General Bodybuilding Discussion > Članci
Re: MILOS SARCEV-post workout supplement
MR.BIG:
Mislim da nije u redu da na srpskom forumu radimo copy/paste tekstova na engleskom, jer ne znaju svi engleski, pogotovo mladi momci koji nisu imali kad da ga nauce (jer su mladi, jel? ). Treba lepo na PM da se dogovorimo pa svako od nas da uradi prevod bar jednog teksta nedeljno! Ovako sa copy/paste cemo imati nepregledno more tekstova i to nece liciti na forum gde ljudi mogu lepo nesto da procitaju i nauce.
Ovo je moje skromno misljenje a vi odlucite!
Ili da odma neko uradi copy/paste svih Milosevih tekstova za pocetak pa cemo da sednemo i da citamo mesec dana!
Pedja_Petrovic:
--- Citat: MR.BIG ---Jos jedna stvar: super je sto imamo clanove iz inostranstva ali oni su u definitivnoj manjini, a nama je , bar mislim, cilj da ovaj nas divan sport rasirimo i upoznamo sto veci broj nasih ljudi sa malim tajnama bodybuildinga.
Recite mi jedan dobar razlog zasto bi radili copy/paste engleskih tekstova jer ovo za clanove iz inostranstva nije dovoljan razlog.
--- Kraj citata ---
...pa veoma razumno..slazem se.....u poptunosti se slazem....pa nista..hajde da se dogvrimo pa da svako prevodi po bar 1 tekst nedeljno i gotvo..
Markoni:
Slazem se sa uzimanjem dekstroze odmah posle treninga. Dekstroza ili D-glukose je prosti ugljeni hidrati(monosaharidi) koji ce naci svoj put u nas krvotok za 3-5 min. nakon unosenja . Dekstroza ce dostici svoj "vrhunac" za 40min. , sto ce stvoriti dve velike koristo za vezbaca.
Prva-visoka koncentracija glukoze (potrbna za popunu potrosenog glikogena) i Drugo-jak stimulacija oslobadjanja insulina (najaci anabolicki hormon, sposoban da transportuje i skladisti dostupne materije u misicne celije).
Ja se slazem sa njihovim izborom sa koriste creatine monohydrate , takodje. Licno , ja mislim da je ta kolicina skupa(10g per serving),ali ovo je za debatu.
Njihovo "veliko otkrice" je alpha-lipoic-acid (thioctic acid). Kako se slazem sa time sa je ALA veoma koristan antioksidant i da u nekim studijama pokazuje obecavajuce rezultate kod dijabeticara , ali je daleko od " cudesnog bodibilding suplementa " . Ako bi imao dovoljno novca za istrazivanje mislim da bi dokazao da je koriscenje dekstroze i kreatina samo - bilo mnogo efektnije od Celltsch-a. Onda bi narucio potrebne sastojke za moju Fed-ex formulu (brzo dejstvujuce aminokiseline sa obilatom kolicinom glutamina i BCAA) i dokazao da je moja formula 19 i 1/2 odnosno 1456% efektivnija ...(ako monu da iznose takve konstantacije , mogu i ja) . Kako sam napomenuo - visok nivo glukoze ce stimulisati oslobadjanje insulina . Celltech ne sadrzi aminokiseline ?! Da li njihov tim naucnika zali da stvori jako anabolicko okruzenje i da iskoristi snaznu skladisnu moc insulina da prenese i glukozu i aminokiseline(plus kreatin) u celije pojacati njihov uptake ?
Interesantno , nekoliko godina ja sm trenirao nekoliko amterskih takmicara u mojoj teretani koji su skoro fanaticno uzimali Celltech. Ja sam im rekao koja je moja teorija i oni su odlucili da predju sa Celltech-a na ne tacno odredjenu kolicinu dekstroze (dao sam im slobodu da uzimaju od 75 do 200 grama dekstroze , ostavljajuci njima da odluce koliko su glikogena potrosili tokom treniga i po tome odluce koliko ce dekstroze uzeti) i samo 5grama kreatina (pola doze). Za samo nekoliko nedelja rezultati su bili da je njihov oporavak bolji i da je punoca njihovih misica vidljivija . Nakon pocetne dve nedelje oni su dodali ostatak Fed-ex formule i shvatili jos bolji napredak. Poaceo sam da trazim raspoloziva istrazivanja i nasao da su neke studije uporedjivale insulin i ALA. Kako je bilo evidentno da ALA smanjuje klicinu glukoze pojavilo se i to da je regulacija metabolizma glukoze sasvim drugacija od regulacije koju vrsi insulin .Insulin evidento stvara bolje okruzenje za sintezu glikogena a isto se ocekivalo i od ALA. Otkrilo se da je ALA ustvari inhibitor sinteze glikogena i da uzrokuje oksidaciju glukoze ! Naravno iskustvo sa nekoliko mojih klijenata nije dovoljno da bi se stampala studija u New England Journal of Medicine , ali njeni rezultati su potvrdjeni i u nekim istrazivanjima koja su vrsena na zivotinjama zasto onda ne bi i kod ljudi. Ja i dalje savetujem da se uzima ALA ali 400mg nakon dorucka , zbog njene mogucnosti da eilminise slobodne radikale i poboljsa nas imuni sistem i poveca medjucelijski glutathion . Takodje bi napomenup da je ALA hepatoprotektor cesto koriscen u trtmanu koji se koristi kod oboljenja jetre .
Ali ALA ne treba koristiti u post workout napitku !
DA zaklucimo , ovo je moje licno misljenje (i misljenje pola clanstva Gold teretane u Fullerton…)
Clanak Milosa Sarceva "Post workout supplement "
Preveo Markoni
Markoni:
nadam se da sam dobro preveo , ako sam nesto pogresio postujte pa cu da editujem . 8) 8) 8)
sasacg:
dobro si ovo odradio,svaka cast
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju