Ostalo > Offtopic
Utjecaj antidepresiva na razvoj mišične mase???
ivanx3m:
Hrvoje, odakle ti to da antidepresivi utiču na razvoj mišićne mase? Jesi li to pročitao negde ili tek onako pitaš?
Ako već imaš problem sa depresijom, bolje je da to lečiš nego da razmišljaš o tome kako će to delovati na mišićnu masu. Nove generacije antidepresiva imaju mnogo manje sporedne efekte nego što su imali antidepresivi od pre 10 i 20 godina.
Verujem da ćeš sa više serotonina u mozgu moći bolje da treniraš jer ćeš se generalno osećati bolje.
Nadam se da si uzeo pravi lek i da je to na preporuku psihijatra.
Shumadinac:
@ The_Bulldog
Da, u pravu si! Ja sam zaboravio reci da oni bas znaju supresovati apetit, cak se daju ljudima (vecinom zenama) koji imaju problem zavisnosti hranom, tako da i nisu dobar izbor u bulking fazi!
Nazalost, i pored veceg lucenja seratonina, neces se bas nauzivati trenirajuci i jeduci meso u periodu uzimanja antidepresiva! :-(
Kako ti i Ivan rece, prioritet je zdravlje, i ako imas problema, misicnu masu stavi po strani!
A definitno nije preporucljivo uzimati bilo koji lek bez strucne saglasnosti!
tenssa:
Recimo da sa ja imao malo problema sa depresivnoscu, a nestala je nakon 2 mjeseca od kad se bavim sportom, tj. odkad idem u gym. ;)
H2SO4:
--- Citat: tenssa Decembar 29, 2009, 02:20:38 posle podne ---Recimo da sa ja imao malo problema sa depresivnoscu, a nestala je nakon 2 mjeseca od kad se bavim sportom, tj. odkad idem u gym. ;)
--- Kraj citata ---
pa obicno ljudi prolupaju usled pretjeranog bavljenja bodibildingom :)
ivanx3m:
--- Citat: Shumadinac Decembar 29, 2009, 02:14:19 posle podne ---@ The_Bulldog
Da, u pravu si! Ja sam zaboravio reci da oni bas znaju supresovati apetit, cak se daju ljudima (vecinom zenama) koji imaju problem zavisnosti hranom, tako da i nisu dobar izbor u bulking fazi!
--- Kraj citata ---
Nisi u potpunosti u pravu. Antidepresivi koji su umanjivali apetit se sada više i ne koriste. Nove generacije ovih lekova čak potstiču apetit i vrlo često se dešava da se osoba ugoji tokom njihovog korišćenja, posebno ako nije fizički aktivna.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju