Red Bull Vozi BRE (Bike Race Extreme) je organizovan 16. Septembra na Kalemegdanskoj tvrdjavi kod Pobednika. Vreme nas je solidno posluzilo ali samo prvih dvadesetak minuta jer su se nakon toga pojavili oblaci i uslovi za fotografisanje bili dosta losiji. Nastupilo je 27 takmicara iz najrazlicitijih zemalja sa cak tri kontinenta (Amerika, Australija i Evropa) i njedan nas takmicar. Svih 27 takmicara su profesionalci, ceo svoj zivot provode na Mountain Bike-u i spadaju u sam vrh ovog sporta.
Konacan poredak je bio:
1.Jamie Goldman (USA)
2.Lance McDermott(UK)
3.Nikki Leitner (AUS)
4.Mischa Breitenstein(Switzerland)
5.Damjan Siriski (Chech Republic)
6.Ralph Shupp(GER)
7.Brandon Semenuk(Canada)-------->samo 15 godina ima decko
Petoplasirani Damjan je srpskog porekla (otac mu je iz Cacka) i imao je najbolju podrsku publike.
Povreda na srecu je bilo veoma malo i ovaj spektakt je zavrsen nakon 3 sata i 3 odvozene runde.
Dogadjaj je medijski bio maximalno podrzan i ispratilo ga je preko 30 televizija i mnooooogo fotografa.
Atmosfera je bila apsolutno fantasticna i neponovljiva. Pravi dogadjaj za adrenalin freakove kao sto sam ja.
Evo i najzanimljivijih trenutaka koje sam uspeo da zabelezim. Kvalitet fotografija nije bas najbolji jer je Canon 300D najbolje sto sam uspeo da nabavim za jako kratko vreme.