Ostalo > Offtopic

Kako da izracunam potrosenih kcal

<< < (2/4) > >>

oldschool:

--- Citat: Stevan Čerubdžić  Decembar 11, 2018, 07:05:44 posle podne ---Rekoh vec nekoliko stotina puta, potrosnju kalorija ti Bog ne moze izracunati, a ne neki kalkulator na internetu jer je to jednacina sa milion nepoznatih i zavisi od milion faktora.

--- Kraj citata ---
Znam da ne moze biti tacna ali bar odprilike.

Nasao sam negde da za weightlifting vrednost MET je 3, dakle ako je ovo tacno moze da se ova tema katanci.

Stevan Čerubdžić:
Gubljenje vremena...ali kako hoces

Pedja_Petrovic:

--- Citat: oldschool  Decembar 11, 2018, 06:39:17 posle podne ---
--- Citat: Pedja_Petrovic  Decembar 11, 2018, 05:40:18 pre podne ---
--- Citat: oldschool  Decembar 11, 2018, 03:10:03 pre podne ---Nasao sam nesto na netu u vezi  toga da se racuna MET x kg  = kcal / h potrosenih. E sada  ne znam koliki je iznos met-a sto se tice ovog sporta weightlifting, pa ako neko zna zamolicu da odgovori.

Da bih imao cisto detaljnije otprilike koliko trosim kada vec  vodim evidenciju unos kcal.

Na netu sam video da trcanje ima 7 vrednost MET-a, pa bi trosio na 1h otprilike oko 590 kcal obzirom na moju trenutnu kilazu.

--- Kraj citata ---

a zzasto vodis evidenciju o unoso cal?

--- Kraj citata ---
Vodim evidenciju jer sada kada radim na masi da znam polako povecati unos kcal (primer na 3 nedelje povecam za 500 kcal unos)

I naravno trebam znati koliko dnevno unosim kcal a koliko trosim, previse unosa kcal dovodi do masnih naslaga a to ne zelimo :D.

I naravno da u Februaru, Martu tamo negde kada  budem poceo sa definicijom da znam postepeno smanjivati kcal a da ubacim kardio (trcanje, vise trbusnjake vezbanje i sl aktivnosti) zarad smanjivanje bf-a. Iako brze se definira kada trcis sprinteve 10 serije, a pauza medju serije od 30 sekunde do 1 minutu.

Testiram svoj organizam radim neke eksperimente da vidim kako najbolje odgovara za moje rezultate.

--- Kraj citata ---

Lose razmiljanje

oldschool:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Decembar 12, 2018, 05:35:51 pre podne ---
--- Citat: oldschool  Decembar 11, 2018, 06:39:17 posle podne ---
--- Citat: Pedja_Petrovic  Decembar 11, 2018, 05:40:18 pre podne ---
--- Citat: oldschool  Decembar 11, 2018, 03:10:03 pre podne ---Nasao sam nesto na netu u vezi  toga da se racuna MET x kg  = kcal / h potrosenih. E sada  ne znam koliki je iznos met-a sto se tice ovog sporta weightlifting, pa ako neko zna zamolicu da odgovori.

Da bih imao cisto detaljnije otprilike koliko trosim kada vec  vodim evidenciju unos kcal.

Na netu sam video da trcanje ima 7 vrednost MET-a, pa bi trosio na 1h otprilike oko 590 kcal obzirom na moju trenutnu kilazu.

--- Kraj citata ---

a zzasto vodis evidenciju o unoso cal?

--- Kraj citata ---
Vodim evidenciju jer sada kada radim na masi da znam polako povecati unos kcal (primer na 3 nedelje povecam za 500 kcal unos)

I naravno trebam znati koliko dnevno unosim kcal a koliko trosim, previse unosa kcal dovodi do masnih naslaga a to ne zelimo :D.

I naravno da u Februaru, Martu tamo negde kada  budem poceo sa definicijom da znam postepeno smanjivati kcal a da ubacim kardio (trcanje, vise trbusnjake vezbanje i sl aktivnosti) zarad smanjivanje bf-a. Iako brze se definira kada trcis sprinteve 10 serije, a pauza medju serije od 30 sekunde do 1 minutu.

Testiram svoj organizam radim neke eksperimente da vidim kako najbolje odgovara za moje rezultate.

--- Kraj citata ---

Lose razmiljanje

--- Kraj citata ---
Moguce. Ali prema logici koliko je kcal potrebno za masu obzirom na moju visinu i trenutnu kilazu to bi bilo 3500 - 3700 kcal.
http://prntscr.com/lu1ru9
Prema preporuke sa diete LA.

Pa zato sam zeleo da izracunam kolliko trosim, koliko unosim i da pratim rezultate.

Stevan Čerubdžić:
Racunaj koliko unos i mani se tih gluposti kalkulatora potrosnje kalorija. To je napravljeno da cilja odredjenu grupu ljudi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju