General Bodybuilding Discussion > Članci

TRENING ZA GLUTEUSE I KVADRICEPSE

<< < (2/4) > >>

vlada sin:
Hvala za komentar, noge radim same na treningu sa pauzom i dan pre i dan posle, a listove sa ramenima. Znaci 3 vezbe i to je to,ubacicu onda stomak  taj dan da mi ne bude bas 30min trening. Da li bi onda mrtvo dobro islo kao druga vezba iza cucnja ili  iskoraka ili kao treca ?

MSH:
Ja cu samo malo da se ubacim. Citam komentare i prosto ne verujem koliko se malo odmaraju. Dobro i ja sam tako radio na pocetku ali kada sam poceo da odmaram po 2-3 dana kvalitetno uz hranu postizao sam najbolje reyultate. To vam je cista matematika koliko se kalorija ili dzula potrosi na dobrom treningu izracunajte (ogromne cifre) pa sutra opet tako i tako dalje pa kada ce se to nadoknaditi hranom i stalno smo u deficitu sa kaloriujama a upravo visak kalorija treba da bude za kval. mis. masu. Mnogi rade po ugledu na magazine i takmicare koji su puni steroida (ne kazem nista). Svako neka misli svojom glavom i osluskuje svoje telo. Probajte da izrotirate sve misicne grupe za 10tak dana pa i vise (a ne za 5 ili7) a u medjuvremenu kvalitetan odmor i hrana i san jer hormon rasta je najjaci u snu. Mislite o ovome, mozda i radite ne kazem ali nekome ce dobro doci da razmislja na ovakav nacin, znam ljude koji su vuse dobili na masi sa manje treninga - nije nelogicno. (zamislite samo 2xnedeljno raditi noge, to me iniciralo na ovoliki tekst)

Thor_ZR:
@MSH

Verovatno si u pravu. Znam da se puno troši i da je potrebno dosta vremena za odmor. Ali pošto godinama treniram na sličan način noge, i to jedanput nedeljno mislio sam da promenim rutinu. Tu mi je pala ta ideja na pamet. Negde sam pročitao da je vreme potrebno da se mišiči nogu regenerišu 72 sata...pa reko daj onda da ih ponovo opteretim nakon 4 ili 5 dana....Možda bude i kontraproduktivno. Da napomenem, treniram već 8 godina sa prekidima.

MSH:
Da OK, imas dobar staz. U tom slucaju bi ti preporucio da razbijes rutinu, sto si ti i hteo da uradis, to u svakom slcaju i to na svaka 3-4 meseca za ubudice i za svaku mis. grupu. Ja to radim raznim trening principima (sistemima). Menjam ih periodicno: - opadajuće serije, opadajuće pauze, negativne odmarajuće serije, opadajuće odmarajuće serije, prethodno iscrpljenje, naknadno iscrpljenje, forsirana ponavljanja, negativni pritisak, super spora ponavljanja, parcijalna pon.  itd itd imam ih na "lageru" oko 30tak - 40 (sto sam sakupljao godinama sa svih strana) i to stalno okrecem (treba par godina da se sve okrenu samo jedanput) ili ubacim tek onako jednu nedelju da iznenadim i sam sebe. Jedino sto je stalno u treningu a to su promene, to je vrlo bitno a vec sam naveo kako ja to radim. Valjalo bi i general da se oglasi da da misljenje. Pozdrav, srecno i radno...

Thor_ZR:
 Ok slažem se sa svime što si napisao. Treba razbiti rutinu svakako na neki način.
Pozdrav i hvala!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju