Jul 01, 2022, 12:19:58 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
417.793 poruka u 18.571 tema - 20.587 članova - Poslednji član: DurioTaulinic
X3MShop banner

Autor Tema: Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.  (Pročitano 329 puta)

Van mreže Tris_Ta

  • Član
  • *
  • Poruke: 2
Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.
« poslato: Jun 18, 2022, 06:37:00 posle podne »
Moji nalazi

FSH 1.2 (1-12)
Prolaktin 309 (73-407)
Estradiol 155 (41-159)
Testosteron 10.7 (1.63-34)
DHEAS 12.8 (3.6-11.1) Hight
ACTH 5.7 (1.2-10.2)
Kortizol 290 (102-536)
Hormon rasta 0 (0-10)

Pitanja:
1. Zašto je prag za minimalni testosteron ovoliko nizak? 1.63nmol/L je manje od 47ng/dL. Svi sajtovi onlajn uzimaju ng/dl kao mjeru, i stave 320-340 kao granicu za testosteron.
2. Ako se uzme taj minimalni prag od 320 sa interneta, da li je moj testosteron u redu? (309 ng/dL kada se konvertuje)
3. Endokrinolog mi nije ništa dao, niti rekao. Nije pominjao testosteron, niti objasnio zašto je DHEAS povećan. Je li samo glup, ili je sve u redu?
4. Ima li nešto što mogu da uradim da ovo malo poboljšam u međuvremenu? (ne mislim na steroide, samo neke dobre, naučno provjerene suplemente)

Dodatne informacije:
Crna Gora, 25g, 95kg, 189cm, treniram 3g, powerlifting većinom. Suplementi: samo whey i multivitamin. Ne pijem, pušim, niti se drogiram. Hrana većinom meso i povrće, slatko možda jednom u mjesec dana. Nikada koristio ilegalne supstance bilo koje vrste. Nisam se ni izgladnjivao ni prejedao, niti trenirao pre nalaza. Spavao sam fino čitave nedelje.

Hormone radim opet za nedelju dana, pa se nadam da je ovo neka greška, fluktuacija, ali me baš iznerviralo ponašanje dr. :/

Na mreži Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 10.159
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.
« Odgovor #1 poslato: Jun 18, 2022, 07:22:08 posle podne »
Slicno kao kod proslog powerliftera, estrogen visok, jer se estrogen osim sto se sintetise u testisima, sintetise se u masnim naslagama, i to signalizira hipofizi da je i testosteron visok jer je previse estrogena.
Odradi i LH na sledecem testu i promeni nacin treninga i malo obori bf
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Tris_Ta

  • Član
  • *
  • Poruke: 2
Odg: Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.
« Odgovor #2 poslato: Jun 18, 2022, 07:33:30 posle podne »
Uradiću, hvala na odgovoru.

Ima li smisla da probam da probam da smršam u ovih 7 dana? Da ne oborim još više gladovanjem?

I koliko bi bilo idealno da smršam pa da ponovim? Zaboravio sam da postavim prije, a mislim da je možda bitno. Primao sam deksametazon 3x dnevno u prošlih mjesec dana, prestao tek prije 4-5 dana. Je li to moglo da snizi rezultat?

Na mreži Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 10.159
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.
« Odgovor #3 poslato: Jun 18, 2022, 07:37:04 posle podne »
Ne ide to bas tako, aromataza se ne desava brzo niti ce brzo da se spusti, vazno je probas da promenis navike i doci ce to na bolje.
Ne razumem zasto bi opet radio za 7 dana nista se tu drasticno nece promeniti, to su ti trenutne brojke i ne treba da se opterecujes tim, nego da gledas da to popravis.
Ne naglo da mrsavis niti bilo sta slicno, nego da napravis dobru dijetu i da pametno obaras bf
« Poslednja izmena: Jun 18, 2022, 07:39:53 posle podne Stevan Čerubdžić »
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže BOGISHA

  • Cruiserweight Member
  • *****
  • Poruke: 835
  • Sve je to od loseg vina
Odg: Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.
« Odgovor #4 poslato: Jun 19, 2022, 05:37:32 pre podne »
Pozdrav, zašto si primao tako jak imumosupresor (kortikosteroid) kao što je dexa? S obzirom da si skoro mesec dana bio na njemu nemoj da ti je čudno ovo oko DHEAS, mada i nalazi na ACTH I KORTIZOL bi trebali da budu drugačiji.

Van mreže pirat

  • Super-heavyweight Member
  • ******
  • Poruke: 7.763
Odg: Pomoć za stručnu intrepretaciju nalaza.
« Odgovor #5 poslato: Jun 19, 2022, 09:49:16 pre podne »
strucna interpretacija nalaza se trazi kod doktora, ne na netu