Maj 16, 2021, 01:17:45 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
414.137 poruka u 18.394 tema - 20.292 članova - Poslednji član: Milena12345
X3MShop banner

Autor Tema: GRAS FEED WHEY tako MORA da pise....  (Pročitano 2372 puta)

Na mreži Pedja_Petrovic

 • Admin
 • Super-heavyweight Member
 • ********
 • Poruke: 44.766
 • THE GENERAL OF ARMY
  • Ogistra Suplement Shop
GRAS FEED WHEY tako MORA da pise....
« poslato: Decembar 10, 2019, 11:59:14 pre podne »
Sta znaci GRASS FED logo ?

Tržište proteinskih suplemenata se konstantno razvija i širi, kako u sferi sportske suplementacije, tako i u sferi zdravstveno-nutritivnih (eng. nutraceutical) suplemenata.

Kao rezultat saradnje sa „Carbery“, vodećom irskom internacionalnom kompanijom u sektoru nutritivnih mlečnih proizvoda, namenjenih ljudskoj ishrani, odlučili smo da istražimo, a potom i ponudimo tržištu posebnu hidrolizovanu proteinsku formulu,sertifikovan kvalitet 100% Grass fed sirovinskih materijala.

Pored postupka dobijanja samog proteina (u ovom slucaju hydrolizat) mnogo je vaznije i od krucijalnog je znacaja SIROVINA odnosno POREKLO sirovine (u ovom slucaju “Carbery”.) Proteinski oblici sa manjim udelom hydrolisata, dobijenih OVOM tehnologijom i adekvatnom (brendiranom) vrstom SIROVINE, NISU isplativi za trziste sportskih dodataka ishrani (npr isolati, koncentrati i sl) tako da je malo verovatno da cete dobiti grass fed isolat ili koncentrat posto je sama SIROVINA veoma skupa, ali to svakako ne znaci da treba da prepustite slucaju i da niste upoznati sa poreklom sirovine.

Ovakve vrste proteina su deo „nove“ generacije suplemenata baziran na mlečnim derivatima proteinskih hidrolizata, koji su ranije imali glavnu upotrebu u sferi bolničke ishrane, a koji promovišu varenje, posebno kod pacijenata sa alergijskim reakcijama, uvećavaju apsorpciju ovog važnog makronutrijenta, krucijalnog za prirodnu fiziologiju i ljudski razvoj.

Imajući u vidu njihove digestivne atribute, u formi malih (ili kratkih) peptida, sa malom molekularnom masom, proteinski hidrolizati pokazali su se kao efektivni faktor u promovisanju veoma brzog i efektivnog oporavka, regeneracije, kao i u zaštiti postojećeg mišićnog tkiva od katabolizma, imajući u vidu veoma brzu biodostupnost.

Biohemija nas uči da se apsorpcija koja je karakteristična za male peptide realizuje brže nego što je to slučaj sa kompleksnijim proteinima, kao što je slučaj sa onima u mlečnim serumima, kazeinu, ili u „čvrstim“ proteinima. Ovo iz razloga što su ovi proteini (hidrolizati) već predigestirani, pa samim tim ne moraju proći kroz sve digestivne procese.

Celi proteinski lanac, promatran kao dugi polipeptidni kompleks, očigledno je većih dimenzija i veće molekularne mase, samim tim zahteva i više energije i vremena za razgradnju lanaca, pre nego što bude spreman za apsorpciju.

Ali, ovo nije sve! Ne treba izgubiti iz vida da njihova veća brzina biodostupnosti, čak i u poređenju sa slobodnim aminokiselinama, predstavlja veoma važnu i interesantnu činjenicu.

Stoga, proteinski hidrolizati (posebno dipeptidi i tripeptidi) nisu obuhvaćeni celim procesom varenja, pa se mogu valjano iskoristiti u bilo kom momentu vežbanja, ili kako smo naveli na samom pocetku teksta, gde su ovakvi izvori prvobitno koristeni u medicini (npr nakon teskih hirurskih zahvata, gde je koma posledica teskim trauma bilo da je izazvana namerno ili slucajno,telo je moglo putem infuzionih rastvora koristiti ovakve izvore gradivnih materija.

Inovacija tj posledica najnovije Carbery tehnologije, dobijene kroz napredak u oblasti hidrolize, a koji je omogućio dostizanje izvanredne vrednosti od 32 poena i dobijanja sjajne vrednosti od 65% hidrolizovanog proizvoda, sa molekularnom masom manjom od 500 daltona, odnosno čak 83% ispod 1000 daltona. Dobijene vrednosti hidrolize i molekularne mase su impozantne, u poređenju sa drugim vrstama proteinskih hidrolizata iste klase i porekla, koji takođe imaju dobar nivo hidrolize, sa prosečnom molekularnom masom bioaktivnih peptida od 1569 daltona. Ovaj rezultat je dobijen uz održavanje visoke biološke vrednosti, koja karakteriše izvor whey proteina (VB 104) u neizmenjenom obliku.

Gras feed proizvodi moraju da imaju OVAJ znak...NISTA DRUGO

Van mreže pirat

 • Super-heavyweight Member
 • ******
 • Poruke: 6.956
Odg: GRAS FEED WHEY tako MORA da pise....
« Odgovor #1 poslato: Decembar 10, 2019, 08:11:28 posle podne »
Ovo I losos je sledeći nivo u igrici

Na mreži Pedja_Petrovic

 • Admin
 • Super-heavyweight Member
 • ********
 • Poruke: 44.766
 • THE GENERAL OF ARMY
  • Ogistra Suplement Shop
Odg: GRAS FEED WHEY tako MORA da pise....
« Odgovor #2 poslato: Decembar 11, 2019, 05:54:54 pre podne »
Ovo I losos je sledeći nivo u igrici

jep
ali veoma je bitno POREKLO sirovina
ne samo nacin filtracije
posto vidim da se pojavile manipulacije native itd.....da bi prozivod bio GRAS FED mora da ima ovaj logo iznad. Nikakav drugi i nista slicno.

Kvalitet porekla sirovine je naravno PRIMARAN.