Ostalo > Offtopic
Da li ce i Srbija progutati paradu?
vlada sin:
Kod god cujem rec mnogobozac setim se Sojica kad zajebava Cirka da je mnogobozac:-)
VeljaP:
to ti sad dodje kao one price sa paleo dijetom i ostale fore, kao covjek je prije 10000000.... godina tako radio i zivio
ok, zanemaromo sve te godine i evoluciju, pa ti se hrani tako i zivi kao on, nema nikakvih problema
Ok, ako je nekome anticka Grcka model po kojem treba zivjeti, nemam nista protiv da ga na sebi i primjeni
sasvim u redu
samo mi jedna stvar nije jasno, sto se ljudi koji nevjeruju u Boga, nadju prozvani, a da ih niko nije imenovao, kad god se pomene crkva i vjera?
kure_ss:
@Igore ok rekao si svoje, ja svoje, nema razloga za prepucavanje.
@veljo ja nisam rekao da je antika model po kojem treba živeti, samo sam napomenuo da cela ta homo priča nije od juče, već da je tu od početaka ljudske civilizacije. Pročitaj delo "Ateološka rasprava" od Mišela Onfrea u kojem on vrlo argumentovano pravi paralelu i analizira sve svetske vere i religije, njihov nastanak, uzroke i posledice koje su one imale po ljudsku civilizaciju.
EDIT: Ne znam kako i po čemu si zaključio da ja ne verujem u boga i da sam se osetio prozvanim. Uzdravlje.
Donovan:
Ma nije problem oko toga da li netko vjeruje u Boga ili ne, uostalom svaki covjek neka vjeruje u ono sto hoce ionako to utjece na njegov zivot, ja vjerujem u Isusa, a ti ne vjerujes u Isusa,pa sto onda, idemo na pivo..Vec je cinjenica da su religije najveci uzrocnici vodenja ratova i smrtno stradalih ljudi( narocito muslimani protiv krscana)koji se broje u milijunima, a kada se vratimo u povijest kako kaze kure_ss veoma je vazno znati povijest jer prije jos iz doba Sumerana na sumerskim glinenim plocicama spominje se dolazak bogova, a ne boga, tako da postoji mnogo implikacija oko tih bogova, koji su kasnije postali kao jedan kojeg danas pozanjemo kao Bog.
A ovo oko pedera, a to ko zna, onaj koji poznaje ljudski organizam i DNK moze po volji sigurno mjenati njegov centar za uzivanje, a kada pogledamo od kuda to sve dolazi EU i njegovo nametanje, mozda je i ona hrana GMO (genetski modificirana) stvorena da genetski modificira nas, tj. nas DNK i nas osjecaj za stvarnost.
VeljaP:
--- Citat: kure_ss Jun 08, 2012, 02:39:17 posle podne ---
EDIT: Ne znam kako i po čemu si zaključio da ja ne verujem u boga i da sam se osetio prozvanim. Uzdravlje.
--- Kraj citata ---
Kure, nisam na tebe mislio...
a ovo drugo, gledaj, mene religija kao teorija ne zanima. Negdje tamo imam sire obrazovanje, pa znam u kom pravcu ova diskusija moze da ode, ali mene to ne zanima, kao sto me ne zanima vjerski fanatizam.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju