Ostalo > Offtopic

Studiranje u Americi/Kanadi

<< < (9/20) > >>

Francuz:

--- Citat: oktagon  Avgust 01, 2011, 02:55:15 posle podne ---Treba da pokusas da odes, ako uspijes odlicno, ako ne, probas sve dok ne uspijes ;)

--- Kraj citata ---

Ne jeb.. lep nego uporan. ;)

--- Citat: AlexB  Avgust 01, 2011, 02:56:17 posle podne ---
--- Citat: milan0507  Avgust 01, 2011, 02:50:28 posle podne ---Novak ne zivi u Beogradu sa porodicom i prihodima od 300e mesecno i ne guzva se po busu po sat vremena u 1 smeru da bi npr cekao 2.5h kod dr  zbog uputa za vakcinu i na kraju dosao u 5 do 7 na red da bi mu rekli da ne rade.To sto on kaze  "ovo moze samo Srbija" i nije bas validno.Ovde je najlepse onima koji imaju pare..provod,ribe,drustvo,klima,para vrti svuda i sl ali je dosta vise onih koji lose zive.A i politicko stanje ne doprinosi poboljsanju situacije.Brain drain se desava decenijama kod nas i ne nazire mu se kraj

--- Kraj citata ---

TI mislis da je na zapadu bolje...covece mi bar imamo EXTRA gradski prevoz....ja sam tamo cekao po sat vremena za drugi jer nisam imao pare za auto....tamo bez auta mozes da ostanes da sedis kuci.....2h mi je trebalo do faxa...ovde mi treba 30min....
Sto se zdravstva tice...jesu oni organizovaniji, ali to ima papreno da platis....ljudi mole boga da im se nista ne desi.....ortak je polomio ruku....paf....iako je imao zdravstveno osiguranje morao je da da 400$ iz dzepa....

Idi, vidi...pa onda pricaj.....nije fora da se mi raspravljamo ovde....ja sam ispricao moje iskustvo...na vama je da li cete mi verovati ili ne...u svakom slucaju razumem....

--- Kraj citata ---

Ja ti verujem, samo kazem da je malo kod nas Srba malo prenaglaseno kako je kod nas sve najbolje. Mada, i to zavisi od ljudi. Drugarica je plakala mesecima kad se vratila posle godinu dana iz Amerike u Srbiju, dok je drug jedva cekao da se vrati posle godinu dana skole. Poenta je da su svi razliciti, ja se ne slazem da samo mi imamo "dusu", da je nas nocni zivot najbolji, da imamo najlepse ribe, da smo najpametniji...

Donovan:
Najbolje rjesenje ti je da se upises na naftni faks i kada ga zavrsis odes u Kanadu na rafineriju.
Za taj faks treba znati puno o matematici i fizici, ali jbg ako imas volju onda ti nista nije tesko.A ovako tesko da ces nesto napraviti,jedino ako neka Elita ne primjeti tvoje talente. ;D

MarK3:
@AlexB
pa niko u startu nema pernament residense... Ali postoje razliciti nacini da se do njega dodje pa cak i do drzavljanstva. Inace nasa zemlja vise ne podrzava dvojno drzavljnstvo, i sve nesto razmisljam, bice mi mnogo tesko da se od njega i odreknem :D od povratka je dele 2 klika mishom... Ne znam cemu sva ta nostalgija, nismo svi isti i nemamo isti pogled na svet, svako je posebna prica. Slazem se sa tvojom pricom o uskoj specijalizaciji i da posla nema na pretek... Najteze je doci do prvog posla, kasnije je sve dosta jednostavnije... Postoje razliciti oblici zdravstvenog osiguranja tako da sve zavisi u sta zelis da ulozis pare, kola, stvari ili da izdvojis malo vise za zdravlje u nekom slucaju, ne daj boze... A i postoje dosta bolnica koje pruzaju neku osnovnu negu besplatno...
Sve u svemu mnogo diskutabilna i opsirna tema, mnogo razlicitih iskustva i srece... Mozemo da se raspravljamo koliko hocete :D

oktagon:
@Francuz
A sto ne odes u Francusku, recimo Kan, ima i ulica Srba :ddd

Francuz:

--- Citat: BokY_LA  Avgust 01, 2011, 03:03:09 posle podne ---AlexB je rekao nazalost losu stranu svega .. Ako ti ides da bi zaradio pare i provodio se.. i ziveo americki san.. jbg
Ego takodje moras da stavis u dzep jer ces biti niko i nista makar u pocetku i to moras da razumes.. mnogo mana ima..
kao sto sam rekao. Ako lose zivis ovde.. Po meni bolje lose ziveti u USA.. Ako hoces pare da zaradis.. Nikako u USA.
Ja nisam imao iskustva kao on isao sam samo turisticki i obezbedio sam se keshom, ali ima da se guzis jedno 15 godina da bi stekao nesto tamo..
Inace kao zemlja.. Amerika nije kao u filmu.. jos je bolja :) jbg nakrali su se dovoljno da mogu izgraditi savrsenu zemlju. tuzno ali istinito

--- Kraj citata ---

--- Citat: BokY_LA  Avgust 01, 2011, 03:03:09 posle podne ---AlexB je rekao nazalost losu stranu svega .. Ako ti ides da bi zaradio pare i provodio se.. i ziveo americki san.. jbg
Ego takodje moras da stavis u dzep jer ces biti niko i nista makar u pocetku i to moras da razumes.. mnogo mana ima..
kao sto sam rekao. Ako lose zivis ovde.. Po meni bolje lose ziveti u USA.. Ako hoces pare da zaradis.. Nikako u USA.
Ja nisam imao iskustva kao on isao sam samo turisticki i obezbedio sam se keshom, ali ima da se guzis jedno 15 godina da bi stekao nesto tamo..
Inace kao zemlja.. Amerika nije kao u filmu.. jos je bolja :) jbg nakrali su se dovoljno da mogu izgraditi savrsenu zemlju. tuzno ali istinito

--- Kraj citata ---

Oko tog guzenja od 15 godina... Svestan sam potpuno toga. Bas imam u familiji slicnu situaciju...
Gastarbajterski par je otisao 60-tih u Minhen i radio svakakve poslove. U Nemackoj su napravili 2 kcerke. One se vode kao Nemice, iako pricaju srpski i dolaze cesto u Srbiju. Upravo su morali 15-tak godina da se ubijaju od posla da njih 2 iskoluju. Al sad obe imaju fakultetske diplome i zive u Minhenu.
Moja je zelja da isto tako i obezbedim sutra svojoj deci, da ne moraju da zive u ovoj zemlji.
A sto se tice da je lepsa nego na filmu, verujem. :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju