Ostalo > Offtopic

Da li imam sanse da budem 180 cm do 18 godine..

<< < (4/6) > >>

Pedja_Petrovic:

--- Citat: vuksa  Novembar 14, 2011, 08:50:43 pre podne ---postoji tabela pomocu koje mozes da procenis konacnu visinu.. tabela je pravljena po godinama gde se uzima rezultat kostane zrelosti za tu starosnu dob..ona ti je nekako najmerodavnija za to..ako se sprovodi par godina uzastopno odstupanja ne bi trebalo da budu vise od 2 cm u odredjivanju konacne visine :)

--- Kraj citata ---

te tabele su UNIVERZALNE VREDNOSTI i mogu da znace nesto a ne moraju da znace nista
to je kao one vage koje mere procenat bf..glupost
jedina merodavna stvaka je (posto sam upoznat sa materijom jer sam sina vodio bas u vezi toga je)
da mu se snimi rentgenom levi zglob sake te na osnovnu pukotina (kostanih,naravno to nije rec pukla kost,vec na tom delu ruke postoji jedna kost -neznam kao se sada zove) koja je u fazi razvoja detata 13-14-15-16-17 pa cak i 18 god vidno otvorena itd itd itd
sto je kost bliza nekoj drugoj kosti tj je mogucnost rasta manja
kada se kost poptuno spoji sa tom drugom,rasti sigurno vise nece niko i nikada.
od 100 ljudi samo njih 1 ili 2 se desi da izdzikaju kao sto vlada rece u kasnoj dobi puberteta ili cak na fax-u,ali ti su rekti i jedini razlog tome je verovatno veoma kasni ulazak u puberetet...
ono
JA SAM DETE ZAROBLJEN U TELU ODRASLOG COVEKA..hahhaha

vlada sin:
Uf dobro da je moj brat upao u taj mali procenat, kad se setim mame kako je kukala na maloj maturi kako ce da ostane mali i da je sigurno poceo da pushi:-) nije mi dobro.  Pedja koliko je sin prerastao seniora?

Pedja_Petrovic:

--- Citat: vlada sin  Novembar 15, 2011, 07:38:36 pre podne ---Uf dobro da je moj brat upao u taj mali procenat, kad se setim mame kako je kukala na maloj maturi kako ce da ostane mali i da je sigurno poceo da pushi:-) nije mi dobro.  Pedja koliko je sin prerastao seniora?

--- Kraj citata ---
11 cm za sada (lekari rekose jos mozda 1-2 cm tako da je to OK za poziciju koju igra itd.)
ali to je tipicna prica
meni je deda pokojni 2 m covek bio
stric mi rodjeni 195
teke od caleta sve zene preko 185 cm
medjutim moj otac se dao na majcinu stranu i nije nesto posebno izrastao itd,pa tako i ja
ali eto,izlgeda da je OGI pobrkao malo gene,od svih po malo..

Fat Dragon:
Ogi je pokupio ono što je dobro od obe strane.

vuksa:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Novembar 15, 2011, 07:02:29 pre podne ---
--- Citat: vuksa  Novembar 14, 2011, 08:50:43 pre podne ---postoji tabela pomocu koje mozes da procenis konacnu visinu.. tabela je pravljena po godinama gde se uzima rezultat kostane zrelosti za tu starosnu dob..ona ti je nekako najmerodavnija za to..ako se sprovodi par godina uzastopno odstupanja ne bi trebalo da budu vise od 2 cm u odredjivanju konacne visine :)

--- Kraj citata ---

te tabele su UNIVERZALNE VREDNOSTI i mogu da znace nesto a ne moraju da znace nista
to je kao one vage koje mere procenat bf..glupost
jedina merodavna stvaka je (posto sam upoznat sa materijom jer sam sina vodio bas u vezi toga je)
da mu se snimi rentgenom levi zglob sake te na osnovnu pukotina (kostanih,naravno to nije rec pukla kost,vec na tom delu ruke postoji jedna kost -neznam kao se sada zove) koja je u fazi razvoja detata 13-14-15-16-17 pa cak i 18 god vidno otvorena itd itd itd
sto je kost bliza nekoj drugoj kosti tj je mogucnost rasta manja
kada se kost poptuno spoji sa tom drugom,rasti sigurno vise nece niko i nikada.
od 100 ljudi samo njih 1 ili 2 se desi da izdzikaju kao sto vlada rece u kasnoj dobi puberteta ili cak na fax-u,ali ti su rekti i jedini razlog tome je verovatno veoma kasni ulazak u puberetet...
ono
JA SAM DETE ZAROBLJEN U TELU ODRASLOG COVEKA..hahhaha

--- Kraj citata ---

pedja te tabele su i pravljene rengenom leve sake..tu se meri kostana zrelost...dakle naravno da je tacnije ako se odradi rentgen sake...ali i ova tabela moze da posluzi cisto okvirno da se zna konacna visina...
ili ti ovako..mi pricamo o istoj stvari..te tabele su pravljene tako sto je neki prosek sa npr 16 godina ta i ta kostana zrelost..koja se odredila skeniranjem leve sake..samo sto je skeniranje sake malo ozbiljnije i preciznije od tabele :)

ajd jos malo da dodam...skeniranjem najcesce leve sake se odredjuje trenutna kostana zrelost..i poredjenjem sa nekim standardima se odredjuje konacna visina..ponovis to testiranje par godina za redom i dobijes manje vise dosta precizan rezultat...tabele su standardi..npr sa 16 godina je ta i ta kostana zrelost..i sa npr 16 godina si dostigao toliko i toliko % svoje konacne visine..al naravno skener je ipak skener  8)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju