General Bodybuilding Discussion > Članci

INSULIN-ZIVOT ILI SMRT

<< < (3/6) > >>

Francuz:

--- Citat: djake  Oktobar 12, 2011, 09:32:18 pre podne ---

evolucija
bilo je reci o tome kako su za nas neke AK esencijalne dok za zivotnje npr nisu itd..

--- Kraj citata ---

Upravo tako. Covek je vremenom evoluirao, kao sto i dan danas evoluira. Zato ne mozemo porediti nekadasnjeg coveka i ovoga danas. Prvo, kalorijski unosi nekada su bili znatno manji, coveku hrana nije bila pri ruci i oko njega, vec se cak sta vise morao dobro pomuciti da dodje do nje. Zatim i unos pojedinih vrsta namirnica je bio drugaciji, ljudi su ranije konzumirali vise neobradjenih, integralnijih namirnica, manje mesa, a preradjenih namirnice sa aditivima i dodatcima nije ni bilo. Vecina obicnog sveta je bila mnogo aktivnija nego prosecan covek danas. Sve to je u covekovom bicu i genetici izazvalo promene i poremecaje zbog kojih danas bolujemo od stvari za koje nekada nismo ni znali, jer covekova evolucija traje par miliona godina, a mi smo u zadnjih stotinak godina upravo sa ishranom uspeli da unistimo sve dobro sto nam je ona dala.
[/quote]

Hvala Djake i Pedja. :)

Pionesa:
Insulin  je  poput  nepunjenog  pistolja.Ako  ga  koristite  da  se  zastitite  od  nepoznatog  napadaca,moze  da  vam  spase  zivot.Ako  ga  pak,okrenete  prema  sebi I povucete  obarac-BAM   ;D

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Pionesa  Oktobar 12, 2011, 10:40:57 pre podne ---Insulin  je  poput  nepunjenog  pistolja.Ako  ga  koristite  da  se  zastitite  od  nepoznatog  napadaca,moze  da  vam  spase  zivot.Ako  ga  pak,okrenete  prema  sebi I povucete  obarac-BAM   ;D

--- Kraj citata ---

medo - brundo :D

Pedja_Petrovic:

--- Citat: breshahils  Oktobar 12, 2011, 09:07:39 pre podne ---
--- Citat: Lazar Popovic  Oktobar 12, 2011, 08:49:46 pre podne ---E sad,ovo mi nije jasno...
1.koja je to kolicina UH koja toliko drma insulin da je to stetno (po kg telesne tezine) i da li se taj parametar moze okvirno odrediti?
2.u tekstu su kao stetni uh navedeni slatkisi,peciva,hleb...ali sta je sa uh koje mi koristimo-pirinac i krompir,da li je njihov unos manje cima insulin od prvonavedenih uh (slatkisa,hleba...).

--- Kraj citata ---

1. svaki organizam se razlikuje, svako ima drugačije reagovanje na uh a samim tim i na iritaciju insulina.
2.poenta komplexnih uh je i da manje cima insulin za razliku od prostih, prosti su poželjni samo nakon treninga dok komplehni u toku dana (sporo iritiraju insulin, i daju energiju koja nam je duže na rapolaganju)

--- Kraj citata ---

bravo bebs

Pionesa:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Oktobar 12, 2011, 11:07:54 pre podne ---
--- Citat: Pionesa  Oktobar 12, 2011, 10:40:57 pre podne ---Insulin  je  poput  nepunjenog  pistolja.Ako  ga  koristite  da  se  zastitite  od  nepoznatog  napadaca,moze  da  vam  spase  zivot.Ako  ga  pak,okrenete  prema  sebi I povucete  obarac-BAM   ;D

--- Kraj citata ---

medo - brundo :D

aaaaa sto me svi zajebavate hahahhahha ;D

--- Kraj citata ---

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju