Ostalo > Offtopic

Studiranje u Americi/Kanadi

(1/20) > >>

Francuz:
Bilo bi odlicno ako ovde ima neko iskustva ili prijatelje koji su bili/jesu u Americi ili Kanadi na studiranju.
Znaci, ne srednja skola, nego koledzi.
Ja cu vrv pokusati da upadnem negde preko sportske stipendije, ali uopste nisam upucen u proceduru.

jocifer:
Ja imam jednog druga koji je u trecem srednje otisao u SAD, tamo zavrsio srednju a potom i bankarstvo. Radio je u Njujorku, a sad je u Italiji  ili Svedskoj nisam siguran. Nazalost nismo u kontaktu pa ti ne mogu nista detaljnije opisati. Jedino znam da je rekao da mu je bolje u Evropi nego u SAD pa se zato i vratio da radi ovde...

AlexB:
Bio sam ja u Australiji (isti princip ko u USA), a imam par ortaka koji su bili na razmeni u USA....sta te konkretno zanima?

Francuz:

--- Citat: AlexB  Jul 29, 2011, 07:39:03 posle podne ---Bio sam ja u Australiji (isti princip ko u USA), a imam par ortaka koji su bili na razmeni u USA....sta te konkretno zanima?

--- Kraj citata ---

Uh, dosta stvari.
Razmisljao sam da pravim video klip, pa da taj video saljem putem e-mail na razne koledze u Americi. Par drugara od drugara je upalo na koledze preko sportske stipendije, gde su ima skolarine bile placene od 30-70, 80 pa cak i 90%.
Trenirao sam fudbal par godina, ne bi bio problem da napravim (izmontiram :) ) dobar klip.
Moji ne bi mogli da mi plate punu skolarinu, samo deo, zato i razmisljam o sportskoj stipendiji.
Ako ima jos nekog resenja, super bi bilo ako ti ili neko zna. Inace, moja je zelja da tamo zavrsim koledz i ostanem. Naravno, ako dobijem dobru priliku za posao u Srbiji ili Evropi, radio bi i tu, ali moja zelja je zivot u US ili Kanadi.
I da, sto se tice Kanade... Tu bi jedino mogao u Toronto da idem, posto tu imam neku rodbinu koja bi mi pomogla u pocetku. Mada, nekako mi se cini da u Americi ima vise sanse...

Koliko je tebe sve to kostalo, jel si isao kod nekog, kakav je zivot uopste?

Francuz:

--- Citat: jocifer  Jul 29, 2011, 06:50:21 posle podne ---Ja imam jednog druga koji je u trecem srednje otisao u SAD, tamo zavrsio srednju a potom i bankarstvo. Radio je u Njujorku, a sad je u Italiji  ili Svedskoj nisam siguran. Nazalost nismo u kontaktu pa ti ne mogu nista detaljnije opisati. Jedino znam da je rekao da mu je bolje u Evropi nego u SAD pa se zato i vratio da radi ovde...

--- Kraj citata ---

Hvala druze, al zanima me konkretno studiranje, srednju skolu sam zavrsio. ;)
Ako dodjes do jos nekih informacija o njegovim studijama, bio bi ti zahvalan da podelis to ovde sa nama. :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju