Ostalo > Offtopic

Anoreksija - pomoc molim

(1/4) > >>

MrT:
Ovako. Zenska osoba (moja sestra), 25 godina, 165cm, ~35kg.
Bezmucno ovih dana ide da hoda po 10h, a pravi se kao da zeli da napravi napredak u ishrani. (pojede recimo 3 jaja, samo belanca tokom dana i prilicno salata, nista UH skoro sem dve-tri jagode, mada nekih dana pojede celu ribu, ali to je 1 u 3-4 dana)

Posto je devojka iz Nisa, a u Nisu doktori anoreksiju ignorisu kao da ne postoji, treba mi pomoc, kako je zvanicno mogu odvesti u Beograd na lecenje, protiv njene volje, i gde?

Kako tacno stoje legalno stvari po ovom pitanju, posto osoba ne prihvata ni da ode kod psihijatra? A fizicki nece biti moguce da je odvedemo u Beograd drugacije, posto je imala epizodu tolike nervoze (gde je otvoreno rekla da danima nece jesti vise), u kojoj se videlo da ona ne bi mozda ni prezivela put (zbog nervoze), bez da bude pod nekim sedativima (sto nece popiti samovoljno, niti zelim da dajem anoreksicnoj osobi sedativ, jer ne znam ni kako ce reagovati).

Iksreno ni nekoliko psihijatara i psihologa u BG-u koje znam i koji su radili na takvim slucajevima nisu od pomoci, jer predlaze da je odvedemo u bolnicu na testove, ali niko ne kaze kako.

Znam da psihijatar ima pravo da je proglasi neuracunljivom (sto i jeste iskreno...), i posalje na lecenje i protiv nase volje cak, ali za to je treba odvesti do psihijatra, a to ne mozemo :(

Molim vas bez bespotrebnih pitanja "zasto niste", koja nece pomoci slucaju.
Hvala unapred.

Pedja_Petrovic:
Drugar
zaista mi je zao sto ovako nesto cujem!
A da poverujem,na zalost mogu.
Ali to nije sada ni bitno.
Ono sto je bitno je to da u sto kracem roku,MORATE na ovaj ili onaj nacin,a to nije ovaj forum niti nista slicno tome,da pronadjes strucnu pomoc.
Siguran sam da mora da postoji nacin adekvatne,zakonski legalne procedure kako se sta radi,a jedino ako si mislio da na ovom forumu postoji neko,ko se slucjano rauzme u tu materiju ili je mozda imao slicnu situaciju.

Jos jednom-ISKRENO SE NADAM da ces /te ovo resiti u sto BRZEM roku jer sigurno ovo nije ugodno cak ni citati,a ne mogu ni da zamislim -prozivljavati!

MrT:
Da, nadam se da je neko upucen u materiju ili je imao iskustva i zna da predlozi gde i kako je odvesti. Vise mi znaci da neko zna sa legalne strane sta se moze uraditi, posto pretpostavljam da ovde ima ljudi u toj sferi ili upoznatih sa time.

Ne razmisljam uopste u smeru da neko da savet na osnovu svog misljenja po pitanju ishrane.

Pedja_Petrovic:

--- Citat: MrT  Jun 10, 2015, 12:59:05 posle podne ---Da, nadam se da je neko upucen u materiju ili je imao iskustva i zna da predlozi gde i kako je odvesti. Vise mi znaci da neko zna sa legalne strane sta se moze uraditi, posto pretpostavljam da ovde ima ljudi u toj sferi ili upoznatih sa time.

Ne razmisljam uopste u smeru da neko da savet na osnovu svog misljenja po pitanju ishrane.

--- Kraj citata ---

Nadam se da ce neko da se javi!

Milenadiao:
S moje strane samo podrška, imala sam u bližoj sredini primer, ali nije bilo ni upola tako strašno, više je bilo 155cm, 40kg, ali tek sada kada je to sve prošlo čujem šta je sve radila... mnogo je strašno.

I to pod pretenzijom vegeterijanca, fitnesi, aerobici, ludila.

A ne znam da li sam nekad napisala kada sam držala najdrastičniju dijetu, to mi je ona bila napisala, imala sam 1300kcal na i kad sam ludela od gladi i dijareja i izgubljene menstruacije, ona me je tešila da pojedem još jedno jaje.

Ona se izvukla zbog dečka, dečko u bb-u je počeo da je tera da jede, bukvalno mi sad priča da nije smela iz kuće da izađe dok ne očisti tanjir.

Puna podrška i ako saznam nešto što može da pomogne, pišem!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju