General Bodybuilding Discussion > Članci

INSULIN-ZIVOT ILI SMRT

<< < (2/6) > >>

Francuz:
Koliko dobar tekst.
Samo, jedno pitanje.
Sa zdravstvenog aspeksta, znaci ne klasicna bilderska dijeta, da li je bolje imati neki konstantno nizak unos uh ili raditi neku vrstu varijacija?
Uh nisu esencijalne, ali se verovatno covek navikao na njih tokom stotina i hiljada godina i ne moze da funkcionise bez istih.
A ako se ne varam, i konstantan unos uh, pogotovo nizak, usporava metabolizam? Kako onda coveku ranije nije bio potreban veliki unos uh da bi lovio, trcao, uopste funkcionisao?
Evolucija, griskalice, slatkisi tokom duzeg niza godina? Ili nesto cetvrto?

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Francuz  Oktobar 12, 2011, 07:23:17 pre podne ---Koliko dobar tekst.
Samo, jedno pitanje.
Sa zdravstvenog aspeksta, znaci ne klasicna bilderska dijeta, da li je bolje imati neki konstantno nizak unos uh ili raditi neku vrstu varijacija?
Uh nisu esencijalne, ali se verovatno covek navikao na njih tokom stotina i hiljada godina i ne moze da funkcionise bez istih.
A ako se ne varam, i konstantan unos uh, pogotovo nizak, usporava metabolizam? Kako onda coveku ranije nije bio potreban veliki unos uh da bi lovio, trcao, uopste funkcionisao?
Evolucija, griskalice, slatkisi tokom duzeg niza godina? Ili nesto cetvrto?

--- Kraj citata ---

evolucija
bilo je reci o tome kako su za nas neke AK esencijalne dok za zivotnje npr nisu itd..

Lazar Popovic:
E sad,ovo mi nije jasno...
1.koja je to kolicina UH koja toliko drma insulin da je to stetno (po kg telesne tezine) i da li se taj parametar moze okvirno odrediti?
2.u tekstu su kao stetni uh navedeni slatkisi,peciva,hleb...ali sta je sa uh koje mi koristimo-pirinac i krompir,da li je njihov unos manje cima insulin od prvonavedenih uh (slatkisa,hleba...).

breshahils:

--- Citat: Lazar Popovic  Oktobar 12, 2011, 08:49:46 pre podne ---E sad,ovo mi nije jasno...
1.koja je to kolicina UH koja toliko drma insulin da je to stetno (po kg telesne tezine) i da li se taj parametar moze okvirno odrediti?
2.u tekstu su kao stetni uh navedeni slatkisi,peciva,hleb...ali sta je sa uh koje mi koristimo-pirinac i krompir,da li je njihov unos manje cima insulin od prvonavedenih uh (slatkisa,hleba...).

--- Kraj citata ---

1. svaki organizam se razlikuje, svako ima drugačije reagovanje na uh a samim tim i na iritaciju insulina.
2.poenta komplexnih uh je i da manje cima insulin za razliku od prostih, prosti su poželjni samo nakon treninga dok komplehni u toku dana (sporo iritiraju insulin, i daju energiju koja nam je duže na rapolaganju)

djake:

evolucija
bilo je reci o tome kako su za nas neke AK esencijalne dok za zivotnje npr nisu itd..
[/quote]

Upravo tako. Covek je vremenom evoluirao, kao sto i dan danas evoluira. Zato ne mozemo porediti nekadasnjeg coveka i ovoga danas. Prvo, kalorijski unosi nekada su bili znatno manji, coveku hrana nije bila pri ruci i oko njega, vec se cak sta vise morao dobro pomuciti da dodje do nje. Zatim i unos pojedinih vrsta namirnica je bio drugaciji, ljudi su ranije konzumirali vise neobradjenih, integralnijih namirnica, manje mesa, a preradjenih namirnice sa aditivima i dodatcima nije ni bilo. Vecina obicnog sveta je bila mnogo aktivnija nego prosecan covek danas. Sve to je u covekovom bicu i genetici izazvalo promene i poremecaje zbog kojih danas bolujemo od stvari za koje nekada nismo ni znali, jer covekova evolucija traje par miliona godina, a mi smo u zadnjih stotinak godina upravo sa ishranom uspeli da unistimo sve dobro sto nam je ona dala.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju