General Bodybuilding Discussion > Članci
UOBICAJENE GRESKE KOJE TREBA IZBEGAVATI
ela ela:
Dobar tekst :)
Gledajuci pojedince kako izvode ovaj cuveni biceps pregib-stice se utisak da je to
vezba za celo telo-odnosno-za sve sem za ono sto treba :D I obavezno-impresivna
tezina,molim vas jer cime posle drugarima u kafani da se pohvalis ;D
dragan vg:
Super tekst Vlado,posebno zbog cinjenice da veliki broj vezbaca pravi bas ovakve greske.
Mada mnogi uopste i ne prihvataju savete,ali to je druga prica.
tanatos:
--- Citat: Pedja_Petrovic Septembar 29, 2012, 07:24:17 pre podne ---
--- Citat --- slusao sam na jednom seminaru da je savremenim metodama za merenje misicne aktivnosti (elektromiografija) urvrdilo da tokom izvodjena biceps pregiba ne treba izvoditi kontrakciju do kraja jer nema potrebe.
--- Kraj citata ---
KLJUCNA REC-SLUSAO SAM!!
kljucna cinjenica-opit se VEROVATNO odnosio na osobe sa
-povredom
-hipetrofijom nastalom nastalom usled xxx faktora
-razno
KLJUCNO
siguno nij bila prica o BECPES PREGIBU U BODY BUILDINGU
--- Kraj citata ---
ja sam bas citao i slusao da ta vezba MORA da se izvodi do kraja, kako se misic nebi... skracivao (nisam razumeo najbolje) da se ispruzi ruka do 180% da se skroz otvori lakat pa tek onda da se krene sa dizanjem.
Spartak:
veca distanca pokreta-veci rad-veca misicna aktivnost
prosto kao pasulj
VeljaP:
Kod vjezbanja bicepsa mora se obratiti paznja na jednu stvar
kod ljudi kojima je konkretno prednje rame jace od bicepsa, a kod vecine ce biti bas tako, krajnji dio pokreta, izvodice primarno prednji deltoid
tako da bi za konkretno biceps, najbolji zapravo bio pokret koji se izvodi u nekih 75-80% radijusa pokreta, tj od potpuno ispruzenih ruku u donjem polozaju pa do tih pomenutih 3/4 pokreta i da se u krajnjoj tacki stavi akcenat na kontrakciju
Ovo vazi i za pregibe bucicama
Dalje se jos mora povesti racuna o pravilnom drzanju cjelokupnog torza, kao i o ispravnom drzanju laktova u toku vjezbanja
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju