General Bodybuilding Discussion > Članci

"VESLANJE" za ledja - VESLAJTE PRAVILNO I EFIKASNO

(1/2) > >>

Pedja_Petrovic:
Evo šta bi trebalo da zapamtite:

-supinacioni hvat (pothvat) prilikom veslanja u pretklonu znatno više aktivira bicepse tokom pokreta ove vežbe, dajući tako mogućnost i da se stres stavi i na ovu mišićnu grupu

-veslanje pothvatom daje vam mogućnost rada sa većim opterećenjem, u proseku za oko 30%, upravo iz razloga što aktivirate biceps

-supinacioni hvat prilikom veslanja vam omogućava i da izgradite jak abdomen i ojačate stabilizatore jer je neophodno da aktivirate ceo abdomen kako biste održavali položaj tela prilikom veslanja u pretklonu

-dobro izvođenje pokreta veslanja i ostvarivanje dobrih rezultata u ovoj vežbi znači i dobro izvođenje pokreta mrtvog dizanja

-položaj vežbača prilikom veslanja zahteva i aktivaciju gluteusa i zadnjih loža, kao i rotatora kukova, što vam daje mogućnost da unapredite eksplozivnost i snagu ovih mišića, a ovo se pozitivno može odraziti na aktivnosti poput sprinteva, skakanja i nekih olimpijskih vežbi.

Veslanjem do mišićnog rasta....

NASTAVAK teksta,procitajte na nasem BLOGU,klikom na link ispod:

http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2015/05/veslanje-za-ledja-veslajte-pravilno-i.html

nikoladodic:
Odlican tekst!
U koliko serija i ponavljanja izvoditi ovu vezbu, da li postoji neki optimalam broj? :)

Milenadiao:
Hodala sam za vikend kao korset da imam :)

GHG:

--- Citat: Milenadiao  Maj 18, 2015, 09:09:15 posle podne ---kao korset da imam :)

--- Kraj citata ---
Tesko da ce to neko ovde da razume. ;D

BUKAS:
Ne znate sta je korset?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju