April 18, 2021, 10:17:03 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
413.656 poruka u 18.375 tema - 20.256 članova - Poslednji član: Trba
X3MShop banner

Autor Tema: UDVOSTRUČITE RAST NA LETENJIMA SA KABLOVIMA  (Pročitano 1439 puta)

Van mreže Luka Šćepanović

  • Cruiserweight Member
  • *****
  • Poruke: 1.043
  • Son of Zeus
    • Instagram
UDVOSTRUČITE RAST NA LETENJIMA SA KABLOVIMA
« poslato: Avgust 13, 2020, 01:24:36 posle podne »
Udvostručite rast na letenjima sa kablovima
Sitna podešavanja prave velike razlike. Evo šta da radite.

Ako tražite vježbu da izgradite uglove grudi koji se teško pogađaju, ili ako hoćete da budete bolji u grljenju ljudi, letenja sa kablovima se uklapaju u to. Ali ćete se odreći ovih benefita ako ih radite pogrešno.

Evo šta da zaobilazite:

* Slijeganje ramena i porekomjerna upotreba gornjeg trapeza: Umjesto da koriste grudi da privuku ruke unutra, dizači obično podignu ramena i koriste gornje trapeziuse kao primarne pokretače.

* Prekomjerna upotreba ruku: Ovo je znak da je težina koju ste odabrali preteška i da ruke moraju da rade većinu posla.

* Sudaranje pesnica: Pokušavanje da sudarite pesnice zajedno na kraju je uglavnom rezultat prekomjerne upotrebe podlaktica i gornjeg trapeza.

Pošto je mašina sa kablovima na već određenim putanjama, čak i najmanja podešavanja u pozicioniranju mogu imati veliki uticaj na mišićnu regrutaciju. Smanjite kilažu i fokusirajte se na pokret kako bi istakli mišiće koje želite da pogodite.

* Koristite lažni hvat. Kad god nešto držite koristite svoje podlaktice u nekoj mjeri. Što jači stitak to je veća aktivacija podlaktice. Vaš cilj tokom letenja sa kablovima je da izolujete grudi, tako da je idealno da imate što manju podršku podlaktica.

* Umjesto da stežete ručke opuštite stisak i puštite da vam zglobovi odu nazad. (Ako imate problema sa zglobovima, budite pametni.) Blago opušten stisak vam omogućava da istaknete ciljane mišiće sa malo do nikoliko pomoći od podlaktica.

* Povucite ramena dolje. Stavite ramena u zadnji džeš i stojte uspravno. Nemojte da izgledate kao Kvazimodo i krivite se na mašini sa kablovima.

* Spojite vaše ZGLOBOVE, ne vaše pesnice. Koristite opušteni hvat sa zglobovima blago istegnutim pozadi za optimalnu aktivaciju grudi.

* "Smrvite lješnik" između grudi. Ovo će da podstakne vezu uma i mišića.

Preuzeto i prevedeno sa: t-nation
Meni Vidi Visi