Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman
Negativna,forsirana ponavljanja
Bsbejs5:
Zapocinjem ovu temu prvenstveno da bih pokrenuo malo ovaj dio foruma.Dakle,interesuju me iskustva forumasa sa negativnim i forsiranim ponavljanjima i njihovi dobici u snazi.Kao i na koji nacin su ih ukljucivali u svoje programe treninga i koliko dugo.
milan0507:
Nikad nisam radio i ne vidim neku poentu toga u powerliftingu. Plus je rizik poveci. Bolje su mi druge tehnike overloada kao board benc, dl sa visine i visoki good morning. Benc sa dasaka sam sad uzeo da radim, a druge dve samo 1 pred takmicenje. Ne znam koliko se bavis powerliftibgom ali je bitno da ponavljanja na treningu teku relativno glatko, jer sto vise zapinjes i sto vise imas grinda na ponavljanjima vise se trosis i brze ces sagoreti. Drugar radi negativna ponavljanja za benc i njemu pomaze, ali ne volim bas toliki rizik :)
Bsbejs5:
Milane,prvo moram da ti se zahvalim sto si odgovorio i tako da kazem nastavio temu.Vidim da mnogo poznajes powerlifting.Ja u principu radim slicne stvari kao sto si naveo s tim sto ja volim da isforsiram floor press.Interesantno je da ja nikada nijesam radio forsirana i negativna za snagu pa sam zato i otvorio ovu temu,da vidim iskustva forumasa..Sto se tice konkretno mog bavljenja powerliftingom,prosle sam godine imao takmucarsku formu za benc pres,ali kako u Cg nije u to vrijeme bilo nekih takmicenja oragnzovanih iskren da budem nijesam mogao da se cimam pa da idem u Srbiju kako bih se oprobao jer nijesam imao vremena...Moj drug je takodje imao veliki prirast snage s forsiranim ponavljanjima.Naime on je jak kao stijena i ima oko 100 kila i sto je interesantno nikad nije radio klasicni Pl trening.Vec je na kraju zavrsnih serija za grudi radio po koje forsirano ponavljanje.I vjerovao ili ne,on je ovakvim nacinom treninga dosao do benca od 170 kg.
eXe:
i ja kontam da dobar broj ljudi koji su malo duze u plu imaju problem sa necim ili lakat ili rame ili ledja ili zadnja loza ili nesto 10-o... mislim da bi dodavanje forsiranih ponavljanja na ovako nesto vodilo ka neizbeznoj povredi ;/
Bsbejs5:
Vjerovatno,ja sam zato i pitao jer ih nikad nijesam radio,a opet s druge strane ima ljudi koji su i osvarili fin napredak.Ja sam konkretno imao problema sa povredama i ramena i lakta i gornjieg dijela grudi,sto cuda.:)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju