Ostalo > Offtopic
VAZNO PROCITAJ(svinski grip) H1N1!!!!
DelijaSaSevera:
--- Citat: TheDominick Novembar 06, 2009, 03:23:32 posle podne ---Balkanci razbijaju jos jednu zaveru protiv covecanstva, H1N1 VS. Kis'o kupus-beli lukac-kuvana rakija, neka mi kaze neko koji to virus moze da razbije prirodni vitaminski matrix ovih truju supstanci?! ;)
Salu na starnu, ja sam hteo nesto u vezi vitaminaC, citao sam pre nekoliko godina neke terapije vezane za suzbijanje napredovanja kancera, jedna od njih je i vitaminomC gde se piramidalno povecava vitaminC cak i do 30gr./dan i tako drzi po par nedelja. Navodno nije izazivao nikakve nus pojave i na toliko velikoj kolicini u svakom slucaju na promenljvo vreme kada vladaju virusi, bakterije i klice 1gr./dan vitaminaC nikako nece biti na odmet zar ne!?
Mene je nesto steglo grlo ovih dana pa pijem dosta cajeva i uzimam po 3gr vitaminaC, ne vidim nikakve stetne pojave, nekako mi najlakse 3x dnevno po 1 tabletu od 1000mg da shutnem, za sad nema bas nikakvih problema i promena osim sto me je grlo popustilo :)
--- Kraj citata ---
ja isto mislim da je to optimalno, velika je zabuna oko toga, doktori ne mogu nikako da se usaglase, imas na wikipediji clanke gde ti kaze da je 1980 usvojeno da je optimalna doza oko50mg!!??!! sto je ekvivalent otprilike 200g kivija... a kasnijih godina sve vise je bilo istrazivalja i sve vise se pomera granica... neki cak kazu da je pozeljno od 3 do 12 g... sto je po meni puno... a
Ali svi se slazu da NE SME naglo da se prekida! S obzirom da telo ne proizvodi tu kiselinu ako ga naviknemo na tolike kolicine, svasta moze da se desi ako recimo 2-3 dana prestanemo sa doziranjem...
Licno sam osetio ove promene iako sam ja naviknut na 500mg dnevno... desi mi se da par dana ne uzmem... odma se jave blagi simptomi gripa... jbg.... jak je taj vitamim C....
DelijaSaSevera:
evo jos jedan link dok sam online.. sami prosudite... http://www.youtube.com/watch?v=E1z7KSEnyxw svaka cast ovim doktorima koji otvoreno iznose misljenja, ovo je sa fox njuza i voditelj je ostao u neverici kad je cuo odg... ne moze ni ta Amerika sve glasove da kupi... Ako neko ne razume, voditelj mu kaze da je vec 3 doktora u live ukljucenju dalo zeleno svetlo, a ovaj covek kulturno odgovara da ne bi dao svojoj deci tu vakcinu...
DelijaSaSevera:
http://www.youtube.com/watch?v=KBzOMBt4Hc4 evo jos jedan lik neki doktor.. prica o propagandi.... pogledajte dosta je i pozitivnih kometara ....
Pirat:
jako je bitno pogotovo u periodu epidemije kad ona bude bila u punom jeku uzimati vitamine , Vitamin C , znaci polivitaminski tretmani sa i do 2 gram aVitamina C , potom vitamini B kompleksi , A , Mg,Omega3 itd multimineralni kompleksi ... treba vec sada raditi na vreme svom imunitetu , jacati ga... izbegavati zaguslljive prostorije , velika okupljana ljudi ,u GSp nositi masku o higijeni ruku da ne pricamo , mada je higijena odraz kulture coveka i pranje ruku itd ne treba da bude nista novo ali opet ... i tako se i suzbija pandemija ... to sa vakcinom je jako zajebana stvar... sve je to jako sumnjivo i taj virus gripa kao sto je bio pticji prvo .. sad je kao svinjski ... A STO NE POKAZU KOJA JE SVINJA CRKLA OD TOG GRIPA ... NESTO NE VIDIM MRTVE SVINJE I IZVESTAJE NA TV U O TOME KAKO SU SVINJE UGINULE ITD... ALI , stav tipa "ako me zakaci , zakacice , ako mi je sudjeno onda jbg" je jako pogresan ... to je kao da sad odes da jebes u javnu kucu pa si zaboravio da kupis kondome i kazes sebi "jbg ako mi je sudjeno da zakacim polno oboljenje onda mij e sudjeno hhaha" i kolike su verovatnoce ... e pa takve ce biti jos i vece kad nastane eepidemija... znaci ne treba potcenjivati svinjski grip i licno mislm da ono sto sam ja naveo(i sto drugi savetuju) je sasvim adekvatna zastita i nesto sto ce imati sigurno ucinka da se znatno smanje vrovatnoce zaraze ... nikad se ne zna kako ce koje telo da reaguje , ne moramo misliti od najgorem ishodu ali da provedes i mesec dana u kuci pa temperature , pa moguce posledice koje virus ostavlja na organizam pa oporavak itd... to nikome ne treba ... znaci kad cujem "pa necemo da nosimo svi maske da izgledamo ko klovnovi (sto sam cuo danas od ... ne znam kako bih je nazvao )" to je onaj najgori odraz primitivizma i ne shvatanja situacije ...
ne znam zasto sam ovo napisao ... mozda nekome koristi ;)
EXTREME:
--- Citat: pirat Novembar 06, 2009, 05:02:47 posle podne ---jako je bitno pogotovo u periodu epidemije kad ona bude bila u punom jeku uzimati vitamine , Vitamin C , znaci polivitaminski tretmani sa i do 2 gram aVitamina C , potom vitamini B kompleksi , A , Mg,Omega3 itd multimineralni kompleksi ... treba vec sada raditi na vreme svom imunitetu , jacati ga... izbegavati zaguslljive prostorije , velika okupljana ljudi ,u GSp nositi masku o higijeni ruku da ne pricamo , mada je higijena odraz kulture coveka i pranje ruku itd ne treba da bude nista novo ali opet ... i tako se i suzbija pandemija ... to sa vakcinom je jako zajebana stvar... sve je to jako sumnjivo i taj virus gripa kao sto je bio pticji prvo .. sad je kao svinjski ... A STO NE POKAZU KOJA JE SVINJA CRKLA OD TOG GRIPA ... NESTO NE VIDIM MRTVE SVINJE I IZVESTAJE NA TV U O TOME KAKO SU SVINJE UGINULE ITD... ALI , stav tipa "ako me zakaci , zakacice , ako mi je sudjeno onda jbg" je jako pogresan ... to je kao da sad odes da jebes u javnu kucu pa si zaboravio da kupis kondome i kazes sebi "jbg ako mi je sudjeno da zakacim polno oboljenje onda mij e sudjeno hhaha" i kolike su verovatnoce ... e pa takve ce biti jos i vece kad nastane eepidemija... znaci ne treba potcenjivati svinjski grip i licno mislm da ono sto sam ja naveo(i sto drugi savetuju) je sasvim adekvatna zastita i nesto sto ce imati sigurno ucinka da se znatno smanje vrovatnoce zaraze ... nikad se ne zna kako ce koje telo da reaguje , ne moramo misliti od najgorem ishodu ali da provedes i mesec dana u kuci pa temperature , pa moguce posledice koje virus ostavlja na organizam pa oporavak itd... to nikome ne treba ... znaci kad cujem "pa necemo da nosimo svi maske da izgledamo ko klovnovi (sto sam cuo danas od ... ne znam kako bih je nazvao )" to je onaj najgori odraz primitivizma i ne shvatanja situacije ...
ne znam zasto sam ovo napisao ... mozda nekome koristi
--- Kraj citata ---
Vrloo realno napisano! ;)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju