Ostalo > Offtopic

Свет - Кинески изазов Америци

<< < (8/13) > >>

Lazar Popovic:
Sto se ekonomije tice i prevlasti u njoj:
Izvestaj medjunarodnog monetarnog fonda za 2009.-privredni rast Kine 6,7%,privredni pad SAD -13%...Ovakvo nesto ocekuje se i 2010.,mozda cak i vise u korist Kineza.
Drugo sto se Kineske kulture tice,dok su oni imali gradove i mermerne dvorove,Evropljani su ziveli u bungalovima.

Jednostavno ljudi su pronasli pravu vlast i pravi rezim...Uskoro svet dobija novog lidera i to je neminovnost hteo to neko da prihvati ili ne.
Inace zasto bi tako "mocna" SAD sa deficitom od preko 200 biliona dolara,trazila prosle god od Kine zajam od 1.000 milijardi dolara da moze da prezivi.

Ne znam ko je rekao da je sa SAD-om cela Evropa-pa el to ona Evropa koja trenutno ne zna sta ce sa sobom od nezaposlenosti i besparice.Da li je to ona Evropa koja nema dovoljno vojne sile da intervenise cak ni za svoje clanice.Da li je to Evropa koja moli SAD za stit kako bi imala neki finansijski priliv itd.

A sa druge strane su 2 najmasovnije zemlje: Kina+Indija= 2.500.000.000 ljudi i jedna Rusija sa najsavremenijim oruzjem na svetu.
S tim da Kinezi preplavljuju i kontrolisu i skoro sva strana trzista pa i SAD-dokaz je finansijska kriza.

Deja:
Ccc, koliko naivnosti u jednom postu :D (iako je tehnicki tacno sto si rekao ;))

Pedja_Petrovic:

--- Citat ---Oni su to pronasli?
--- Kraj citata ---

pa pronasli smo mi njih..to je bitno  ;D ;D ;D
i ti gledas u detalje jbg..

--- Citat ---To su samo "izradili", nista od toga nije njihov mozak pomogao
--- Kraj citata ---

pa i mi smo izradjivali yuga godinima i sada je proglasen kao drugo vozilo najgore na svetu svih vremena  :D :D :D 8) 8) 8)

ETO VAM POSRANI AMERI..u necemu smo ipak vas rasturili 8) 8) 8)

Lazar Popovic:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Februar 04, 2010, 01:46:12 posle podne ---
--- Citat ---Oni su to pronasli?
--- Kraj citata ---

pa pronasli smo mi njih..to je bitno  ;D ;D ;D
i ti gledas u detalje jbg..

--- Citat ---To su samo "izradili", nista od toga nije njihov mozak pomogao
--- Kraj citata ---

pa i mi smo izradjivali yuga godinima i sada je proglasen kao drugo vozilo najgore na svetu svih vremena  :D :D :D 8) 8) 8)

ETO VAM POSRANI AMERI..u necemu smo ipak vas rasturili 8) 8) 8)

--- Kraj citata ---

Hahahahahahahahahahah,CAREEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PEJABG:
lazarica-A sa druge strane su 2 najmasovnije zemlje: Kina+Indija= 2.500.000.000

a pola ih nema leba da jede, vise od 3/4 sirotinja i to teska.......

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju