Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman

Sa bb treninga na pl trening

(1/4) > >>

Modulator:
Do sada sam uvek trenirao na BB nacin. Zeleo bih da probam PL zato sto mi deluje jako zanimljivo, ali imam par nedoumica:
1.Da li i dalje raditi osnovne vezbe striktno(bez cheating-a)?
2.Kojim tempom izvoditi vezbe i da li treba menjati tempo od treninga do treninga(ili da sve guram maximalno brzo, tj da mislim samo na kilazu)?
3.Nisam pocetnik u vezbanju(oko 2 god iskustva), ali sam pocetnik u pl. Da li da pocnem sa nekim pocetnickim PL programom(tipa starting strenght) ili da radim 5/3/1 ili neki 5x5, tj sta je prikladnije za mene?
Procitao sam Wendlerovu knjigu, i par tekstova Louia Simmonsa, cisto da napomenem, ali su mi ove stvari i dalje malo nejasne.

vlada sin:
Na ova pitanja ce verovatno Bukas i Velja najbolje da ti odgovore a ja mogu da ti kazem da je moj buraz isto sa klasicnog splita bb presao na 5 3 1 pocetkom novembra i i dalje ga radi 3 puta nedeljno . Mislim da je tempo ovde u drugom planu mada recice ti vec to nasi lifteri.

BUKAS:
1.Powerlifting= cucanj, benc pres, mrtvo dizanje
2. Eksplozivnost kod ovih pokreta, jedno od najbitnijih stvari.
3. 5/3/1 dajem njemu prednost.

bojan lepojevic:
Meni 5 3 1 mnogo dobar, tek kada sam njega odradio sam skontao koliko sam pretreniran(bilding treningom)

VeljaP:
Prvo sto ces morati je da naucis pravilnu tehniku izvodjenja svakog lifta. Ona se znacajno razlikuje za cucanj i bench, a mrtvo ti je isto, osima ako ne krenes sumo style, ali to je vec druga prica.
Tempo je nesto sto ne postoji u pl, jel svaki lift mora da bude eksplozivan u pozitivnom dijelu pokreta, a sto se tice treninga, 5/3/1 je najbolja opcija i po meni. Madcow 5x5 provjereno daje rezultat, ali ja nikad ne bih mogao tako da treniram

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju