General Bodybuilding Discussion > Članci
Legs! Q&A by the pros
Big_Rasha:
--- Citat: pedjos ---ja mislim da je mrtvo idelano da najebes..
--- Kraj citata ---
Trenutno ne radim ovu vezbu, ali sam pre uvek ubacivao par serija posle treninga sa malom kilazom... Znam da se dosta ljudi tako povredilo, ali uglavnom zbog velike kilaze...
Vladar:
Nema nista kontradiktorno... Haney ima jedan sistem, neki drugi pro potpuno drugaciji... pronadjes sta tebi odgovara...
Iz mog iskustva povreda dolazi ili zbog nepripremljenosti (fizicke ili mentalne) ili zbog lose forme.
Takodje ne postoji vjezba koja se MORA raditi, ako ne funkcionise ides dalje, pa bili to cucnjevi ili benc pres, pa tako ni mrtvo dizanje
Kekka:
Mislite da je moguce izgraditi zadnju lozu bez mrtvog dizanja..?
Ja sam od skoro to poceo da radim i vezba je super.. .
Najradije bih izbegao taj pokret , jer sam imao povredu ledja.. i to dosta dugo, ali cini mi se da je jednostavno nemoguce uraditi zadnju lozu i punocu ledja bez toga..
Vladar:
Radim obije varijante, mislim da je ok ako se koristi dobra forma, medjutim vidim da dosta ljudi ima problema sa njom, bolovi u ledjima i sl. General je takodje istakao da je zajebana vjezbica...
Isto tako mislim da se zadnja loze savrseno moze pogoditi i bez nje, isto kao sto grudi mogu da rastu i bez bench presa...
Poenta po meni je da svako nadje varijantu koja mu najbolje lezi i daje dobre rezultate...
LDusan:
Jel pricate o mrtvom dizanju sa savijenim ili ispruzenim nogama?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju