Ostalo > Offtopic

Pomoć-Udubljeni grudni koš

(1/2) > >>

StefanPo:
Zdravo svima,imam17 godina i imam  deformitet grudnog koša-Pectus Excavatum(udubljeni grudni koš) srednjeg intenziteta ,a to znaci da mi je grudna kost uvučena ka unutra,prema kičmenom stubu.Deformitet se nije pojavio do 15-te godine,a od tada naglo ide ka unutra. Ovo vrlo ružno izgleda i mnogo mi smeta,pa sam hteo da mi vi predložite kako i kojim vežbama to mogu da sakrijem ili ako je moguće ispravim.Takodje sam relativno mršav,tako da se ovaj deformitet baš ističe.
Hvala.

Milenadiao:
Bio kod doktora?

kakarot:
licno imo sam slican problem samo sto su kod mene bila pileca prsa..
iso sam na vjeze 3/4 puta u roku od 2 do 3 godine nosio onaj apart dosta dugo al ni od njega nije bilo bas nekog pomaka :( e sad mene su dole savjetovali udri samo po plivanju a i teretana nije na odmet :D  tako sam i uradio kreno u teretanu i udaro po potiscima i propadanjima i sad sam ih doveo u zadovoljavajuce stanje
koliko me sjecanje sluzi govorili su mi da spavam na ledjima i stomaku jer spavanjem na boku mozes samo pogorsati stanje
al opet najbolje da odes kod doktora i da se raspitas jel smijes ici u teretanu i ako vec potvrdi sta da izbjegavas od vjezbi i nrv po plivanju udri i jedi sto vise :P

StefanPo:
Bio sam kod doktora,preporucio mi je plivanje,ali da se to ne moze mnogo ispraviti,za teretanu mi nista nije rekao.E ja imam ono suprotno od pilecih prsa..:D Poceo sam da radim sklekove,ali sa time ne mogu da popunim tu rupu u sredini grudi.Mozda znate neke bolje vezbe?

Pirat:
za to vam je jedino resenje operacija nazalost... zavisi i od stepena deformiteta...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju