Ostalo > Offtopic
Tudje i Vase znanje
H2SO4:
...
bojan lepojevic:
--- Citat: H2SO4 Oktobar 20, 2006, 05:44:31 posle podne ---zasto autoritet? chesto taj autoritet zna da bude zavjesa iza koje se krije ko zna kakva budaletina.sasvim nebitna stavka ...
pitanje ti je bash ono. kako procjeniti da li neko neshto zna o sportskom treningu? pa isto kao sto procenjujes da li neko neshto zna o kulinarstvu, ribanju, medicini, povrtlarstvu, automehanici itd ...
tj. postoje sledeci metodi:
a)znaci formira se komisija od par strucnih ljudi i onda se oni medjusobno dogovore
b)izadju ljudi na referendum(lokalnog karaktera) da se odluce jer svako ima paravo na svoje misljenje
c)lab test
d)odokativno (ujedno i najneefikasnija metoda utvrdjivanja)
--- Kraj citata ---
Pa reci mi, kako neko moze postati autoritet za tebe?
H2SO4:
postoje razne vrste autoriteta kao i razni tipovi autoritarnih osoba ...
pocetniku u teretani svoj autoritet personalni trener moze nametnuti: svojim izgledom ili "izgledom" (pocetnik odma ispoljava divljenje/odusevljenje/strahopostovanje itd. ka njemu), kolicinom informacijama(nazovimo to "znanjem"),rezultatom ili "rezultatom" klinjenata sa kojima radi, svojim drustvenim polozajem tj. zvanjem ili "zvanjem" koji nosi tj. stechenim titulama ili "titulama".
znaci za vecinu pojednica bitan je taj prvi utisak koji ce da ostavi (ili zavara) personalni trener.
po meni autoritet ne igra tu nikakvu ulogu, jedino u slucajevima kada roditelji poshalju neko blentavo nemirno dijete u teretanu i sad doticni trener mora nekako da ga nacera da radi. pa chak i u ovakvim slucajevima bolje se uzdati u pricanje prica tipa djeci za pred spavanje, " ako ne uradis zgib pojesce te baba roga itd." jel autoritet(zavisnosti od vrste) moze da bude kontraproduktivan.
sto se tiche timskih sportova situacija je skroz drugacija ...
bojan lepojevic:
pa eto, ne bi slusao nekog kome ne verujes,sto nas vraca u krug!
Da mi profi kaze "crno je belo", bez da mogu da proverim boju, naravno da bih ga poslusao i probao crtati belom olovkom dok jednog dana ne bih shvati da me lozi..
ovo ode sada u bajku, jbg
SteX:
pa ako je covek ogroman,tj ima zavidne rezultate,zasto ga ne bi slusao..(u slucaju za bb)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju