General Bodybuilding Discussion > Članci
Da li treba legalizovati steroide?
Pirat:
--- Citat ---Recenica da se u tekstu favorizuju steroidi je glupa, zasto?
--- Kraj citata ---
Pre svega time aludiras da sam ja glup, to odma da ti kazem da nije nacin konstruktivne rasprave, jer si ti izneo neki tekst i trazio tudje misljenje. Tako da budi spreman da se neko i ne slaze sa tobom.
--- Citat ---NIje bitno da li je alkohol legalan,hmmm...koliko se nesrece ( bilo koje vrste) desi samo u nasoj zemlji pod DIREKTNIM uticajem alkohola, tako isto mogu da pisem i za razne droge itd.itd.
--- Kraj citata ---
nesrece se ne desavaju pod stetnim uticajem supstanci , nego pod stetnim uticajem ljudi, to ako neko napravi neko sranje polazi prvobitno od njegovog izbora da pod dejstvom alkohola recimo sedne u kola.. legalizacija nema nikakve veze sa tim, a konkretno u prilog tome ide da je broj saobracajnih nesreca drasticno smanjen zahvaljujuci rigoroznijim kaznama u saobracaju, tj ljude kada osines po dzepu...
mislim da na osnovu postova nemas dovoljno sirine da shvatis tako nesto(ne mislim da si glup, nego mlad i fali jos iskustva) i koliko je taj pojam legalizacije nebitan , jer kao sto je ovde neko napisao , ako postoji volja za necim, nacice se i nacin.
ali jako cenim kod tebe sledece
--- Citat ---naravno konstruktivna rasprava je vuek dobrodosla.
--- Kraj citata ---
znaci prosto receno, kljuc svega je ako ti nisi dovoljno svestan da je alkohol stetan ili recimo AAS, ako ne znas da ga koristis , ako nemas meru, ako nisi upoznat sa posledicama i problemima u koje moze nesto da te uvede to onda nije za tebe. u sustini ako gajis neki kult zdravog tela, onda nema razloga da razmisljas o tim stvarima ali to je neka druga prica.
nije bitno uopste dal to ima negde da se kupi ili nabavi , dal je zabranjeno ili nije.. dilera ce uvek biti , bilo ih je i za alkohol i za opijum , i sa sve te zabranjene supstance i bice ih... ta prohibicija je i trajal dok na red nije dosla droga i neki drugi nacini obrtanja kapitala i dizanja ekonomije... tako da te zabrane...
Ali ako je podignuta u narodu svest o necemu, recimo ako znas da ako popijes dva piva , ne bi trebalo da sednes u kola i vozis, i ako si kao bice svestan da mozes time ugroziti neciji zivot, onda je to druga prica... kapiras naravno... kroz edukaciju (ali pravilnu edukaciju bez skrivenih namera) ne neki sofizam, moze dosta toga pozitivno da se postigne.
SlobodanS:
Tekst je jednostavno realan,ali kod nas je prica takva da ako ne pljujes steroide u svakoj recenici po 5x to mora da znaci da ih favorizujes i podstices upotrebu.
Ako je tako kako ti kazes Pirate,koji je problem legalizovati steroide pa ko voli nek izvoli?
Kad se mogu kockati sa legalizovanim alkoholom da cu sa 3 promila sesti za volan i proleteti kroz izlog kafica,zasto se ne bi kockali da li ce ili ne steroid uticati na moje psihicko stanje(ovo mi smesno i napisati,al avaj)?
Jednostavno sve se vrti oko iste price,zgutaj kutiju BRUFENA i ti si bivsi covek - a on LEGALAN,zasto je onda steroid toliki problem? Jer kao sto je neko vec naveo,ko zeli time da se bavi naci ce nacin,ko ne zeli mozes mu poturati pod nos nema od toga nista,tako da zasto ne sacuvati ljude od fejk UG labova (bar mi na forumu znamo koliko se ljudi zaje*u pa uzmu fejk i smece UG labove)
Pirat:
Pa svejedno je, slazem se, o tome i pisem , nije uopste problem u legalizaciji... uopste nije stvar dal je nesto zabranjeno ili ne, cak nekad zabrana ume da proizvede i kontraefekat...
Sniper 74:
Sve je u edukaciji ljudi. Aas nisu psihoaktivne supstance (ako izuzmemo tren koji ume da ti se zahebava sa neurotransmiterima😂). Indija, Kostarika, Ekvador, Meksiko, Tajland su neke od zemalja gde je proizvodnja i upotreba legalizovana. I pored toga svako koriscenje aas kod zdravog coveka kome ih lekar nije prepisao iz zdravstvenih razloga je zloupotreba. E sad da se vratimo na realnost, ubrizgaj 10 ml (ceo vial) testa od jednom ili primobolana i vidi sta ce da ti se desi. Nista. Popij saku vitamina c, saku brufena ili bromica i nema te vise. Sve ove supstance mozes kupiti ko pez bombone, a da ne pricam o nolvadexu, cabergolinu itd, odnosno lekovima koji se takodje zloupotrebljavaju a koji mogu izazvati ozbiljne posledice po kardiovaskularni sistem (cabergolin posebno) a koji su dostupni bez lekarskog recepta tj kontrole. Sustina je da ce se aas upotrebljavati ili zloupotrebljavati svakako, ali da bi neko kontrolisano, neanatemisano koriscenje uz pravilnu organizovanu edukaciju bilo mnogo korisnije. Naravno za sve ovo je potrebna organizacija itd. za sta u ovoj zemlji nema ni vremena, ni resursa...ali koga je briga za zdravlje. Smesno mi je u Danskoj gde imas teretane sa smalijem (drug free) i bez smajlija (nekontrolisane). Imaju organizovane timove koji udju u teretanu sa smalijem i nasumicno rade doping kontrolu. Ako nadju da si pozitivan zabranjen ti je ulaz u svaku teretanu sa smalijem. Po meni je ovo zesca diskriminacija, al jbg zakon je zakon... Moje misljenje je da je legalizacija i davanje coveku legalnog izbora uvek prava stvar.
VOJA.S:
Gledaj Pirat, mi ovako mozemo da pisemo do ujutru, ti imas neke svoje stavove, ja svoje i definitivno nemamo isti pogled na odredjene stvati u ovom sportu tj. ovoj temi.
Drugo, izvlacis malo stvari iz konteksta jer nigde nisam rekao da si glup itd.itd..
Na osnovu mojih postova ti shvatas da nemam sirinu da shvatim nesto itd.itd i tako u nedogled..
Gde sam ja to rekao da nisam spreman da naidjem na neka neslaganja, naravno da ne ocekujem da se svi uvek sloze..tako da bi bilo dobro da se malo manje filozofira a da se govori konkretno o temi i nemoj da mislis da ja hocu sad nesto da se raspravljam sa tobom, samo malo vise oko konkretne teme i to je to.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju