI TI VOLEO DA PISE..vec citaj sa razumevanjem...

dakle od kada postoji ovaj forum...WHEY SA MLEKOM-NE !!!!!!

Citat
Nemam bas love da kupujem i kazein i whey u isto vreme.

ja znam da je zajebnano pogtovo klincima,ali ovo nije razlog da ti se pricinjvaju stvari i da razmiljsas da si video da whey se pije s amelkom nocu.
ja znam da je to tebi lepo i jos ako je neki whey od banane da tvojoj sreci nikada kraja..ali ne ide..
1 merica pred spavnje sa nekom vrstom posnog sira to jos i djene djene....ali mleko...no no.miki

BRZO ili SPORO?
Šta je bolje kad je reč o proteinima?
by Milan Ristić

"U drugim prilikama, uzmite uz whey protein nešto što će mu usporiti absorpciju. Odlično će poslužiti bilo koji prehrambeni artikl koji sadrži druge proteine i zdrave masti: par kuvanih jaja, čaša mleka ili jogurta, 1-2 kašike hladno ceđenog maslinovog ili lanenog ulja - kao što vidite, vrlo jednostavno! Tako će vaš whey protein biti puno bolje iskorišćen, pa ćete imati brži napredak i ujedno za svoj novac ćete dobiti više. Budite kreativni i pametni, i ne slušajte takozvane „lične trenere“ i prodavce u radnjama, koji znaju samo da vam kažu da kupite whey protein. Nije tako jednostavno. "


Napisano od strane moderatora foruma  Vladar-a...zna li se uopste na ovom forumu ko pije a ko placa ? 99 x razlicitih misljenja za jednu istu temu i to od strane ljudi kojima bi trebalo da verujemo.

Ja ne pijem i ne radim nesto sto mi vise prija,pio sam sa vodom iako mi je totalno bljutavo i odvratno i od srca sam se obradovao kada sam procitao da moze U TOKU dana sa mlekom ..jer su i svi prethodno govorili da mleko usporava absorpciju whey-a.

I nisam ni pomenuo da pijem whey sa mlekom nocu tako da mi se nista ne pricinjava....rekao sam u toku dana kada se preporucuje a nocu tj. posle treninga bi ga popio sa vodom (dosad sam pio sve sa vodom i po danu ) .

Mene samo zanima  prava istina i nista vise.

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: r3d April 22, 2009, 05:50:18 posle podne
Pa zasto ne whey sa mlekom pred spavanje? Zbog laktoze?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic April 22, 2009, 07:30:18 posle podne
vidi ovako ognjena strelo.
kao prvo..
imas 15-16 godina I NEMAS PRAVO DA SE BEZOBRAZNO PONASAS U OVOM SMISLU..

Citat
Napisano od strane moderatora foruma  Vladar-a...zna li se uopste na ovom forumu ko pije a ko placa ? 99 x razlicitih misljenja za jednu istu temu i to od strane ljudi kojima bi trebalo da verujemo.

DAKLE ovo nije napisao vladar vec je text napisao neko drugi...jos jednom..NA OVOM FORUMU SE JAKO DOBRO ZNA KOS TA RADI I KO DELI SAVETE A TO STO TI IMAS 15-16 GODINA I NE RAZUMES MNOGE STVARI IZ OVE OBLASTI ne daje ti za pravo da se ponasas ovako bezobrazno i donosi debilne zakljucke da se ovde nezna ko sta radi.
kao sto rekoh...ovde se jako dobro zna ko sta radi,a to sto tebi neko i necije ime ne znaci nista to je odraz toga kao sto rekoh DA SE NE RAZUMES NI U STA..
dalje..

Citat
proteine i zdrave masti: par kuvanih jaja, čaša mleka ili jogurta, 1-2 kašike hladno ceđenog maslinovog ili lanenog ulja

ISTO tako je malopre govoreno o tome kako ulje ne moze da uspori protein jer se ne moze protein rastovirti u vodi itd itd itd itd...
to sada i nije bitno...
bitno je ono da TI NE CITAS.....
tj iliako i citas ,to radis poptuno sa nerauzmevanjem matreije sto je i razumljivo ali ti opet ne daje za pravo da budes bezobrazn jel nesto ne rezumes..

Citat
Ja ne pijem i ne radim nesto sto mi vise prija,pio sam sa vodom iako mi je totalno bljutavo i odvratno i od srca sam se obradovao kada sam procitao da moze U TOKU dana sa mlekom ..jer su i svi prethodno govorili da mleko usporava absorpciju whey-a.

dakle..pionovo se vracamo...sam kazes da je bljutavo ali ne traz\is ensto da nije...otkuda znas da nije dobar sa melkom ako nisi rpobao i ucinilo ti se veoma lsatko..zar ne..
dakle......

NA OVOM I NA SVIM SOTALIM FORUMIMA OVOG SVETA KOJE TI NARAVNO NE CITAS JER NEMSA VREMENA JE STVAR VRLO KRATKA I JASNA...

NE WHEY SA MLEKOM.....
KRENI OD OVE TEME.

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,1369.msg33081.html#msg33081

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,605.msg9072.html#msg9072

jos jednom..
da si bar lupio da ces da ga pijes sa mlekom pred spvanje pa hajde....
vec hoces da pijes whey u toku dana sa mlekom da ga usporis a ne pred spavanje.v.aljda ti tada i ne treba spora aprobicja proteina..
da vidis sta si napisao...evo ti tvoje..

Citat
nisam ni pomenuo da pijem whey sa mlekom nocu tako da mi se nista ne pricinjava....rekao sam u toku dana kada se preporucuje a nocu tj. posle treninga bi ga popio sa vodom

sve je jsano ovde momcino...
jos jednom...
DOBIO SI  ISTINU KOJA JE TEBI TOLIKO PREKO POTREBNA I JOS JEDNOM TE MOLIM DA UKOLIKO TI OVAJ FORUM NE PASE,SLOBODNO MOZES DA IDES GDE HOCES TJ DA NE BUDES BEZOBRZAN JER SI PREVISE BALAV DA BI DELIO  KRITIKE TIPA DA SE OVDE NEZA KO PIJE A KO PLACA...

JOS JEDNOM I ZA SVA VREMENA...WHEY..NE SA MLEKOM.....IZ OVIH RAZLOGA DOLE...POTUDI SE DA CITAS A NE DA SMISALJS U SVOJOJ GLAVI KAKO BI TEBI NESTO BILO LEPO..TJ TVOJOJ GUZICI..


Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: igor-bg April 22, 2009, 07:59:48 posle podne


DAKLE ovo nije napisao vladar vec je text napisao neko drugi...jos jednom..NA OVOM FORUMU SE JAKO DOBRO ZNA KOS TA RADI I KO DELI SAVETE A TO STO TI IMAS 15-16 GODINA I NE RAZUMES MNOGE STVARI IZ OVE OBLASTI ne daje ti za pravo da se ponasas ovako bezobrazno i donosi debilne zakljucke da se ovde nezna ko sta radi.
kao sto rekoh...ovde se jako dobro zna ko sta radi,a to sto tebi neko i necije ime ne znaci nista to je odraz toga kao sto rekoh DA SE NE RAZUMES NI U STA..
dalje..
Prvo nemam 15 godina nego daleko vise ali necu da se pravdam jer nema potrebe za tim. Samo mi nije jasno zasto sam to bezobrazan Pedja zivota ti , uvek sam nasmejan i salim se sa svima a ko ti kriv sto si mrgud.


Urednik novina koje se bave fitnessom napise jedno, 10 clanova potvrdi isto to, drugih 10 clanova napise nije tako i na kraju sam ja bezobrazan i balav sto pitam ko je u pravu .

Moja pitanje je zasto se ti osecas prozvanim  i jos gore uvredjenim kada kazem ne zna se ko pije a ko placa??

Da si malo bolje procitao video bi da sam napisao 'ljudi kojima verujemo 'a tu sam podrazumevao i TEBE  Pedja a posle toga ti pises kako je moje misljenje debilno, kako se ne razumem u nista , kako sam bezobrazan  i balav , bravo samo neka sam ja bezobrazan.

Ne moras ni da odgovaras jer mi nije svrha bila raspravljanje nego cisto da saznam sto vise na ovom forumu,da se informisem zato sam i ovde.

pozdrav
P.S.....by the way....

Zahvaljujući sjajnoj saradnji Pedje Petrovića i gospodina Milana Ristića urednika časopisa MAXX, prenosimo vam još jedan fenomenalan članak upravo iz ovog časopisa, kojeg toplo preporučujem svima jer kao što će te vidjeti iz ovog, kao i iz ranijih članaka, MAXX obiluje vrhunskim, najaktuelnijim necenzurisanim informacijama iz oblasti bodybuildinga, fitnessa i sportske pripreme!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: pirat April 22, 2009, 08:04:49 posle podne
ti ako imas visse od 15 godina uveliko treba sam da doneses neke zakjlucke a ne da laprdas tako iz cista mira...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic April 22, 2009, 08:10:00 posle podne
Citat
Prvo nemam 15 godina nego daleko vise ali necu da se pravdam jer nema potrebe za tim. Samo mi nije jasno zasto sam to bezobrazan Pedja zivota ti , uvek sam nasmejan i salim se sa svima a ko ti kriv sto si mrgud.

ocigledno da si zaboravio da si napisao koliko god imas u nekoj drugoj temi... ;) ;),a ja sam jos nasmejaniji samo me smeta kada...

Citat
Moja pitanje je zasto se ti osecas prozvanim  i jos gore uvredjenim kada kazem ne zna se ko pije a ko placa??

jer ovo je cisti bezobrazulk i da ne kazem jos sta...iz jednog razlog..sto si ovde clan nekoliko dana i usudjujes se da dajes primedbe tog tipa da se ovde nezna ko pije a ko placa..
naravno da se osecam prozvanim jer sam ja jedna od osnivaca ovog foruma koji traje vec 4 godine i tada si sigurno ima mnogo manje godina od 15 ;) ;),a verovatno nisi ni znao sta znaci rec teretana......i ovde postoje sigurno ljudi KOJIMA SE MOZE VEROVATI A NE BITI BEZOBRAZAN....

na tebi je koem da verujes a ne da cujes ono sta bi ti hteo i voleo..u tome je tvoj rpoblem.. ;D ;D ;D

Citat
Urednik novina koje se bave fitnessom napise jedno, 10 clanova potvrdi isto to, drugih 10 clanova napise nije tako i na kraju sam ja bezobrazan i balav sto pitam ko je u pravu .

vec sam ti rekao..koji kurac onda u opste i pitas ako veruje nekome??/
zasto si dosao da budes bezobrazan...
ja cu da ti kazem
zato jer znas i sam da to i to treba da se pije sa vodom..
ali neeeeeeeeeeee
LPESE JE SA MLEKOM..to znamo svi....
ali ako ti neko kaze da ne treba..a li ti opet trazis da treba
pa rodjak mali,..onda radi ono sta mislis da treba......OK????

Citat
Ne moras ni da odgovaras jer mi nije svrha bila raspravljanje nego cisto da saznam sto vise na ovom forumu,da se informisem zato sam i ovde.

moja moralna duznost je da odgovrim i da te informisem. ;D ;D ;D-zato sam ja ovde ;) ;)

pozdrav i za tebe

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: NemanjaBG April 22, 2009, 09:42:16 posle podne
 Zabrini se kada ti ne odgovara niko...;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Jun 27, 2009, 04:07:34 posle podne
Sta bi ste vi rekli da vas netko uvjerava kako whey dize inzulin?
Neki "PAMETNI" likovi mene uvjeravaju kako whey dize inzulin........ :D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Jun 27, 2009, 04:09:26 posle podne
pa imaju proteini blagi uticaj na lucenje insulina...ali ni priblizno kao UH
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Jun 27, 2009, 04:17:14 posle podne
pa imaju proteini blagi uticaj na lucenje insulina...ali ni priblizno kao UH

Da, ali krivo sam se izrazio.
Po njihovoj teoriji whey nije dobro piti u danima netreniranja zbog toga sto dize inzulin.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Johnn1e Jun 27, 2009, 05:43:04 posle podne
Jel ni UH neces da jedes u danima ne treniranja posto i oni dizu insulin? I kakve veze ima ako dize insulin, jel si na dijeti? Lepo ti je nenadns rekao.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Jul 06, 2009, 09:17:44 posle podne
Znaci prije spavanje nije obavezan kazein, vec ako imamo whey protein mozemo ga usporiti sa posnim sirom, bademima itd?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Jul 21, 2009, 10:53:05 posle podne
Vremenska interakcija proteina i „bildanja“
 Usprkos uvriježenom mišljenju kako je nakon anaerobnog treninga važno konzumirati proteinski obrok ili suplemente, jedno nedavno istraživanje opovrgnulo je navedeno. S

kupina mladih muškaraca podijeljena je u tri podskupine: jedna je uzimala proteine neposredno prije i nakon treninga, druga ih je uzimala ujutro i navečer, a treća nije imala nikakav dodatni izvor proteina. Svaka podgrupa imala je jednako anaerobne treninge – u istim razmacima, s istim težinama i brojem ponavljanja, u jednako doba dana.

Nakon deset tjedana nisu zamijećene nikakve razlike u postignutoj snazi, mišićnoj masi niti sastavu tijela.

Izvor: IJSNEM
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Jul 22, 2009, 02:53:16 pre podne
Zasto mi to smrdi na placene studije...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: MilanceOlympia Jul 22, 2009, 10:38:00 pre podne
ma da bre....sigurno....
kad bih gledao te studije imao bih 20 kg  ukupno...:)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: MAXX Jul 22, 2009, 01:36:34 posle podne
Na osnovu cega znate da je placena studija?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Jul 22, 2009, 02:20:45 posle podne
Ne znam , samo kazem da smrdi, mozda jeste, a mozda i nije...ima milion faktora...tu ne pise skupina bodybuildera, vec skupina muskaraca...Zatim ova treca grupa, nije imala nikakav izvor proteina, a nije doslo do katabolizma (nakon 10 sedmica)????

Nisam ja dovoljno struchan, ali na prvi dojam vjerujem da vecini to zvuci u najmanju ruku cudno.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bebac Jul 22, 2009, 02:23:37 posle podne
MAXX

A koji je tvoj stav o ovome?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Jul 22, 2009, 02:26:52 posle podne
I mene takodje interesuje sta misle iskusniji o ovoj studiji. ;D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sasacg Jul 22, 2009, 03:34:39 posle podne
Kretenizam!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: MilanceOlympia Jul 22, 2009, 06:02:16 posle podne
bravo sale....
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Odin Septembar 21, 2009, 09:22:42 posle podne
Nisam znao gde da postavim ovo pitanje pa sam resio ovde jer ima veze sa brzinom proteina....Dakle da li neko zna kolika je razlika izmedju ulaska u krvotok koncentrata i izolata...izolat ulazi brze ali da li je to takva mala razlika da ne treba razbijati glavu o tome.Cuo sam da izolat ulazi u krvotok za oko 30 min a koncentrat za 40,da li je to tacno,necu spominjati hidroizolat jer on to radi skoro ko amino.DAKLE INTERESUJE ME KOLIKA JE RAZLIKA ULASKA U KRVOTOK IZMEDJU IZOLATA I KONCENTRATA.Ako ima neko strucan da odgovori da ne bi lupali bez veze...hvala
postavljam pitanje upravo zbog the whey-a jer je on koncentrat  ???
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: duh Septembar 21, 2009, 09:25:51 posle podne
Au deset minuta je vecnost.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Septembar 21, 2009, 09:58:14 posle podne
totalno je nebitno...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: The_Bulldog Septembar 22, 2009, 12:46:41 pre podne
Koliko ja znam razlika se krece u nekih tih 10 min...A sta ti znaci tih 10-ak minuta? I nadam se da znas ostale razlike izmedju WPC i WPI...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Odin Septembar 22, 2009, 10:08:09 posle podne
Koliko ja znam razlika se krece u nekih tih 10 min...A sta ti znaci tih 10-ak minuta? I nadam se da znas ostale razlike izmedju WPC i WPI...

ma ok je...samo dize se velika frka oko izolata..koliko je bolji,brzi itd,po meni ta vremenska razlika nije toliko bitna ako imas dosta amino kiselina u sebi oko treninga pogotovo ako pijes tecne,tako da je razlika od 10 min neznatna a dosta znaci ako kupis izolat koji osta 6500din i koncentrat koji je oko4000 a razlika samo 10 min.Hteo sam samo vasa misljenja kolika je razlika,posto ne znam da li je istina tih 10 min ili vise,tako sam ja cuo pa mi je trebalo neko ko je malo upuceniji oko brzine ulaska u krv izolata i koncentrata!!!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: The_Bulldog Septembar 23, 2009, 12:30:27 pre podne
Razlika nije samo u brzini apsorbcije....isolat ima procentualno vise proteina u sebi i visi BV, a manje masti i laktoze...s' tim sto u preradi gubi i neke vredne elemente koje sazdrzi WPC...a i zbog brzine ulaska malo vise provocira sekreciju insulina...sve u svemu vecina takvih polemika izvode zakljucak da je isplativije uzeti koncentrat...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 23, 2009, 07:16:54 pre podne
...............i sa tim sto ISOLAT koriste takmicari zadnjih 3 do 4 nedlje jer nekome KONCENTRAT ima tendenciju zadrzavanja vode,ali dok je takmicenje daleko svi uzimaju koncentrat radi isplativosti
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: The_Bulldog Septembar 23, 2009, 11:53:02 pre podne
Eto, mislim da smo ti razresili nedoumice...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Axo_Keki Mart 28, 2010, 09:36:19 pre podne
znaci koncentrat radi isplativosti
a isolat prije takmicenja
znaci mi sto se netakmicimo konstantno mozemo piti koncentrat eheh
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: MilanceOlympia Mart 28, 2010, 10:17:47 pre podne
znaci koncentrat radi isplativosti
a isolat prije takmicenja
znaci mi sto se netakmicimo konstantno mozemo piti koncentrat eheh

bas tako...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: 84fastandfurious Mart 28, 2010, 02:36:21 posle podne
PooZ LJUDI :)
Evo cito sam neki casopis...gde Lbrada pise o proteinima...
pa me zanima dali je to istina...
Da je najbolja konbinacija posle treninga u PWM kazeine+WHEY....
Dali je to istina? dali stvarno moze ici ta kombinacija...?malo sam zbunjen sa tim stvarima...nikako mi nije jasno da se kazein,
koristi u PWM...a znam samo da je dobar pred spavanje... trenutno koristim izolat+glut.+deks i maldodekstrozu posle treninga.dali da se drzim samo toga ili da ubacim i kazein...nesto sam razmisljo da ga ubacim...
volio bi neko iskreno odgovori...
i bili bilo pozeljno da ubacim i kazein...dali bi on meni usporio Pwm... i ako ako ubacim kazein,
kolo vremena onda treba da sacekam da konzumiram prvi obrok...jel kazein po sebi dugo se vari...??? :0 :o
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: breshahils Mart 28, 2010, 03:30:17 posle podne
Najidealniji obrok u toku dana je onaj koji ti nivo AK u krvi drži konstantan, tj tad je tvoja potreba za AK osigurana sa kombinacijom više vrsta proteina, npr (izolat, whey, protein iz belanaca, kazein) i taman kad ti se završi ugradnja AK iz isolata, počinje da se otpušta onaj iz whey, taman kad se on završi ide iz belanaca, pa kazein.
E konkretno odmah nakon treninga najveća potreba ti je za AK iz najbrzeg izvora a to su u ovom slučaju AK i AK iz isolata i koncentrata, e sad u manjoj meri bi bilo fino da PWM sadrzi još neki izvor proteina (eg, kazein...) nise strašno ako ga nemaš u tom trenutku onda natempiraj ostale obroke da ti prate dalji priliv AK, npr posle PWM pojedeš belanca...  ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Mart 28, 2010, 03:35:56 posle podne
kombinacija cassein i jos ako je micclear sa whey kocnetratom ili isoaltom vise nego idelan posle treninga
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: djuka777 Mart 28, 2010, 03:41:15 posle podne
myofusion
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: 84fastandfurious Mart 28, 2010, 03:56:39 posle podne
Hvala svima :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Poseidon Maj 02, 2010, 02:01:33 pre podne
myofusion

myofusion nema u sebi miccelar caseina ali je najbolji  blend protein u svakom slucaju
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: opaquer Maj 02, 2010, 06:14:41 posle podne
PROTEIN 80+ JA VJECNO PIJEM DOK SAM PRIJE PIO FORMULU 80+ OD MULTIPOWERA-Mliječni protein (kazein) Opskrbljuje muskulaturu proteinom do sedam sati i ima visoki udio BCAA(premda ja ubacujem bcaa po 5 tab prije i poslije treninga)....... - Izolat mliječnog proteina - Preko 90 % proteina u ukupnoj krutoj tvari. To znači da ima vrlo malo masti i ugljikohidrata! - Sirutka - Protein koji se brzo oslobađa. Također opskrbljuje muskulaturu s L-glutaminom. - Jajčani protein - Sadrži takozvane sumporne aminokiseline.
ja pijem ovaj protein prije spavanja nekad tokom dana il ako mi slucajno wheya nestane ovog pije iza treninga...to je mozda ista stvar kao ta vasa sto pricate o njoj:))
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Donovan Maj 02, 2010, 06:31:00 posle podne
Meni je Syntha-6 sa 3 kapsule omega 3 najbolja stvar kao zamjena za cvrsti obrok.:) Drzi me sitim cak 3 sata.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Maj 02, 2010, 07:44:13 posle podne
valjda myofusion ima u sebi milk protein koliko sam vidio ? koji je 80%casein 20% whey
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: vsns Maj 02, 2010, 07:59:15 posle podne
šta je bolje za piti pred spavanje i u toku dana,isobolic ili mega shake?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 02, 2010, 08:34:01 posle podne
valjda myofusion ima u sebi milk protein koliko sam vidio ? koji je 80%casein 20% whey

tacno
ali obratno...
20% je cassein
moja greska gore....
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Poseidon Maj 03, 2010, 01:32:40 pre podne
valjda myofusion ima u sebi milk protein koliko sam vidio ? koji je 80%casein 20% whey


ima milk proteina to jeste oko 20% casein nama je najbolji micelarni casein ali nazalost ne pise njegov procenat,nego samo milk koji je vecinom kalcium caseinat
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Poseidon Maj 03, 2010, 01:37:38 pre podne
šta je bolje za piti pred spavanje i u toku dana,isobolic ili mega shake?

u toku dana neki blend protein da te drzi 3 sata a pred spavanje najbolje micelarni casein,kod nas cini mi se da osim dymatizeovg nema ni jedan da je cist a ni on nije cist ali sa najvecim % micelarnog..isobolic je ok sasvim ali je malo cena prenaduvana bolje myofusion u svakom slucaju i zbog cene a odlican kvalitet ali ako se ima novca isobolic je veoma dobra stvar
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Deja Maj 03, 2010, 02:15:40 pre podne
Koliko ja vidim po netu, whey je 20%, a casein 80% milk proteina...

Sto se caseina tice kod nas osim kod Pedje jedino sam video Prolong, ali ni po ceni ni po kvalitetu ne prilazi THE Casein-u.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Maj 03, 2010, 02:19:53 pre podne
I ja mislim tako, do sad sam na to tako gledao nisam nidje naisao na drugaciji info
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 03, 2010, 05:42:26 pre podne
Citat
nema ni jedan da je cist

NARVNO DA IMA
THE MICCLEAR CASSEIN i to pakovanje od 1.250 gr i 2000 gr.. ;) ;) ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Maj 03, 2010, 06:01:52 pre podne
valjda myofusion ima u sebi milk protein koliko sam vidio ? koji je 80%casein 20% whey


ima milk proteina to jeste oko 20% casein nama je najbolji micelarni casein ali nazalost ne pise njegov procenat,nego samo milk koji je vecinom kalcium caseinat

netacno, mlijeko ne moze da sadrzi denaturisan izvor caseina kao sto je calcium casein vec iskljucivo micellar type
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Poseidon Maj 03, 2010, 12:56:48 posle podne
nazalost veoma tacno a mleko niko ni ne spominje nego milk protein
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 03, 2010, 04:01:52 posle podne
nazalost veoma tacno a mleko niko ni ne spominje nego milk protein

kao i sta je tacno da postoji micclear casein
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Poseidon Maj 03, 2010, 07:59:09 posle podne
nazalost veoma tacno a mleko niko ni ne spominje nego milk protein

kao i sta je tacno da postoji micclear casein

da naravno ali u veoma maloj konc...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 04, 2010, 06:07:43 pre podne
Citat
da naravno ali u veoma maloj konc...

pa THE MICCLEAR je 100% micclear  ;) ;)
tu nema ovaj ili onaj postotak a to moze da zna SAMO ONAJ KO GA JE PROBAO kakva je razlika izmedju CALCIJUM KAZEINATA I MICCLEAR CASSEIN
a ti ocigledno nisi probao THE pa iz tog razloga nisi ni kompetentan da pricas o njemu,jer je ovde i vise nego ocigledno da si ljubitelj GASPARI i VPX sto su vrhinski brenodvi i niko ne spori o tome ali je rec o tome na na nasem treizstu POSTOJI MICCLEAR CASSEIN i to je to
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Poseidon Maj 04, 2010, 12:42:59 posle podne
ovde pricamo o milk proteinu uopste gledano a ne u 100% micelarnom caseinu koji niko nije ni spomenuo,pricamo u odnosu micelarnog caseina u milk proteinu koji je u myofusionu
nisam pio nikad taj the micelar casein ali sam pio myofusion koji je jako ali jako dobar...cak vise ne mozemo ga ni porediti sa the jer je myo obican blend protein a the je cist casein zar ne?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 04, 2010, 09:37:07 posle podne
ovde pricamo o milk proteinu uopste gledano a ne u 100% micelarnom caseinu koji niko nije ni spomenuo,pricamo u odnosu micelarnog caseina u milk proteinu koji je u myofusionu
nisam pio nikad taj the micelar casein ali sam pio myofusion koji je jako ali jako dobar...cak vise ne mozemo ga ni porediti sa the jer je myo obican blend protein a the je cist casein zar ne?

receno je da na trezistu nema micclear casseina pa iz tog razloga sam rekao da IMA tjti si rekao da tako nesto kod nas nema
ali nije ni bitno,bitno da se razume
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: dex Maj 31, 2010, 01:38:33 posle podne
stvarno dobar the casein, bas nezno legne u stomak, za razliku od dymo koji sam imao osecaj kao ciglu da sam progutao i nisam mogao da se nazdarem vode posle njega.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 31, 2010, 02:42:08 posle podne
stvarno dobar the casein, bas nezno legne u stomak, za razliku od dymo koji sam imao osecaj kao ciglu da sam progutao i nisam mogao da se nazdarem vode posle njega.

naravno
micclear je micclear
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: weasel Maj 31, 2010, 03:40:00 posle podne
meni je i ukus poceo da se svidja  :)
Dok sam pio vanilu nekako sam na silu, sad kad mi stigla 2 kg cokolade mnogooo bolje :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 31, 2010, 04:15:49 posle podne
meni je i ukus poceo da se svidja  :)
Dok sam pio vanilu nekako sam na silu, sad kad mi stigla 2 kg cokolade mnogooo bolje :)

HEHEHEHEHE
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: icko Maj 31, 2010, 04:19:48 posle podne
Jasta more, i jos je  gust kad padne u stomak lepo te zasiti.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Maj 31, 2010, 04:20:08 posle podne
prestao sam da hvalim mnogo ali sto se tice micelarnog caseina od pedje moram priznati da je havarija dobar...na keto kad sam imao cheat obrok jeo sam pola kile banana i 3-4 merice caseina gusto umucenog xD i umakao xD kao nutela je xD
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Maj 31, 2010, 04:21:32 posle podne
aauuuuuuuuu
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: nenadns Maj 31, 2010, 05:27:32 posle podne
i bas mi je prijalo xD
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: weasel Jun 03, 2010, 09:36:06 posle podne
Pa mozda u ukusu al po sastavu nije ni priblizan 100% micclearu
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bojanh66 Jun 04, 2010, 11:04:27 pre podne
da li je OK da u ovoj temi postavim pitanje jer se dvoumim izmedju 2 kazeina ili da otvorim novu temu da ne zagadjujem ovu ???
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Gurke Jun 04, 2010, 11:14:50 pre podne
ma rokaj kad si vec pitao.... :)

uzmi THE casein,nemoj da se dvoumis ;D ;D ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bojanh66 Jun 04, 2010, 11:22:37 pre podne
citas mi misli brate :)
ali ajd,kad sam vec krenuo sa pitanjem,da objasnim detaljno.

Trenutno pred spavanje koristim 225gr mladog sira = 65 dinara dnevno = 22gr proteina
Mesecno ode  2000 dinara na njega.

Odlucio sam da uzmem kazein iz Pedjine ponude,http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30028

Cena 4500 dinara,pakovanje 2000gr,dozer 30gr.
Sto znaci,da me dozer od 30gr svako vece izadje 68 dinara,moze se bukvalno reci,ista cena kao i za mladi sir.

Moja pitanja su:
1.da li je ovo bolji izbor od mladog sira
2.da li je ovo micular kazein ili kako vec,posto vidim da ste spominjali da je taj micular najbolji
3.kakav ukus ima ovaj kazein,nadam se da nije gadan i gorak kao od THE AMINO WHEY ??????
4.da li je dozer od 30gr dovoljan za obrok pred spavanje sa jedno 3dl vode

Eto,samo me to zanima,ta 4 pitanja i da li mi je odluka dobra?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Gurke Jun 04, 2010, 12:01:31 posle podne
1.bolji :) (kao da poderis dextrozu i vitargo)
2.THE ti je 100 %MICCLEAR casein kao sto je pedja napisao nekoliko postova dole
3.nisam pio THE...uzeo sam  jednom pro long,ukus kao i svaki whey ;)
4.ako imas para moze i 10....al jedna ti je sasvim dovoljna :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 04, 2010, 01:03:14 posle podne
sve receno
osim da kazem bojanu da amino whey ima gorak okus i tra bogu zhvataliti na tome sto bi u prevodu znacilo da NEMA SMECA TIPA ZALADJIVACA I MNOGO VESTACKIH OKUSA koji bu unistili GADAN OKUS AMINO KISELINA.
jer ako si ikada uzima bcaa onda ti je sve jasno zbog i iz kog razloga je amino whey blago gorak..
ali nekima tj vecini to i vise nego odgovara jer ipak imaju cokaoladu a nemaju onaj smor od cokoladnih ukusa koji nakon pola popijene kante vec predje u dosadu tj slatkoca i sve ostalo
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: BAKIĆ Jun 04, 2010, 01:15:26 posle podne
Ma bre ukus nije toliko bitan samo DA RADI:)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bojan lepojevic Jun 04, 2010, 02:02:36 posle podne
pijem cokoladu vec godinu i po i uopste se nisam navukao ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bojanh66 Jun 04, 2010, 02:21:00 posle podne
hvala na odgovorima,pasce uskoro jos jedna kupovina :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: weasel Jun 04, 2010, 02:44:38 posle podne
Kao ti Amino Whey gorak ...
MIslim jeste da nema blag ukus ko obican whey ili neki blend ali i njega sam coocie and cream pio sa zadovoljstvom ....

Jedino mi the casein vanila pravio malo problema u pocetku sa ukusom.. dok je coklolada vise nego dobar
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: bojanh66 Jun 04, 2010, 02:57:36 posle podne
ma da ne zagadjujemo temu,jednostavno sam navikao na slatkise od pre,dakle milka cokolade,krem itd,pa kad sam probao prvi put amino whey,bilo je kolko tolko izdrzljivo.

ali nakon jedno 10-ak treninga i 10-ak uzastopnih ispijanja,teralo me da ga povratim i morao sam bukvalno posle svakog gutljaja da uzmem i gutljaj vode da mi spere s grla taj ukus.

jbg.

coockies mi je dosta bolji i njega mogu da pijem dosta lakse nego cokoladu,ali evo vec mi se usta privikavaju i na njega,pa ga pijem sve teze i teze.
jbg,nismo svi isti.

ali kazem,da ne zagadjujemo temu vise
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Grof of Milutovac Jun 04, 2010, 03:12:15 posle podne
Meni je ukus amino whey-a od cokolade vrh. ova nova verzija je ukusnija od one ranije. takodje, pio sam i cookies and cream i mogu reci da mi je sa ovsenima najukusniji.

Nikada nisam osetio da amino whey ima gorak ukus.

 Jedan drugar koji je bio kod mene je otvorio kantu amino whey-a od cokolade, pomirisao i pitao me: ''Jel ovo ima ukus kao sto mirise?", samo sam mu odgovorio: "Da, cak i bolje."
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: IGOR_X3M Jun 04, 2010, 11:55:14 posle podne
Sto rece bakic hebes ukus, bitno da radi

Jbg ko hoce dobar ukus nek ide u mc donalds za ukusan shake    ;D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: icko Jun 05, 2010, 12:24:25 pre podne
Zanimljivo je sto kad the casein ostavis jedno pet minuta ima bolji ukus ne kad ga cimnes odmah.
A drugo sto Igor kaze,npr. mutant pro ima odvratan ukus ali je ok protein.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: locko Jun 05, 2010, 01:50:22 posle podne
Mngo sam lupetao za suplemente i ostale gluposti ali sam uvideo da ce mi izgleda biti potrebi s obzirom da sam krenuo u teretanu, a nemam bas adekvatnu ishranu.

Interesuje me da li moze neko da mi preporuci neki protein koji ce mi pomoci u ishrani i razvoju misicne mase. Ja nemam dobru ishranu tj. ne mogu da priustim sebi da svaki dan jedem veliku kolicinu kvalitetnog mesa vec jedem dosta kuvane hrane tj. sta mi se spremi, a i ne jedem dovoljno tj. mozda nekih 3x dnevno sto je jako malo.

Voleo bi da mi neko da savet u vezi kupuvine kvalitetnog suplementa, a da pritom nema nekih kontraindikacija...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Gurke Jun 05, 2010, 01:54:20 posle podne
bez hrane nemoj ni da pokusavas da uradis nesto :) :)

prvo sredi hranu pa onda razmisljaj o suplementima  ;) ;) ;)

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Saidcg Jun 05, 2010, 07:22:01 posle podne
slazem se u potpunosti, bez kvalitetne ishrane nema misica ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: BBIML Jun 17, 2010, 05:28:20 posle podne
Kakav je iso sensation ,po porciji 30 gr proteina ..?i gde ima da se nabave kod nas hidrolizovani wyeh proteini kao sto je HYDROWYEH od ON-a ?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 17, 2010, 06:42:54 posle podne
Kakav je iso sensation ,po porciji 30 gr proteina ..?i gde ima da se nabave kod nas hidrolizovani wyeh proteini kao sto je HYDROWYEH od ON-a ?

hydro nema nigde...
a iso sensation je vise nego odlican
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Jun 18, 2010, 12:04:58 pre podne
Kakav je iso sensation ,po porciji 30 gr proteina ..?i gde ima da se nabave kod nas hidrolizovani wyeh proteini kao sto je HYDROWYEH od ON-a ?

PA evo, hydrowhey od ON, sta bi vise :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: BBIML Jun 18, 2010, 04:47:52 posle podne
Kakav je iso sensation ,po porciji 30 gr proteina ..?i gde ima da se nabave kod nas hidrolizovani wyeh proteini kao sto je HYDROWYEH od ON-a ?

PA evo, hydrowhey od ON, sta bi vise :)
mislio sam el ima kod nas?ili neki drugi hidrolizovan?El ce da bude u RS i kad hydrowhey?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: ninja_bg Jun 18, 2010, 09:24:23 posle podne
a sta ce ti?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: icko Jun 18, 2010, 10:36:06 posle podne
Pa sprema se Arnolds Classic i MO, za sto to pitas svasta nindzo.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: ninja_bg Jun 18, 2010, 11:05:42 posle podne
aaa, ja se izvinjavam... ja sam ipak beton liga pa koristim koncentrat :D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: BBIML Jun 19, 2010, 01:07:47 pre podne
Pa sprema se Arnolds Classic i MO, za sto to pitas svasta nindzo.
grabis svaku mogucu prednost :D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: ninja_bg Jun 19, 2010, 05:35:04 posle podne
par vas na forumu se opasno opteretilo tim stvarima :) opustite se malo momci
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Gurke Jun 19, 2010, 05:41:14 posle podne
ja bi to uzimo samo kad bi mi dali dzabe ili za neke smesnu cenu ;D.... za te pare mogu mnogo korisnije stvari da se uzmu ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Jun 19, 2010, 06:08:36 posle podne
Upravo to Gurke, a rekreativcu nema razlike neke...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: BBIML Jun 28, 2010, 03:06:07 posle podne
Da li je bolje da se uzme elite 12 ili tako neki cassein ,ili npr syntha ?za uvece ili zamena za obrok ?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mica86 Jun 28, 2010, 04:45:42 posle podne
Jedno ti je blend, a drugo je kazein..uzeces ono sto ti treba. Ako ces uvece da pijes onda kazein iz vec poznatih razloga, ako ces kao zamenu za obrok onda ces uzeti neki blend..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: dex Avgust 26, 2010, 11:32:34 pre podne
kazein je najbolja opcija, ako se ipak resis za neki blend gledaj sa sto manje hidrata, obzirom da ti treba za uvece.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Avgust 26, 2010, 01:51:46 posle podne
kao sto momci rekose gore..

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=categories.view&category_id=166
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: wolf2506 Septembar 04, 2010, 02:19:35 posle podne
Profesionalno napisan text, puno sam naucio iz njega
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Spartak Septembar 17, 2010, 01:26:18 posle podne
Iso sensation je perfekcija, ukusi, ne pjeni,muti se za sekund, ....
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: garinga Oktobar 19, 2010, 04:49:15 posle podne
dali sme da se uzima dvaput dnevno po jedna doza proteina
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Oktobar 19, 2010, 04:57:51 posle podne
dali sme da se uzima dvaput dnevno po jedna doza proteina
mozes i 6 puta na dan;)
opusteno samo,dobro jedi pij 2 do 3 puta na dan whey i bice misica;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: garinga Oktobar 20, 2010, 08:49:23 posle podne
hvala na odgovoru........
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Francuz Decembar 10, 2010, 12:14:57 pre podne
Da li je mnogo za jedan obrok 70g proteina? Da je recimo odnos 45g proteina iz mesa + 25g iz ella sira? Znaci, ne 75f praska, vec iz cvrste hrane.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Vladar Decembar 10, 2010, 12:37:32 pre podne
Kako za koga, za Tebe jeste.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Decembar 10, 2010, 09:08:03 pre podne
Da li je mnogo za jedan obrok 70g proteina? Da je recimo odnos 45g proteina iz mesa + 25g iz ella sira? Znaci, ne 75f praska, vec iz cvrste hrane.
legendo ako ja jedem 150g mesa u obroku(najvise 180g) mericu ipo whey posle treninga...koliko onda tebi treba?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Francuz Decembar 10, 2010, 12:12:03 posle podne
Da li je mnogo za jedan obrok 70g proteina? Da je recimo odnos 45g proteina iz mesa + 25g iz ella sira? Znaci, ne 75f praska, vec iz cvrste hrane.
legendo ako ja jedem 150g mesa u obroku(najvise 180g) mericu ipo whey posle treninga...koliko onda tebi treba?

Svestan sam da mi ne treba, samo sam hteo da znam da li ce mozda ovaj kazein iz ella sira da se racuna kao da sam ga kasnije uneo, jer je sporo otpustajuci... :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Decembar 10, 2010, 12:16:41 posle podne
Da li je mnogo za jedan obrok 70g proteina? Da je recimo odnos 45g proteina iz mesa + 25g iz ella sira? Znaci, ne 75f praska, vec iz cvrste hrane.
legendo ako ja jedem 150g mesa u obroku(najvise 180g) mericu ipo whey posle treninga...koliko onda tebi treba?

Svestan sam da mi ne treba, samo sam hteo da znam da li ce mozda ovaj kazein iz ella sira da se racuna kao da sam ga kasnije uneo, jer je sporo otpustajuci... :)
pa ti onda pojedi 1kg sira ujutru i ne moras da jedes pola dana:D
jedi po 150g mesa u obroku,nemoj preko 8 belanaca,oko 250g do 300g sira i to je to na svaka 3 sata
obrok pre treninga 2 sata pre treninga,obrok posle treninga nekih 40min najvise,whey onda,sir pre spavanja(ili micelarni kazein) i to je to
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Francuz Decembar 10, 2010, 12:23:34 posle podne
Da li je mnogo za jedan obrok 70g proteina? Da je recimo odnos 45g proteina iz mesa + 25g iz ella sira? Znaci, ne 75f praska, vec iz cvrste hrane.
legendo ako ja jedem 150g mesa u obroku(najvise 180g) mericu ipo whey posle treninga...koliko onda tebi treba?

Svestan sam da mi ne treba, samo sam hteo da znam da li ce mozda ovaj kazein iz ella sira da se racuna kao da sam ga kasnije uneo, jer je sporo otpustajuci... :)
pa ti onda pojedi 1kg sira ujutru i ne moras da jedes pola dana:D
jedi po 150g mesa u obroku,nemoj preko 8 belanaca,oko 250g do 300g sira i to je to na svaka 3 sata
obrok pre treninga 2 sata pre treninga,obrok posle treninga nekih 40min najvise,whey onda,sir pre spavanja(ili micelarni kazein) i to je to

Sve je ovo ostalo jasno, hvala Naturalni. :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Mastercard Januar 26, 2011, 05:22:16 posle podne
Moze li  se pre spavanja,umesto caseina, koristiti
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 26, 2011, 06:37:44 posle podne
moze

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29784

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29786
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Mastercard Januar 26, 2011, 06:52:16 posle podne
Zahvaljujem .
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mica86 Januar 26, 2011, 07:36:26 posle podne
Jel greska koristiti kazein i preko dana kao zamenu za obrok umesto nekog blenda?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Januar 26, 2011, 08:37:12 posle podne
Jel greska koristiti kazein i preko dana kao zamenu za obrok umesto nekog blenda?
moze sto da ne
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mica86 Januar 26, 2011, 09:39:34 posle podne
Hvala na odgovoru ;)
i mislio sam da moze, isto je to skoro...pitam da znam sledeci put kada budem kupovao da uzmem samo kazein pa da imam i kada sam na faxu i pred spavanje umesto ele..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: ela ela Januar 27, 2011, 09:25:33 pre podne
Imas i blend u tu svrhu ali ako se tebi isplati i OK ti je tako-sto da ne  :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Drakulamuscletech Januar 27, 2011, 11:22:35 pre podne
da sto kaze ela blend ti je bolji za pred spavanje :) ali je skupo da uzimas brzi za posle treninga i spor za pred spavanje barem za mene :) al ako imas para cepaj :)) al mozes i kazein pred spavanje nece ti skoditi...:))
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: ela ela Januar 27, 2011, 11:37:42 pre podne
Kazein i jeste za pred spavanje,pre svega.Ako mu nije skupo moze i preko dana.
Isplativije-na duze staze-gledano jeste-blend preko dana;whey(odnosno izolat)posle treninga i kazein pred spavanje.
To bi-u stvari-bilo idealno ali ako se kalkulise sa kesom-onda prioriteti-zna se.
Sto se mene tice-kazein dolazi na kraju,posle svega gore pomenutog ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mica86 Januar 27, 2011, 11:55:03 pre podne
Ma znam ja za sta sluzi kazein, blend i whey :D
Pitao sam samo iz razloga da ne kupujem sva tri nego da uzmem whey i kazein, jer je bolji i isplatljiviji od ele pre spavanja, a ako bi vec uzeo kazein onda da ga iskoristim i ponekad preko dana kada ne mogu da stignem da jedem. Ali ako pretekne para (sto je tesko izvodljivo) onda bih uzeo i blend i izolat i sve sto postoji...ali da ne mastam vise, vratimo se u realnost  ;D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Januar 27, 2011, 12:40:00 posle podne
Pomijesaj whey i kazein i to ti je to, homemade blend koji ce posluziti svrsi...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: ela ela Januar 27, 2011, 12:47:02 posle podne
mica86-ako budes iskoriscavao taj kazein preko dana i uvece(naravno)pogledaj koliko ce ti trajati
i koliko ce da te kosta a frka ti je za kes-u tome je bila poenta ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Drakulamuscletech Januar 27, 2011, 12:51:51 posle podne
da i to je tacno :))) ako ga budes koristio manje ce da ti traje :) sto ti je opet problem za kes..
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mica86 Januar 27, 2011, 02:15:58 posle podne
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30028
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29786

skoro je isto, ali nije ni bitno da ne spamujemo temu sa glupostima :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Januar 27, 2011, 03:15:57 posle podne
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30028
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29786

skoro je isto, ali nije ni bitno da ne spamujemo temu sa glupostima :)
posle treninga 30g whey i 10g kazein ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Francuz Januar 27, 2011, 05:58:39 posle podne
Da li je obavezno dodavanje nekog izvora masti ( omega 3, lesnik, badem... ) kada se pije blend?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Januar 27, 2011, 06:06:01 posle podne
Da li je obavezno dodavanje nekog izvora masti ( omega 3, lesnik, badem... ) kada se pije blend?
pa zavisi
dobra je kombinacija
ali ako imas ovas pri ruci,ili kuvano pirinac onda NE
znaci ili BLEND+MASTI
ili BLEND+UH
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Francuz Januar 27, 2011, 06:41:16 posle podne
Da li je obavezno dodavanje nekog izvora masti ( omega 3, lesnik, badem... ) kada se pije blend?
pa zavisi
dobra je kombinacija
ali ako imas ovas pri ruci,ili kuvano pirinac onda NE
znaci ili BLEND+MASTI
ili BLEND+UH

Hvala puno Naturalni. ;)
Ja sam mislio u smislu da ce bez masti da protrci kroz mene, kao whey. Naravno, ubace oni u blend i casein, i egg protein itd, al nesto sumnjam da je to dovoljno da se uspori apsorcija.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tenssa Januar 27, 2011, 07:00:56 posle podne
PA i nije, ali nema 40 gr wheya pa da se ne iskoristi. :)

Ne boj se za neiskoristavanje, svaki protein se otpusta taman kako treba. :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Francuz Januar 27, 2011, 07:38:41 posle podne
PA i nije, ali nema 40 gr wheya pa da se ne iskoristi. :)

Ne boj se za neiskoristavanje, svaki protein se otpusta taman kako treba. :)

To mi kazi. Hvala Tenssa druze. :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 28, 2011, 10:26:58 pre podne
Kazein i jeste za pred spavanje,pre svega.Ako mu nije skupo moze i preko dana.
Isplativije-na duze staze-gledano jeste-blend preko dana;whey(odnosno izolat)posle treninga i kazein pred spavanje.
To bi-u stvari-bilo idealno ali ako se kalkulise sa kesom-onda prioriteti-zna se.
Sto se mene tice-kazein dolazi na kraju,posle svega gore pomenutog ;)

ovo je odlicno objasenjenje
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Mastercard Januar 28, 2011, 03:42:15 posle podne
moze

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29784

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29786

Hvala . Koja je razlika izmedju ta dva proteina ?                                     
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Naturalni Januar 28, 2011, 04:53:08 posle podne
moze

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29784

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29786

Hvala . Koja je razlika izmedju ta dva proteina ?                                     
nema neke razlike velike..u jedan gram UH,i sto u elit 12 imas 2kg a u gourmetu 2.3kg taman je i razlika u ceni takva da ti dodje na isto...ako mene pitas ukusniji je gourmet(jebes ukus)da kazem skoro isti djavo sta ces uzeti
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Ironman Februar 27, 2011, 11:48:16 posle podne
Interesuje me samo da li je negde mozda detaljnije objasnjeno, kojim postupkom se dobija micelarni kazein ? Pisalo je samo da je hladni postupak u pitanju, pa me zanima ima li neko konkretnije objasnjenje? Btw  citao sam samo prve dve stranice ove teme tako da ako je bilo objasnjenja u sledecih 13 unapred se izvinjavam :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Laličić Mart 07, 2011, 12:04:50 posle podne
po prvi put konzumiram prostar jagodu.. do sad sam samo uzimao vanilu i chokoladu,chinile su mi se neprikosnovenim.. ali jagoda.. ovo je SEX..:)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Nenad018 Mart 07, 2011, 01:04:37 posle podne
po prvi put konzumiram prostar jagodu.. do sad sam samo uzimao vanilu i chokoladu,chinile su mi se neprikosnovenim.. ali jagoda.. ovo je SEX..:)

hehe ma ko jos obraca paznju na ukuse, bitno je sta se nalazi u merici a kakvog je ukusa...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Burner Mart 07, 2011, 01:06:32 posle podne
po prvi put konzumiram prostar jagodu.. do sad sam samo uzimao vanilu i chokoladu,chinile su mi se neprikosnovenim.. ali jagoda.. ovo je SEX..:)

hehe ma ko jos obraca paznju na ukuse, bitno je sta se nalazi u merici a kakvog je ukusa...

na osnovu ovoga sto si reko ti bi mogao da koristis protein sa ukusom urina
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Nenad018 Mart 07, 2011, 01:43:43 posle podne
po prvi put konzumiram prostar jagodu.. do sad sam samo uzimao vanilu i chokoladu,chinile su mi se neprikosnovenim.. ali jagoda.. ovo je SEX..:)

hehe ma ko jos obraca paznju na ukuse, bitno je sta se nalazi u merici a kakvog je ukusa...
na osnovu ovoga sto si reko ti bi mogao da koristis protein sa ukusom urina


Kome sta treba on na to misli ;)
Na osnovu toga sto sam ja rekao mozes da izvuces zakljucak da nije bitna jacina ukusa koji ide uz protein, jagoda,vanila,cokolada ili sta vec, ako na mericu od 35gr ima 10gr proteina  kapiras?
Vecina vezbaca gleda kakvog je ukusa protein  a ne gledaju sastav pakovanje ili merice.Nadam se da sam bio jasniji, ako ne mogu da nacrtam i da obojim, imam za to talenta ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Burner Mart 07, 2011, 01:53:18 posle podne
po prvi put konzumiram prostar jagodu.. do sad sam samo uzimao vanilu i chokoladu,chinile su mi se neprikosnovenim.. ali jagoda.. ovo je SEX..:)

hehe ma ko jos obraca paznju na ukuse, bitno je sta se nalazi u merici a kakvog je ukusa...
na osnovu ovoga sto si reko ti bi mogao da koristis protein sa ukusom urina


Kome sta treba on na to misli ;)
Na osnovu toga sto sam ja rekao mozes da izvuces zakljucak da nije bitna jacina ukusa koji ide uz protein, jagoda,vanila,cokolada ili sta vec, ako na mericu od 35gr ima 10gr proteina  kapiras?
Vecina vezbaca gleda kakvog je ukusa protein  a ne gledaju sastav pakovanje ili merice.Nadam se da sam bio jasniji, ako ne mogu da nacrtam i da obojim, imam za to talenta ;)

te razlike su zanemarljive dal ima 23 ili 25g,svejedno.
Zna se od cega se raste.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Nenad018 Mart 07, 2011, 01:58:19 posle podne
Naravno da se zna, protein je gradivna materije, pocepas misic, nahranis ga i odmoris.
I u svemu tome gde ti nalazis ukus necega :) Potrazio sam ti slike na forumu ali nisam imao uspeha, kome je do ukusa neka se zaposli u poslasticari, po meni u ovom sportu se zna sta je osnova i kako se do cega dolazi, tako da je ukus proteina, tecnih amino i slicno po meni laprdanje. Idem u off sto se tice teme..samo mi je bilo smesno za Lalicica posto je pio Biotech pa presao na Prostar.
 pozdrav
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Mart 07, 2011, 06:37:29 posle podne
momci OFF
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tanatos Septembar 09, 2011, 12:05:44 pre podne
uhh, kad smo vec kod ukusa:
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29793

jel probao neko kikiriki cokoladu?

i za ovaj:
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30050
cokoladu?

znam ja da odaberem dobar, al sto da ne nadjem i dobar ukus pride? :P
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 09, 2011, 07:18:08 pre podne
tanatos
ovo su dva razlicita proteina potpuno
a sto se tice novog myo jedino sto mogu da ti kazem da je peanut butter choko -NAJPRODAVANIJI.kada je myo u pitanju pored MUSCLE INFUSIONA,mislim da ti dalje ne moram nista reci :D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tanatos Septembar 10, 2011, 01:46:11 pre podne
@Pedja
znam da su razlicita, zato i pitam za ta dva :D
Jedan protein za ujutru a drugi za pre i posle treninga :)
Znaci, MIO tamo ubelezi u tefter za mene :D Salji da stigne 01.10. posle 14:00h (tad mi leze plata :D haha)
A za obican whey jos cu da razgledam, treba mi dobar protein a da je sto ukusniji :P Predlozi nesto :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Septembar 10, 2011, 10:06:16 pre podne
buraz
za posle treninga odista imam siroku paletu proizvoda...
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=categories.view&category_id=153

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=categories.view&category_id=165

sam se odlucis..tako je najbolje..
ja da ae pitam onda valjda znas sta bi bilo :D

a ujutro..
MYO RULLES pored naravno nenadjebivog 7 komponentnog CRNCA
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271

you turn bro!!

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tanatos Oktobar 08, 2011, 09:15:52 posle podne
Dobio danas na poklon, doneo drug iz Holandije

Bio u MMA kampu, ja mu trazio majcu on doneo WHEY! Kaze, mali si jos za te majce :D haha

E buni me sastav ???
42% proteina samo...

sta je ovo, blend obicni?
Po 2 merice posle treninga i jedna ujutru sa ovsenim ili sa pirincom mi je ok ja mislim?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sasacg Oktobar 08, 2011, 09:21:17 posle podne
Nije to 42% proteina....To 42% je daily value

Ima oko 67% proteina
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tanatos Oktobar 08, 2011, 09:28:38 posle podne
Kakav ti je ovaj Sale?
SI uzimao ovo? Kolko i kad bi ti ovo uzimao?
Inace ukus UBIJA KAKO JE DOBAR!
Evo 2x mutio po mericu, konacno nesto slatko i jako ukusno da smem da uzimam :D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sasacg Oktobar 08, 2011, 09:35:52 posle podne
Pa odlican je,ali zavisi za sta ti treba...Nije bas brz,jer je blend,ima koncentrata,izolata,cazeina,pa i nije najbolje resenje za PWM

Za u toku dana,mozda i pred spavanje je prava stvar
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: tanatos Oktobar 08, 2011, 09:52:08 posle podne
Iskreno meni je najvise i trebao protein za ujutru. da ga uzmem uz pahuljice ili pirinac. Dorucak mi tesko pada, pa da ga ovo zameni.

Tnx Sale ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sasacg Oktobar 08, 2011, 09:58:14 posle podne
Za to je vr' ;D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: b88 Oktobar 15, 2011, 12:04:06 pre podne
kad se vec prica o proteinima , zanima me , posto pre mesec dana krenuo u teretanu , ishao sam i ranije , ali nista ozbiljno, ovaj put sam reshio da bude kolko tolko ozbiljnije, trenutno radim na tome da skinem koji kg, visok sam 189cm i 91kg , da li treba odmah da krenem da uzimam protein ili da sacekam josh mesec - dva da mi se telo navikne na vezbanje , jer pocetak mi je i telo ce samo po sebi prvih dva-tri  meseca da napreduje ili gresim ?!  
Hvala
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Nenad018 Oktobar 15, 2011, 12:39:15 pre podne
Skidas kg - Jelovnik ??  Protein posle sredjene ishrane. Samo po sebi - nece, dobices na misicnom tonusu , neces biti mlitav, ali napredak bez ishrane ne moze. Telo je savrsena masina, a fora je da ti se telo (misic) nikad ne navikne na vezbanje kako bi napredovao, zato se i menjaju tezine, tempo, uglovi, vezbe... kako bi misic stalno morao da se brani tj raste.
Pogledaj malo NUTRION podforum, nadji jelovnik koji ti odgovara , modifikuj i postavi.I tek onda razmisljaj o suplementaciji, kad vec zelis da ozbiljnije ulazis u sve ovo.

Pozdrav
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: b88 Oktobar 15, 2011, 12:56:10 pre podne
Skidas kg - Jelovnik ??  Protein posle sredjene ishrane. Samo po sebi - nece, dobices na misicnom tonusu , neces biti mlitav, ali napredak bez ishrane ne moze. Telo je savrsena masina, a fora je da ti se telo (misic) nikad ne navikne na vezbanje kako bi napredovao, zato se i menjaju tezine, tempo, uglovi, vezbe... kako bi misic stalno morao da se brani tj raste.
Pogledaj malo NUTRION podforum, nadji jelovnik koji ti odgovara , modifikuj i postavi.I tek onda razmisljaj o suplementaciji, kad vec zelis da ozbiljnije ulazis u sve ovo.

Pozdrav
Pozdrav
[/quote]
ne planiram toliko ozbiljno da udjem u ove vode , ali zacrtao sam neki svoj cilj , sta i kako bih zeleo i to zelim da ostvarim! nikada nisam toliko racuna vodio sto se ishrane tiche ali poceo sam u poslednje vreme , padam u razna iskushenja ali josh uvek nekako odolevam sa "hranom" na koju sam ranije navikao :)
idem 4-5x nedeljno u teretanu i igram 2x nedeljno fudbal , to je sto se tiche treninga ,a sto se tiche ishrane , josh uvek se ne snalazim toliko dobro oko tih grama sta i koliko cu da pojedem i sta cu i koliko cu da unesem u sebe , vem sam samo paznju obratio sta jedem a to je odprilike ovako:
dorucak: 3-4belenca , malo pirinca i casu jogurta
uzina : jedna jabuka
rucak: supa i nesto kuvano , bio to pasulj , grasak , boranija , meso.... jedno parce integralnog hleba i naravno salata
uzina : isto neko voce
vecera : sardina , salata , ella sir
Neki x uveche kada ogladnim pojedem isto neko voce a cuo sam da je i ella sir takoje i tada dobar ali ne znam da li je to ok i za osobe koje su na nekoj vrsti dijete !?
Svaka ispravka ili savet ce mi dobro posluziti...
Hvala !!!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: guzzibalage Oktobar 22, 2011, 10:32:08 posle podne
Ujutru uz pahuljice 100% Whey Protein na prazan stomak. Pre i posle treninga isto 100% Whey,pre spavanja kazein, pa ćeš da rasteš, kao pečurka!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Ishmerish Januar 30, 2012, 12:46:15 posle podne
Ujutru uz pahuljice 100% Whey Protein na prazan stomak. Pre i posle treninga isto 100% Whey,pre spavanja kazein, pa ćeš da rasteš, kao pečurka!

Da li sa ovim 100% protein referiras na izolat?

Ako da onda mi porfavour objasni poentu istog ujutru(zasto bas izolat i koje su benificije naspram blenda ili koncentrata) i pre treninga?

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 30, 2012, 01:01:15 posle podne
Citat
Ako da onda mi porfavour objasni poentu istog ujutru(zasto bas izolat i koje su benificije naspram blenda ili koncentrata) i pre treninga?

nece ljudi jednostavno da se edukuju
evo sada sam upravo nakon 45 min izgubljenih odusta od jedne price
naime
KREATIN ZA MASU
i nakon 45 mojih mailova covek mi na kraju kaze
ja to sve rauzmem ali ovi moji buknu od kreatina i ja bi hteo njega i da mi napises trening za masu..

jbg..jednostavno BEZNADEZENO

PROTEIN PRED TRNEING...DA ILI NE
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2011/06/protein-pred-trening-da-ili-ne.html (http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2011/06/protein-pred-trening-da-ili-ne.html)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Ishmerish Januar 30, 2012, 01:08:06 posle podne
Potpuno te razumem i ja bi na tvom mestu vec nekog nabo da sam toliko godina to slusao.

Pokusavam da ignorisem komentare tipa kreatin je steroid/ treba ga piti pre treninga kao i whey kao i dex...., ali ne mogu jer neko ko je pocetnik to isto gleda i pocece tako da radi ako neko ne reaguje.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: vlada sin Januar 30, 2012, 01:10:20 posle podne
Znaci kreatin nije za masu:)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 30, 2012, 02:18:34 posle podne
Citat
Pokusavam da ignorisem komentare tipa kreatin je steroid/ treba ga piti pre treninga kao i whey kao i dex...., ali ne mogu jer neko ko je pocetnik to isto gleda i pocece tako da radi ako neko ne reaguje.

pa o tome se i radi
meni bi bilo najlakse da stavim mod na IGNORE i cao
ali jednostavno nisam takav i jbg..

Citat
Znaci kreatin nije za masu:)

jeste,ali moras da ga kombinujes sa shotgunom
jer u tom slucaju dolazi do porasta misicne mase samo na grudima i rukama,a ujedno topis salo!!!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: vlada sin Mart 21, 2012, 11:29:58 pre podne
Ako moze neko ko konzumira blendove da da neku preporuku sa pedjinog  lagera, samo da nije vocni ukus i da je korektan sastav. Cini mi se da sam negde video da je onaj Muscle infusion cookies madnes dobar.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Mart 21, 2012, 11:31:38 pre podne
Ako moze neko ko konzumira blendove da da neku preporuku sa pedjinog  lagera, samo da nije vocni ukus i da je korektan sastav. Cini mi se da sam negde video da je onaj Muscle infusion cookies madnes dobar.

vise nego extra
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271)

ili naravno
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29793 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29793)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: vlada sin Mart 21, 2012, 11:45:01 pre podne
Ok ovi kolacici mi deluju inteesantno, mislim  da cu se za njih odluciti...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: newbody Mart 21, 2012, 04:35:09 posle podne
MyoFusion cokolada ODLICAN  ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Neki GURU Jun 02, 2012, 11:25:06 pre podne
Ako moze neko ko konzumira blendove da da neku preporuku sa pedjinog  lagera, samo da nije vocni ukus i da je korektan sastav. Cini mi se da sam negde video da je onaj Muscle infusion cookies madnes dobar.

vise nego extra
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271)

ili naravno
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29793 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29793)

Pedja koji je bolji od ova dva blenda,vidim da su i cene tu negde (malo skuplji ovaj drugi)? moze li ovo cudo za uvece pred spavanje?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 02, 2012, 01:01:31 posle podne
bolji je naravno
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30271)

ali neces pogresiti ni sa myo

cena nemoj da te buni  ;) ;)
procitaj sastav jednog i drugog
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Alex86 Jun 06, 2012, 12:58:36 pre podne
vidjao sam dva razlicita myofusion-a - jedan probiotic a drugi nesto tipa advanced muscle .. pa me interesuje u cemu je razlika izmedju ta dva?
s obzirom da  je apsorcija blend-a brza nego u slucaju cistog casein-a da li bi uvece bilo bolje mesati ga sa npr omega3  ili je to svrsishodnije uraditi sa nekim WPC (mislim pre svega zbog manjeg % u.h. u koncentratu jer jbg u pitanju je noc)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 06, 2012, 05:50:52 pre podne
vidjao sam dva razlicita myofusion-a - jedan probiotic a drugi nesto tipa advanced muscle .. pa me interesuje u cemu je razlika izmedju ta dva?
s obzirom da  je apsorcija blend-a brza nego u slucaju cistog casein-a da li bi uvece bilo bolje mesati ga sa npr omega3  ili je to svrsishodnije uraditi sa nekim WPC (mislim pre svega zbog manjeg % u.h. u koncentratu jer jbg u pitanju je noc)

razlika je u tome sto probitic imas PROBITOSKI ENZIM kao i u jos nekim sitnicma tj koja je razlika mogao si da procitas u samom opisu prozizovda ali eto
mrezlo je pretpostvljam da citas
izvoli
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29931 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29931)

a naravno da bi bilo pozeljno sve i da imas CASSEIN da uvecer u zadnjem oboroku ako ga cini nesto tako kao sto je cassein ili blend se koristi OMEGA 3 fish oil
to je obavezno
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Alex86 Jul 01, 2012, 12:38:27 posle podne
Hvala, Pedja!

Kad smo vec kod Myofusion-a, jel bi moglo da se konzumira  onako gusto sa malo vode (sa kasikom), mislim jel bi smetalo nesto varenju ili sl ? meni je tako ukus prejeben, tripujem se da jedem eurokrem i plazmu :) cream and cookies zakon
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Damir82 Jul 01, 2012, 03:02:30 posle podne
Hvala, Pedja!

Kad smo vec kod Myofusion-a, jel bi moglo da se konzumira  onako gusto sa malo vode (sa kasikom), mislim jel bi smetalo nesto varenju ili sl ? meni je tako ukus prejeben, tripujem se da jedem eurokrem i plazmu :) cream and cookies zakon

Slobodno cepaj kako tebi odgovara...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jul 01, 2012, 06:20:00 posle podne
Hvala, Pedja!

Kad smo vec kod Myofusion-a, jel bi moglo da se konzumira  onako gusto sa malo vode (sa kasikom), mislim jel bi smetalo nesto varenju ili sl ? meni je tako ukus prejeben, tripujem se da jedem eurokrem i plazmu :) cream and cookies zakon

damir je tacno odgovorio
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: sovaaa Novembar 27, 2012, 02:02:32 pre podne
zamena za obrok ili pred spavanje, the protein blend, the ketonic protein ili nešto treće?  :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Novembar 27, 2012, 05:44:17 pre podne
zamena za obrok ili pred spavanje, the protein blend, the ketonic protein ili nešto treće?  :)

sta god da uzmes od ova dva-NEMA GRESKE!!!!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: dr Sasa Januar 13, 2013, 11:32:09 pre podne
vredi pogledati ali do kraja 
Što se nalazi u proteinima dodatak prehrani - .mp4 (http://www.youtube.com/watch?v=vEUHGR735Rg#ws)


Zasto?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 13, 2013, 12:01:51 posle podne
koje kolcine gluposti mogu da ljudi kazu i sebe nazivaju KOMPETENTNIM
ovo je strasno
od amino kiselina ti rastu dlake i smrdis.....neverovatno...ali neverovatno..
ovo nema mesta na ozbiljnom forumu a ovaj forum to jeste
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: dr Sasa Januar 13, 2013, 12:14:17 posle podne
Odoh u off...
Ali mi nikad nece biti jasno, da li ovi silni dr mr
su stvarno toliko glupi ili imaju neku korist $ od gluposti koje pricaju,
jer se ove gluposti ne uce ni u jednoj knjizi...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Wroy Januar 13, 2013, 12:20:58 posle podne
najbolji je zakljucak, obratite se Ignjatu... strasno :S
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: dr Sasa Januar 13, 2013, 02:10:12 posle podne
Ma ne vjerujem da se Ignjat slaze sa ovim iz videa, nego je to stavio cisto da se vidi koliko je apsurdno...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Miske1 Januar 13, 2013, 02:16:25 posle podne
Ima istine ovde sto se suplemenata tice. Mnoge firme stvarno ne postuju ono sto nalepe na kantu. Radjena su testiranja i u Srbiji, neko je cini mi se nosio da proveri whey proteine na analizu i sto je zanimljivo samo je nekoliko firmi zadovoljavalo kriterijume onoga sto su stavili na etiketu.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Miske1 Januar 13, 2013, 02:53:29 posle podne
Ih sad pa posle bude ne kupujem ono jer je napisao tamo neki sa realx3m foruma da ovaj protein ne valja. Odaberes lepo 5 kanti whey proteina za koje ti mislis da valjaju, odneses na analizu i vidis jel u kanti ono sto pise ili nije. ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Miske1 Januar 13, 2013, 04:25:58 posle podne
Pa kosta jbg. Posto svi mi sa foruma manje vise koristimo THE firmu, njihov proizvod je imao sastav koji je odgovarao deklaraciji na toj analizi sa jos nekoliko proizvoda, ostali su prilicno odstupali. Nije da reklamiram THE, ali je to cinjenica.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Miske1 Januar 14, 2013, 12:20:35 pre podne
Eh kao da sam ja neka velicina u svetu BB-a pa da bacam reklamu. Samo iznosim cinjenice koje su analizom potvrdjene, nista vise. Uzgred ako je neka firma na nasim prostorima zasluzila to, onda je to THE i po ceni i po kvalitetu svojih proizvoda. ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mercurial Januar 14, 2013, 08:35:37 pre podne
Dal ima koliko pise na deklaraciji ili ne, neces ni znati... Jbg, na te stvari ne mozes da utices. Ali ako ti sve ostalo lepo odradis - ishranu, trening, odmor, onda ti tih 2g proteina koje fale na 30g praha nece sj***ti napredak.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: newbody Februar 20, 2013, 08:29:43 posle podne
Uzimo sam Syntha 6 Chocolate Peanut Butter, jako dobar ukus.
Ali tesko je o ukusima pricati. Ako meni valja ne znaci da ce i tebi valjati ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: PerunTheGreat Februar 21, 2013, 03:23:23 pre podne
jedan od najbolji okusa, ubjedljivo najvecu prodaju sam ostvario na njemu ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 21, 2013, 05:50:52 pre podne
meni nije jasno nesto
kako i iz kog razloga JEDAN ukus a DVErazlicite firme moze da bude isto?
mislim
ovde se brkaju babe i zabe
myo npr peannut butter nema VEZE BLAGE sa syntha 6 ukusom peannyt butter cokolada a obadva su pennut butter
mislim
ljudi
svaka firma ima svoje tehniloge i procese i rezon kako TRZISTU ODGOVARA KOJI UKUS,GUSTINA,BOJA,MIRIS bla blab alba
tako da brkati babe i zabe..

mislim
UKUS COKOLADE bi rekao neko-pa to je sve ist,A NIJE
a gde onda porediti druge ukuse manje prodajne
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Februar 21, 2013, 06:15:49 pre podne
a dobro odoka

pa ko voli takve "nebocine" ukuse,sigurno da je ok
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: abcd1 April 11, 2013, 05:43:08 pre podne
Zbog nedostatka finansija pomislio sam da kupio The Nutrition - Amino Whey Hydro i pokusam da ga koristim (pored PWM) i kada ne treniram kao blend tako sto bi ga recimo jeo sa nekakvim izvorom dobrih masti (npr. kikiriki puter), tipa jedna merica + kasika kikiriki putera.
Koliko je ovo sto govorim blizu pameti i da li ce on zaista biti iskoriscen u velikoj meri ?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic April 11, 2013, 06:10:16 pre podne
Zbog nedostatka finansija pomislio sam da kupio The Nutrition - Amino Whey Hydro i pokusam da ga koristim (pored PWM) i kada ne treniram kao blend tako sto bi ga recimo jeo sa nekakvim izvorom dobrih masti (npr. kikiriki puter), tipa jedna merica + kasika kikiriki putera.
Koliko je ovo sto govorim blizu pameti i da li ce on zaista biti iskoriscen u velikoj meri ?

pa sgurno je bolje tako,nego samo da ga "sabijes" tipa 2 merice u 3 dcl vode taj kiki riki puter ili jos boljaopcija 3-4 omega 3 caps mog da stvar izvade
nije da je bas neko idealno resenje.
ja ga licno mesam kao zemnu za mericom kazeina i 3 caps omega i pravo je uzivanje,ai jbg...razumM
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Borne Jun 28, 2013, 11:33:36 posle podne
Po ovom tekstu,
Zbog nedostatka finansija pomislio sam da kupio The Nutrition - Amino Whey Hydro i pokusam da ga koristim (pored PWM) i kada ne treniram kao blend tako sto bi ga recimo jeo sa nekakvim izvorom dobrih masti (npr. kikiriki puter), tipa jedna merica + kasika kikiriki putera.
Koliko je ovo sto govorim blizu pameti i da li ce on zaista biti iskoriscen u velikoj meri ?

pa sgurno je bolje tako,nego samo da ga "sabijes" tipa 2 merice u 3 dcl vode taj kiki riki puter ili jos boljaopcija 3-4 omega 3 caps mog da stvar izvade
nije da je bas neko idealno resenje.
ja ga licno mesam kao zemnu za mericom kazeina i 3 caps omega i pravo je uzivanje,ai jbg...razumM

Znaci whey moze sa oemga3 ili npr maslinovo ulje, ok. Jos jednom, kolicina proteina je bitnija nego vrsta proteina - dakle, bolje uzeti neki koncentrat, na primer 10kg koncentrata nego 2kg koncentrata+2kg izolata+2kg kalc.caseina?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 29, 2013, 05:54:41 pre podne
Citat
dakle, bolje uzeti neki koncentrat, na primer 10kg koncentrata nego 2kg koncentrata+2kg izolata+2kg kalc.caseina?

zasto ti odibjas da procitas bilo sta jbg?
NIJE BOLJE
vec neki ljudi nisu u stanju da kupe i whey i kazein npr i onda pitaju sta je bolje u slucaju kada imaju pare za 2 kg WHEY PROTEINA i nista vise
a ako imas para za 10 kg whey proteina onda je sigurno bolje kupiti opcije za koje su namanjene
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Sljivko Jun 29, 2013, 10:35:24 pre podne
vidi ne treba ga usporavati posle treninga.
Pred spavanje ti treba nesto najsporije,a kao zamena za obrok nesto sporije.Whey za pola sata ode,a tebi treba nesto da ti hrani misice 2-3sata do sledeeg obroka,ili pred spavanje 5-6.

 na svakom proteinu ma kakav bio,pise da treba uzimati ujutro,posle treninga i pred spavanja.Tako da ti to nije bas nesto na sta se treba oslanjati,ako me razumes.

Ako vec pominjes 10kg wheya bolje uzmi kantu kazeina ,ako pijes mericu pred spavanje potrajace ti 2 kg bas dugo.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Borne Jun 29, 2013, 11:24:48 pre podne
vidi ne treba ga usporavati posle treninga.
Pred spavanje ti treba nesto najsporije,a kao zamena za obrok nesto sporije.Whey za pola sata ode,a tebi treba nesto da ti hrani misice 2-3sata do sledeeg obroka,ili pred spavanje 5-6.

 na svakom proteinu ma kakav bio,pise da treba uzimati ujutro,posle treninga i pred spavanja.Tako da ti to nije bas nesto na sta se treba oslanjati,ako me razumes.

Ako vec pominjes 10kg wheya bolje uzmi kantu kazeina ,ako pijes mericu pred spavanje potrajace ti 2 kg bas dugo.

Znam da posle treninga treba brzo a u toku dana sporo da se absorbuje whey. Najbolje bi bilo posle treninga izolat, hidrolizovan, u toku dana blend/casein.
Merica-dva, verovatno necu stediti. ...u UK inace izasao bi 2.5kg mic.casein isto koliko 5kg wpc...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 29, 2013, 11:57:40 pre podne
moram da brisem gluposti sa ovog foruma jer mi je to posao
receno je KAKO TREBA tj napisano
a ti radi kako smatras
niko nikome ne zeli nametai bilo sta
dakle
ovde se iznose EPMIRISJKA ISKUSTVA a ne budalstine od nekih klinaca i internet ratnika koji u slobodno vreme  jasu internet i pisu gluposti
ako zelis od nas savet-jbg..iskreno moras da prizas da si ga dobio
ali ako to ne prija tvojim usima i to nije ono sto zelis da cujes.mi stvarno tu onda vec nismo krivi
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Borne Jun 29, 2013, 12:17:24 posle podne
moram da brisem gluposti sa ovog foruma jer mi je to posao
receno je KAKO TREBA tj napisano
a ti radi kako smatras
niko nikome ne zeli nametai bilo sta
dakle
ovde se iznose EPMIRISJKA ISKUSTVA a ne budalstine od nekih klinaca i internet ratnika koji u slobodno vreme  jasu internet i pisu gluposti
ako zelis od nas savet-jbg..iskreno moras da prizas da si ga dobio
ali ako to ne prija tvojim usima i to nije ono sto zelis da cujes.mi stvarno tu onda vec nismo krivi

Ne razumem sta sam pogresno napisao. I:spravite me ako gresim.
Naslov: Dymatize Elite whey protein
Poruka od: gavra Januar 23, 2014, 09:43:45 posle podne
U Dymatize-ovom Elite veju pise da sadrzi sojino ulje koje je genetski modifikovano. Da li mislite da je stetno, i treba li ga izbegavati?

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Metak Januar 23, 2014, 11:35:59 posle podne
Stetno je,a i za te pare mozes da kupis amino whey hidro
Naslov: Odg: Dymatize Elite whey protein
Poruka od: Milenadiao Januar 23, 2014, 11:43:40 posle podne
U Dymatize-ovom Elite veju pise da sadrzi sojino ulje koje je genetski modifikovano. Da li mislite da je stetno, i treba li ga izbegavati?

Ima toliko GMO danas da ne znam da li ćeš u svemu da ga juriš. Medijska hajka..
Naslov: Odg: Dymatize Elite whey protein
Poruka od: HooD Januar 24, 2014, 12:31:15 pre podne
U Dymatize-ovom Elite veju pise da sadrzi sojino ulje koje je genetski modifikovano. Da li mislite da je stetno, i treba li ga izbegavati?
To je zanemarujuca kolicina, tako da apsolutno nista strasno. Slobodno ga konzumiraj, ili kao sto rece mladjani tabletoid uzmi amino whey hydro, on je sigurno NON GMO, znam ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 24, 2014, 05:56:39 pre podne
U Dymatize-ovom Elite veju pise da sadrzi sojino ulje koje je genetski modifikovano. Da li mislite da je stetno, i treba li ga izbegavati?kao sto rece milena
hajka
elite whey postoji od pre 20+ godina i uvek je bio indenticnog sasatva,samo sto ljudi nikada nisu obracali paznju na nesto dok im drugi neko nesto ne upire sa prstom a ako taj sto upire prstom jos...na ono....drzte lopova i te fore

e sad,o orginalnosti..to je vec druga tematika.Jako mnogo fejk proizvoda se pojavilo na trzistu,.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: gavra Januar 24, 2014, 02:30:30 posle podne
Hvala svima :)
Naslov: Whey protein
Poruka od: Systemyc Januar 25, 2014, 12:09:02 posle podne
Slucajno gledam po svim prodavnicama koji su proteini na snizenju uzeo bih 2,3kg i onda se kao odlucim uzeti u ..... Elite whey(5990) i sta vidim da ima GMO soju ? KOristio neko ovaj protein ? kao zamenu nadjoh http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29813 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29813) mada je malo skuplji ali koliko vidim nema nista GMO.Iskustva neka ?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mica86 Januar 25, 2014, 12:17:13 posle podne
Gore imaš sve objašnjeno, juče je pisano o tome. Nije bilo potrebe za novom temom.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: HooD Januar 25, 2014, 12:18:00 posle podne
Hah.. samo sto sam hteo da mu posaljem u onoj temi link ove  ;D
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Januar 25, 2014, 12:37:03 posle podne
Slucajno gledam po svim prodavnicama koji su proteini na snizenju uzeo bih 2,3kg i onda se kao odlucim uzeti u ..... Elite whey(5990) i sta vidim da ima GMO soju ? KOristio neko ovaj protein ? kao zamenu nadjoh http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29813 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29813) mada je malo skuplji ali koliko vidim nema nista GMO.Iskustva neka ?

gmo free!!
http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30244 (http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30244)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Primorac Januar 27, 2014, 12:43:39 posle podne
Hvala lijepa na članku,koristan je!  ;)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: mojper April 21, 2014, 01:13:34 pre podne
Stvarno super članak... Dođoh se malo informirat o proteinima jer planiram počet malo u teretanu i to, odmah naletim na ovu temu punu korisnih informacija! Super!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: aZoki April 02, 2016, 01:47:57 pre podne
The Nutrition The Casein je "dobri" Kazein jel tako?

Da li je 30gr whey-a posle treninga dovoljno ako je u pitanju trening srednjeg intenziteta (ako se to uopste moze opisati) i traje oko 1-1.5h.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic April 02, 2016, 06:43:55 pre podne
The Nutrition The Casein je "dobri" Kazein jel tako?

Da li je 30gr whey-a posle treninga dovoljno ako je u pitanju trening srednjeg intenziteta (ako se to uopste moze opisati) i traje oko 1-1.5h.

da
cisti MICELAR kazein,bez primeta KALCIJUM KAZEINATA..

a sto se tice doze proteina..pa ne vidim zasto da ne
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Tranda90 Mart 06, 2017, 09:25:16 posle podne
Pozdrav, imam jedno kratko pitanje. Uzeo sam whey protein, pa imam nedoumicu kako da ga uzimam. Jedna merica posle treninga, i to je ok, ali nisam siguran kada drugu da uzimam? Pre spavanja ili ujutru? Treniram od 17:30 - 19:00, kada zavrsim popijem jednu dozu, pa mi je malo nelogicno drugu da uzmem pre spavanja jer je to razlika svega nekoliko sati...

Hvala na odgovoru
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: VOJA.S Mart 06, 2017, 10:05:38 posle podne
A zasto bi uzimao drugu dozu(mericu)?
Popijes posle treninga i ostatak dana tj. veceri hrana.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Tranda90 Mart 06, 2017, 10:38:37 posle podne
Pa uglavnom sam citao da se preporucuje da se uzima dva puta dnenvno... Znaci da preskocim i ujutru i uvece? :)
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Stevan Čerubdžić Mart 06, 2017, 10:53:45 posle podne
Mozes ujutru, u onim danima kad treniras pa sutradan ujutru mozes popiti ili pojesti sa ovasem.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: muhamed111 Jun 10, 2017, 07:06:19 posle podne
Ovako predkraj sam kantice pa sad se dvoumim sta da uzmem dali The Nutrition Amino Whey Hydro ili da uzmem od my proteina impact whey? Odnos kolicina cjena je na strani my proteina. Jos nesta posto sam iz bosne dali preporucujete uzimanje preko olxa jer me strah uzeti impact whey preko olxa iako je dosta jeftiniji u odnosu na radnju strah me sta cu dobiti u kesi :(
Pa sta vi kazete?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Jun 10, 2017, 07:21:48 posle podne
Ovako predkraj sam kantice pa sad se dvoumim sta da uzmem dali The Nutrition Amino Whey Hydro ili da uzmem od my proteina impact whey? Odnos kolicina cjena je na strani my proteina. Jos nesta posto sam iz bosne dali preporucujete uzimanje preko olxa jer me strah uzeti impact whey preko olxa iako je dosta jeftiniji u odnosu na radnju strah me sta cu dobiti u kesi :(
Pa sta vi kazete?

Uzmi amino whey i ne komplikuj sebi zivot
A i razlika u proteinu je tj wpc vs wpc + wph tako da...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Sarajevowinter Jul 13, 2017, 05:25:12 posle podne
Mozes ujutru, u onim danima kad treniras pa sutradan ujutru mozes popiti ili pojesti sa ovasem.
Stevo a sta kazes na duplu dozu nakon treninga?!
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Stevan Čerubdžić Jul 13, 2017, 05:31:16 posle podne
Pa u sustini zavisi koliko imas misica i koliko su uklapa u dnevni unos. Ako nemas potrebe nemoj dzaba trpati u sebe toliko veja.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Sarajevowinter Jul 13, 2017, 05:41:06 posle podne
Pa u sustini zavisi koliko imas misica i koliko su uklapa u dnevni unos. Ako nemas potrebe nemoj dzaba trpati u sebe toliko veja.
Sa famoznih 114Kg od januara sisao sam na 99 trenutno. i whey uzimam kada treniram...Ovako nekako:
obrok 1: 4 jaja 100g ovsenih, uz jaja nekad ubacim juneci but, belo, tunjevinu...
treninig , a nakon treninga 10g dex+10 malto i dve merice
obrok 2: 400g belog, pirinac ili krompir i taj obrok podelim na tri manja
i vecera 200-300 elle sa bademima i malo step soka radi ukusa i sve u blender...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Stevan Čerubdžić Jul 13, 2017, 05:56:32 posle podne
Rasporedi to bolje. Ne treba ti 400grama mesa u jednom obroku, podeli to u 2 ili 3. jer ne povuku misici sve od tih 400gr I onda na kraju dana ne uneses zapravo dosta prota...jedna i po merica ti je dovoljna posle treninga...
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Sarajevowinter Jul 13, 2017, 06:07:01 posle podne
Pa napisao sam da rasporedim u nekoliko manjih obroka, i na kraju to dodje odprilike izmedju 1,8-2g po kg prota. na toliko drzim, ne racunajuci prot iz biljnih izvora.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Stevan Čerubdžić Jul 13, 2017, 06:54:09 posle podne
Aha da da odlicno onda.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Artbat Oktobar 22, 2020, 05:15:27 posle podne
Pozdrav ljudi,

posto nisam nasao adekvatnu temu pitacu vas ovde...dakle, zasto se nalazi u nekim proteinima kolagen? Sta je to tacno, i da li ima uticaja na kvalitet proizvoda? Hvala vam unapred.
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Oktobar 23, 2020, 10:04:47 pre podne
Pozdrav ljudi,

posto nisam nasao adekvatnu temu pitacu vas ovde...dakle, zasto se nalazi u nekim proteinima kolagen? Sta je to tacno, i da li ima uticaja na kvalitet proizvoda? Hvala vam unapred.


Kolagen tj beef protein kako ga marketari i suplement idnustrija nazivaju je na pocetku svog "bivenja" bio naravno pljuvaaannnnn

I onda se pojavio Kai Green gde je izbacio monster beef, tj protein koji je 100% od colageina odnosno od beef proteina i onda je to postao HITTT ili hitic a da nije mile kitic

i onda su ljudi ustvari ukapirili da je to sastojak koji se nalazi u SVIM preparatima koji sluze za prevenciju i zastitu kao i lecenja zglgobova, tetiva, mekih tkiva itd itd itd itd i onda je to u veoma krtkom roku od pljuvanja preraslo u must have - sto i jeste realno opravdano ako se gleda svrha i delotovrnost.

Pa tako sada pored BEEF PROTEINA (go je kolagen) imamo i preparate koji idu kao halva ali bas sa imenom COLLAGEN odnosno ljudi su shvatil benefite istog i krenulo se u masovnu i prodaju i marketing.

Neki proizvodjaci stavljaju beef protein u sastav proteina kao filler ili ucrvrsviac umesto SOY ili sojinih izoflavona posto je u EU veoma stroga zakonska regulativa kada je u pitanju GMO tj GMO FREE, a danas dobiti supstance kada je soja u pitanju sa GMO FREE cert je u domenu SF, pa ljudi jednostavno ne zele da rzikuju nista, pa tako umesto soy ili isfolavona kao ucrvrscivac stavljaju kolagen.

To naravno veze nema sa zdravom pameti da je taj protein colagen jer po toj logici onda bi oni koji su NAJBOLJI :D bili ustvari proteini od soje posto oni i dalje koriste soy kao filere, jer bo oni ne podlzeu pravilima EU odnosno njihov senat garantuje za njih (kao i za njihove sportiste da nisu dopingovani :D :D )

i tako....prici nikada kraja
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Artbat Oktobar 23, 2020, 01:10:34 posle podne
Hvala Pedja,

konkretno nisam mislio na  BEEF protein, za mene je to slicno kao protein od lososa...whey je whey, vi znamo to dobro, medjutim, interesuje npr da u neke cokoladice pa cak i v,kvalitetni proteinski preparati imaju u sastavu oko 5-10% hid.kolagena, zato sam pitao, da li je to ok ili ne sto se tice kvaliteta?
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Oktobar 23, 2020, 01:49:28 posle podne
Hvala Pedja,

konkretno nisam mislio na  BEEF protein, za mene je to slicno kao protein od lososa...whey je whey, vi znamo to dobro, medjutim, interesuje npr da u neke cokoladice pa cak i v,kvalitetni proteinski preparati imaju u sastavu oko 5-10% hid.kolagena, zato sam pitao, da li je to ok ili ne sto se tice kvaliteta?

pa beef i salmon protein su NEBO I ZEMLJA i nisu ni priblizno slicni
U cokoladicama ima hydro colagena, tj 95*96% ih ima i cine osnovni sastav ali to nije problem koliko je u cokoladicama veci problem palmino ulje, soja.....

yamamoto freaker bars nemaju ni colagen, ni palmino ulje, soju.......ali....pise da ima 4 gr secera
i onda dolazmo do one fucking EDUKACIJE gde ljudi ne vode racuna o tome da li nema palminog ulja npr vec bitno da pise ZERO, i onda kada debile upitas..super..a da li je logicno da soja nema secera, da plamino ulje nema secera, colagen igd...hmmmmm p adaaaaa...tacno nema..........SAY NO MORE STUPID FUCK!!!

Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Artbat Oktobar 23, 2020, 01:55:46 posle podne
Negde sam video u sastavu Scitec-a ili kod Biotecha, nisam vise siguran gde, pa da li to znaci da su ovi preparati losi? Za Yamamto sam procitao samo dobro, ali eto, budzet je ....  :(
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: Pedja_Petrovic Oktobar 23, 2020, 03:00:49 posle podne
Negde sam video u sastavu Scitec-a ili kod Biotecha, nisam vise siguran gde, pa da li to znaci da su ovi preparati losi? Za Yamamto sam procitao samo dobro, ali eto, budzet je ....  :(

nisam siguran sada za sta pitas
ali ako mislis na beef protein u sastavnu nekog prozivoda-nema razloga ni za kakvu brigu, ma koji brend da je u pitanju. Svakako da je bolje neko soja bez GMO free certifikata ondosno sojini isoflavoni. E sada...kolicina...to je nesto drugo i to svaki brend zadrzava pravo jbg da ne kaze koliko gr , mg, % ili cega vec ima na dry supstanci, koliko aktivno itd itd itd itd.....malo komplikovano ali etio....ds
Naslov: Odg: Brzo ili sporo - šta je bolje kad je reč o proteinima?
Poruka od: pirat Oktobar 23, 2020, 08:24:58 posle podne
Pozdrav ljudi,

posto nisam nasao adekvatnu temu pitacu vas ovde...dakle, zasto se nalazi u nekim proteinima kolagen? Sta je to tacno, i da li ima uticaja na kvalitet proizvoda? Hvala vam unapred.
problem je sto su svi skapirali da je kolagen jeftin i onda se osecaju pokradenima, takodje dovodilo se u pitanje kolika je bioiskoristljivost kolagena sto ima poprilicno oprecne studije... imao si tecne amino jedno vreme- popularne jako, koje su bile tecni kolagen sustinski, ribe kupovale mahom zbog kose koze , noktiju itd... e sada ako mene pitas ima tu bitne dve stvari koje se izdvajaju, kolagen nije lose da imas u arsenalu , a druga je da opet biras proizvodjace, tj. najbolje je ako znas odakle dolazi sirovina i kako je obradjena, naravno najcesce ces naici na poprilicno dobru filtraciju, ali poreklo sirovine moze potencijalno da jebe zdrav mozak u svakom smislu te reci... elem, postoji nesto sto se zove prioni (delici proteina, koji se ponasaju infektivno kao virusi i jedu cns- uzroci recimo mad cow desiese i jos nekih stanja), tako da ja bih se opet po tom pitanju drzao iskljucivo sertifikovanih proizvodjaca, kao sto su oni koji iz Volaka nabavljaju sirovine. Recimo Twinlab ak koje je proizvodio je toga bio svestan i zato je namerno proizvodio kolagen iskljucivo iz svinjskih otpadaka, jer su imali za pokrice studije koje pokazuju da svinje iako se hrane  ostacima koji su zarazeni prionima, ne reprodukuju iste u svoj sistem ;) Ali ako se roka neka sirovina iz nekih vukojebina na kraju sveta i kojekakvakih pizdarija, to ti je uvek znak pitanja...

Tako da suma sumarum , kolagen je stvarno dobar, licno sam ga godinama koristio u mnogim proizvodima i osecao sam benefite zaista, bolje varenje, koza, manje upala tetiva i slicno, trenutno bih uzimao i beef da imam gde da nabavim bez nekih dodataka kreatina koje rokaju iz marketinskih razloga :) sto nekome naravno odgovara nekome ne... takodje imaj u vidu da svaki proizvodjac mozda ne mora da pise koliko je kolagena stavio u preparat ali ne moze da sakrije u aminokiselinskom sastavu koliko ima hidroksilizina i hidroksiprolina koje su posebno tipicne u sastavu tetiva i veziva ali ne i u surutki, tj u surutki i ne bi smelo da bude, pa ono, sednes i lako mozes da provalis koliko ima cega ako te to bas interesuje. Ali konacan odgovor na tvoje pitanje je NE, on nit utice pozitivno nit negativno u sastavu tvog praska, jednostavno to je takav profil proizvoda.