General Bodybuilding Discussion > Članci

---= KISELINE vs BAZE =---- 1:0

<< < (3/4) > >>

Pirat:
ne to sa bazama i kisleinama nema tri blage veze s mozgom , svako ko iole razume kako telo funkcionise shvata da je ovo sto si napisao notorna glupost .... koja nema veze sa brojem postova... o boze ...

a sto se tice gutanja orbit zvaka ;D e pa taj koji je to napisoa se posetno zajebo ako je mislio da moze da pljune po orbitu tek tako... jer orbit zvake i uopste zvake su revolucija u stomatoloskoj industrijji i uopste odrzavanju higijene zuba... i ja cu ti odmah objasniti i zasto.... orbit je koncipiran zaista da postize i regulise ph vrednost u ustima.. a glavna supstanca koja je odgovorna za to je pljuvacka ! zvakanjem zvake posle jela pojacano se luci pljuvacka i s obzirom da u orbitu nema pravih nego vestackih secera jos plus novije generacije sadrze i neke druge supstance koje jacaju zubnu gledj , postizu svez dah itd... zvaka predstavlja savrsen deo arsenala za borbu protiv karijesa...

a ti jbg , veruj u sta hoces , to je tvoja stvar...  u svemu na karju krajeva mozes naci neku jebenu logiku , samo je pitanja dal je to ispravna logika...

Bare:
Onda lepo napisi kako funckionise hemija tela, znas ocigledno nesto sto evo ja prvi ne znam.
 Recimo ko za orbit, ako vec tu pH ima ulogu kako onda ne bi imao u zelucu?

Pirat:
e decko , pa nisam ti ja macka da imam devet zivota da tebi objasnjavam neke stvari , orbit ima ulogu kao sto sam ti rekao kao zvaka podstice lucenje pljuvacke  a pljuvacka odrzava ravnotezu ph u ustima , jer se u njoj nalaze enzimi amilaza konkretno itd... nema ti orbit nikakve veze sa zelucem ... niti bi na zdrav ogranizam tako lako moglo da se utice sa odredjenom hranom na kiselost i baznost bilo cega...naravno da ako uzmes odredjenu hranu da ce ti se u toku procesa varenja u zelucu biti jaca kiselost zbog jednostavno enzima ali to se odmah posle toga uspostavi ravnoteza... nista to nem nikakvog daljnjeg niti znacajnijeg uticaja...
 ... necu visse da uopste raspravljam o o ovome , ti kako hoces , vec sam ti jednom rekao...
cuj ti njega zasto mexikanci piju tekilu sa solju i ljutim papricicama .... zasto Srbi piju pivo i jedu sarmu ? zasto kinezi jedu pirinac i ribu? zasto rusi piju vodku?

ili ovo da bi neutralisali jednu  casu koka kole... treba ne znam okliko vode ... znaci super prosto super ...

znaci ponovo ovako glupim pitanjem dokazujes kako nemas blage veze o toj tematici ,da ne razumes, a i da ne citas sta ja napisem ...

Znaci hrana , kao hrana utice na organizam i pokrece razne hemijske procese , ali zdrav organizam ima mnoge mehanizme koji to regulisu medju kojima je i izbacivanje H jona a i rastvaranje odredjenih molekula u procesima ATP zacije da bi se doslo do istog...

Bare:
E aj za promenu izbaci decka i macke iz ove teme? Moze?
Ako imas sta da kazes o tomi odlicno, a mene zaobidji, u redu?
Ja sam ovo postovo jer masa ljudi defitnitivno ima totalnu neravnotezu u ishrani, koja naravno da ne moze da se stvori od jednog obroka,  ali 25-35+ godina zivota neravnoteze itekako moze da se stvori.
Uostalom sto su nam bolnice ovoliko pune?
Mozda ne pucaju svi toliko od zdravlja kao ti (a nisu ni toliko pametni, jer da vidim da kad trebas da odgovoris konkretno onda nisi macak sa 9 zivota) pa im ovo i znaci nesto?
No Boze zdravlja aktiviracu ja ovu temu za par godinica kad svi budete poceli o ovome da mislite, a do tada vidimo se na nekim drugim temama.
POZDRAV!!!!

NemanjaBG:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Maj 02, 2009, 06:47:01 pre podne ---ja nemanja pobogu..
pa ti imas ili nemas ni 20 godina vec rpicas kao da si presao 2 rata i 12 cunaimija jbt...
o kakvom ti blazenstvu i miru pricas.
jos treba da krenemo da pricamo o tome kako trea da se ide u crkvu da bi se dobili misici i ziveo zdravo i dugovecno i onda u picku matreinu

--- Kraj citata ---

--- Citat: pirat  Maj 02, 2009, 11:05:07 pre podne ---Nemanja istina je to sto kazes....
tacnije kada je covek pod hronicnim stresom , opada mu vrlo lako imunitet i onda moze da zakaci svasta... ali jbg , ti to kako si opisao , sta sad treba otici na Himalaje, postati budista i odseci se od celog sveta... e pa jedino tako ces izbeci stres !!!!
ono sto je provereno i sto radi su vitamini , multiminerali i zdrava ishrana fizicka aktivnost.... a ovo izmisanje tople vode jing jang da bi se napacenim ljudima uzele pare to je i visse nego jadno...

sad cu da ti objasnim kako to funkcionise... neko ko nema mnogo mozga(jer kao sto si rekao sve potice iz glave) onako napacen od necega sto mu se desilo u zivotu ili mu se desava umesto da krene od sebe i nekog logicnog razmisljanja kako da sebe ishcupa iz govana ili da napravi drugaciji pristup problemima sta vec.. on krene tako nekoj alternativnoj medicini gde je video reklamu koja ispada da resava sve zivotne probleme... znaci sve impotenciju , stres na poslu , stres u kuci itd... i naravno procita tako neki program jing jang , kiselo groko sta vec... i ode na konsultacije kod tih muvatora gde mu oni jos visse nasole "pamet"... i nakraju mu kazu sta bi trebalo kkoje preparate da uzima i naplate mu naravno i konsultaciju i preparate koji su naravno njihovi ili od firme skojom su sklopili ugovor da to promovissu ... celu tu zajebanciju ... e sad desi se cudo , odnosno taj famozni Placebo efekat , onda nadjes pobornike tog programa i ljude koji se kunu da to radi i funkcionisse... sto ce naravno samo neko vreme ...

mislim keep it real homie:) sta sad kad ti se nesto desava treba sedeti  i meditirati? pa tako jbt moze ceo zivot da ti prodje bezveze u meditaciji... mislim zivi zivot jbg , nesto sto te nervira a nem mozes  nista uciniti- izbegavaj , sto mozes da promenis promeni, nekad se kanalishi , nekad izbaci bes iz sebe itd

--- Kraj citata ---
  Pa dobro ljudi ja i nisam ocekivao da me shvatite bukvalno da idete na Nepal i da plevite pirinac ;D, sto i niste uradili i bas mi je drago da ste me shvatili pravilno.Jer ako se neko nervira ja se nerviram,ali eto pokusavam da savetujem sve druge da se ne nerviraju oko gluposti.Jedan moj poznanik(inace ja za poznanika smatram svakog sa kim se nisam intenzivno druzio bar 6 meseci iako osobu znam ceo zivot iz vidjenja,neki bi rekli drugar),je dobio secer iskljucivo zbog stresova za koje nije trebao da se nervira zbog stanja u porodici...On je bio genetski predodredjen da dobije dijabetes,odnosno to mu je verovatno najslabija tacka,i on je prerano aktivirao svojim nenormalnim stresom.Tako da ja nekazem da ce svako ko se nervira da dobije tu bolest,ali moze da izazove neku drugu,a desava se da ne dobije nista.Zasto biste vi rizikovali svoje zdravlje zbog situacija i  ljudi koji ne zasluzuju vasu nervozu i kidanje zivaca ? Zato dobro razmislite pre svakog pizdenja koje cete sebi napraviti.Jer izgleda da je danas u modi da si lud,besan stalno nerozan,namrsten...Ja ne znam koji je kurac ljudima danas.Evo jedan primer,danas od klinaca ko pocne da trenira neki borilacki sport odmah je lud,izlazi posle treninga napaljen,namrsten kao opasan sam...Pa zar on trenira borilacke sportove zbog toga?Sto je najgore sve je manje onih trenera kao onih starih koji ce da te nauce onim pravim vrednostima,ovde sam uzeo borilacki sport kao primer,i sta je smisao borilackih vestina.Nije sigurno smisao da sad ti ako te neko pogleda preko k...ca na stanici da mu ti sad odmah jebes mater..kao "sta je bilo bre,sta gledas, a 'oces sad da ti slomim p..ku bre a " e danas takvi momci treniraju.Ali boli trenera i sve ostale k..ac,bitnjo je da je on uzeo PARE,jebe se njemu .A nekada tako bezobrazni nisu ni mogli da treniraju jer sam trener nije hteo,ili ako odluci da ga trenira posveti se njemu bas zato sto je decko ogranicen i problematican,pa da ga izvede tako reci na  "pravi put".Danas se izlazi iz kluba sa bokserskim rukavicama na rukama,ako je u pitanju karate,dzudo...za crnim pojasom oko glave ili preko jakne(iako je na primer zuti ili beli),iz teretane sa sejkerom i blenderom u rukama pojasom za dizanje i rukavicama,da svi vide da su oni neki borci,bilderi,ludaci...ustvari iskompleksirani glupaci,i ko ce njima to da objasni...NIKO nazalost jer sada novac je i ljubav i sreca i zrdavlje i izgleda sve.A ja to ne mogu da gledam vise dodje mi da radim stvari ko Svarcerneger u njegovim filmovima sa AK-47 ;D :D :D Masutacu Ojama je posle svojih treninga isao sa svojom zenom/devojkom na primer na ples,to je bio njegov izbor i nacin da se opusti,jer i te stvari trebaju ljudima,vi izaberite drugi ali je bitno da ga izaberete, to sam hteo da kazem.I sta je on sada bio sonja sto je isao na ples na primer ? A jedan je od najvecih ako ne i najveci borac u borilackim vestinama ikada,covek je demonstrirao svoju snagu boreci se sa bikovima,od kojih je 3 ubio jednim udarcem.Ali neeee jebiga,covek je derpe ide na ples :)
  Nisam prosao 12 cunamija,ali jedno 3 dobra ;) i jedan rat jos iz proslog veka,a taj smo svi prosli ,DA SE NE ZABORAVI ;D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju