Ostalo > Offtopic
Ehhhh......taj Gadafi...
Shumadinac:
Amerikanci i da imaju sve raspolozive snage, sumnjam da bi leteli u rat, jer bi to znacilo kraj predsednicke karijere Bureka Obame, koji nije odrzao predizborno obecanje da ce za prve dve godine mandata povuci SVE snage iz Iraka i opet bi mogli ocekivati da neko iz porodice Bus uleti u Belu kucu...
Stevcho:
--- Citat: Shumadinac Mart 18, 2011, 09:22:55 posle podne ---
A ko je dobio politicke poene na osnovu vojne intervencije u stranoj zemlji, narocito ako taj neko nije u momentu popularan u svojoj zemlji!?
Pa, intervencija u Iraku je kostala republikance novog predsednickog mandata!
--- Kraj citata ---
Ne, oni racunaju na "sirenje demokratije" i naravno ni ne misle da ce da se zaglibe kao u Iraku. Iskreno se nadam da im nece biti lako, mada Libijci ne mogu da pruzaju neki otpor..
vlado0550:
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---pa brate, neces vjerovati ali nemaju tek tako...
--- Kraj citata ---
pa brate, neces ti vjerovati al imaju i ako nemaju otkud ti to znas?
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---nosaci aviona u Sredozemnom moru sluze za odmor nakon tura u Avganistanu i Iraku, 2 nosaca aviona sa 50 avio letova dnevno mogu da ostanu operativna max 45 dana-50 dana, nakon toga i tehnika i ljudstvo mora na totalni odmor i remont.
--- Kraj citata ---
nisam ovo razumio vezano za odmor, sta si htjeo da kazes da se vojska odmara na nosacima...???
a i ovu inforaciju vezano za 45 - 50 dana bas me zanima kako si izvukao?
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---Znaci 2 nosaca Persijskom zalivu, 2 u Sredozemnom moru i to je to...nec dovlaciti sa Pacifika, jbg, moa nesto da ostane zbog Kine i S.Koreje...znaci morali bi da dovlace neke koji su u domacim vodama, a to je i napor i trosak.
--- Kraj citata ---
i ovo mi bas nije jasno ti znas koliko oni imaju i nosaca, svasta...
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---Avijacija bazirana na kopnenim aedodroimam je napregnuta do kraja, pa tako u misijama u Iraku i Avaganistanu se koriste i jedinice nacionalne garde, a to je uslovno receno rezerva, ne bas kao kod nas, ali slicno...
--- Kraj citata ---
opet jedna najnovijha infomacija...
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---Prebacivanje iz matice i borbeno osposobljavanje novih jedinica je i skupo i komplikovano, a za to trenutno nema opravdanja ( interesa ).
--- Kraj citata ---
bilo je price da imaju ineteresa pa sad nemaju, a za opravdanje da ne pricam koda ga imaju za toliko drugih stvari...
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---Ovo je Francuska zajebancija, jel njima treba libijska nafta, Ameri imaju iracku i iz zaliva, a volio bih da ih Ameri puste niz vodu, mada nevjerujem, ali bih volio.
Franci nisu sposobni da ovo sami izvedu. Raspolazu tehnikom ne tako savrsenom kao Ameri i u dosta losijem stanju, a rizik od dejstva Libijske PVO je ipak veliki, a tesko da bi smjeli i mogli da progutaju da im ovi obore par aviona...
--- Kraj citata ---
hajd ovo i nekako, vjerujem i ja da je pitanje koliko su francuzi "sposobi", prije svega sa opremom i finansiski da doguraju
--- Citat: VeljaP Mart 18, 2011, 09:29:27 posle podne ---No vidjecemo, sve ovo je samo spekulacija, ko zna sta ce da bude zaista
--- Kraj citata ---
ovo nije spekulacija, nego svi mi mislimo da smo pametni i da znamo sta se iza brda valja, a u stavri smo sitne ribe za to i na kraju meni je ovo vise nego smjesno
nesto poput ljudi iz HerbaLife-a kad ulete na forum i pocnu pricati price i misle da sve znaju i da su 100% u pravu
JEDINO STO JE ZALOSNO U SVOJ TOJ PRICI JE DA NEVIN NAROD STRADA!
VeljaP:
imaju 11 nosaca aviona ( 1 klase Enterpise i 10 Nimtz ), to mozes i sam da provjeris...ako zaista hoces
nosaci u Sredozemnom moru sluze za odmor posada, nakon tura u Avganisatnu i Iraku. Koliko nosac moze biti borbeno angazovan, imas negdje na netu iskopaj ako te interesuje, ali mozes da otprilike skontas, koliko od 70 aviona na nosacu moze da ucestviuje u no fly operaciji oko 36-54, pa broj radnoih sati do remonta itd itd....
Glupo je da demantujem i objasnjavam tebi koji zaista se nisi potrudio niti do jedne validne informacije da dodjes, a sve su javno dostupne putem www, nego....
smjesno je da se upustas u ovu diskusiju a da bas nista nisi procitao tj pokusao da prikupis informacije
alexandar77:
evo ja provereno znam da mogu da tuku 89 dana bez da se umore.
baza na siciliji je daleko od libije koliko avijano od kosova.
pa baza u turskoj.
pa libijski pvo koji praktično ne postoji.
i to nisu dva nosača, to je cela V (ili VI) flota. pa one raketice što se voze džojstikom.
pa mislim... puni su supsa :P
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju